Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.476
Поени од реакции
24.224
Карл Саган во старата "Космос" објаснуваше како дводимензионални риби би доживеале тродимензионално јаболко. Ти на некој без став и интегритет се обидуваш на некого да му објасниш што абер нема што е тоа. На тоа потсеќа муабетов.
Ете џорџи, другар му, пред некој истреска дека луѓе го барале паторот назад, ама страв им било да зборат јавно. По тој терк, штом бојкотираш - ти си со бачев, мирко, паторот и остатокот од тоа фино друштво.
Alma ne me teraj da ti vadam postovi kade svrsuvase od radost deka SDSM tepa na izbori, deka napravi vlada i sto li uste ne. Taka da ti si poslednata sto treba da kaze nesto tuka a ne pak za integritet da zbora. Odi samobanirajse ziti se.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Neznam ti ili bilo koj zosto i kako ste protestirale. Kako sto mozes da zabelezis ne e ni mnogu bitno sega. Trebase da si razmislite togas, sega malce kasno e. Od moja gledna tocka stetata togas ja napravivte taka da ne ti ja gledam poentata vo nekakov bojkot. Ti so samoto tvoe ucestvo ili poddrska na sarenite ili na SDSM togas prakticno veke imas glasano Za si bojkotirala ili ne. Toa e vistinata ti se dopagjalo toa ili ne.
I da jas smetam deka so ogled koj trebase da gi nasledi sto i na malite deca im bese jasno uste togas, a vas ocigledno seuste ne, deka VMRO vakvi, takvi onakvi bea mnogu podobar izbor od ovie sega sto gi donesovte. Vo bilo koj pogled. Ako i posle se toa uste nemozis da go sfatis ili da si priznaes togas neznam sto da ti recam.
Владе, јас сегашнава влада ја сметам за мизерија ама ако ти мислиш дека оние 11 години на Вмро беа некаква си пролет за државав и биле подобри а во реалноста и една Татарстан држава од истокот не замина, тогаш нема што понатака да зборуваме.

Да се врати времето, јас пак ќе излезам на протест, кога нешто не ми се допаѓа, нема да ми се допаѓа ни сега како што не ми се допаѓало ни тогаш. Те разбирам тебе, ти си од оние постарине генерации кои се водат од „ќути, има и полошо“ :)

И

Име И Презиме

Гостин
Владе, јас сегашнава влада ја сметам за мизерија ама ако ти мислиш дека оние 11 години на Вмро беа некаква си пролет за државав и биле подобри а во реалноста и една Татарстан држава од истокот не замина, тогаш нема што понатака да зборуваме.

Да се врати времето, јас пак ќе излезам на протест, кога нешто не ми се допаѓа, нема да ми се допаѓа ни сега како што не ми се допаѓало ни тогаш.
Итро одбегна прашање или го заборави ?:P

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Alma ne me teraj da ti vadam postovi kade svrsuvase od radost deka SDSM tepa na izbori, deka napravi vlada i sto li uste ne. Taka da ti si poslednata sto treba da kaze nesto tuka a ne pak za integritet da zbora. Odi samobanirajse ziti se.
Ич да не те боли пи*ето што сум пишувал. Не можеш да си опростиш шо ти го нема е*ачот на политичка сцена, па бљуеш фрустрации по неистомисленици.

И

Име И Презиме

Гостин
Тоа е твое мислење и во ред.Би те прашал дали сега ја кажа вистината онаму кај што е потребно и во лице на сите куртони што не посетуваа периодов?[DOUBLEPOST=1538063019][/DOUBLEPOST]
Друже од топанско сум и немој да слушаш приказни зошто бев и пред собрание и точно знам што се дешаваше.Али слушај ме, што и да се деси со политикава кат тад пак ке се рокаме со шошоните јако.Сега сеир ни маваат ....
@Ilumious

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тоа е твое мислење и во ред.Би те прашал дали сега ја кажа вистината онаму кај што е потребно и во лице на сите куртони што не посетуваа периодов?[DOUBLEPOST=1538063019][/DOUBLEPOST]
Друже од топанско сум и немој да слушаш приказни зошто бев и пред собрание и точно знам што се дешаваше.Али слушај ме, што и да се деси со политикава кат тад пак ке се рокаме со шошоните јако.Сега сеир ни маваат ....
Да, во право е со тоа што го кажа и се согласувам со неговиот став ама не може од 10 години мандат, во 9тата да му текне на Македонија. Со потпишувањето на амнестиите директно удри по најмакедонските фамилии и нема никакво оправдување за тоа, не самит на ОН, на Трамп во лице да му го каже ова џабе е.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.476
Поени од реакции
24.224

Да се врати времето, јас пак ќе излезам на протест, кога нешто не ми се допаѓа, нема да ми се допаѓа ни сега како што не ми се допаѓало ни тогаш.
Za razlika od tebe jas malce sum postar od tebe i toa sto tebe ti kazuvale jas sum go ziveel. Ako sporeduvame so toa sto se slucuvalo prethodno da tie 11 godini bea prolet. No nejse nebitno toa sega. Drugo me maci. Dobro sto si mislevte, koj ke dojdi na vlast? Ete VMRO necineja, SDSM mizerija. Fino toa sto si protestirala ili deka i vo idnina ke protestiras ako nesto ne ti e po kef, ama prethodno ne ke e loso edna analiza da napravis za moznite posledici od tie tvoi protesti. Kako sto mozime da vidime ne ti izleze matematikata posledniot pat inaku ne bi bojkotirala neli. Ili nemase SDSM da gi smetas za mizerija. Muabetot mi e ne e cela finta demek ke protestiram pa posle sto bidi neka bidi, togas ke mu ja mislam. E pa mislete mu ja sega mada manje vise na site vi e jasno deka e veke smisleno. Ako si ja perite sovesta so toa demek ke bojkotirate, djabe vi e. Trista matni ne ve perat.

И

Име И Презиме

Гостин
Да, во право е со тоа што го кажа и се согласувам со неговиот став ама не може од 10 години мандат, во 9тата да му текне на Македонија.

И бранко кажал дека неговото име пардон името на неговата држава е Република Македонија па сега се предомислил со муртинецот.
Амнестираше човек за криминал кој сега е премиер :yid:.Сакам да кажам штетата кон Македонија е многу поголема отколку што шарените куртони ја зборат со амнестијата.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
17:50 еден од нај важните моменти: "Ако овој референдум биде успешен согласно законот тогаш не само што се менува името на државата туку и..." Со други зборови ако нема цензус договорот/капитулацијата оди во аут, најмалку нема да добие потпис од председателот. Иначе говорот е доказ дека кога се сака и се има образ може да се опстои на притисоци. Многу добар говор. Не е битно што ќе биде оцрнуван од куртоните, вошките штабски или кој и да е.
Хорхе државо!
:oeoeoe:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.476
Поени од реакции
24.224
Ич да не те боли пи*ето што сум пишувал. Не можеш да си опростиш шо ти го нема е*ачот на политичка сцена, па бљуеш фрустрации по неистомисленици.
I ti nesto za integritet pisuvase taka? Demek go imas za razlika od drugute samo da ne se navrakjame sto imas pisuvano i po koj imas svrsuvano posto toa nikoj ne treba da go zasega. Ke te narecev legenda ama se setiv deka si najobicen sarenolik kurton koj sega glumi ludilo so nadez deka nekako ke pomini. E pa ne vrvi.

B

Bafra

Гостин

Да се врати времето, јас пак ќе излезам на протест, кога нешто не ми се допаѓа, нема да ми се допаѓа ни сега како што не ми се допаѓало ни тогаш. Те разбирам тебе, ти си од оние постарине генерации кои се водат од „ќути, има и полошо“ :)
Не се осеќаш онака благо кажано изиграно... не гледаше кои се во први редови кај шарените ...

Да ги оставевте јаничарите и врховистите уште некоја година, самите ќе си ја врзеа јамката околу вратот и системот ќе мораше да се рестартира.
Вака само на глупите сендвичи им се натопоривте божем тие патриоти а вие предавници. Иако целта и намерата на дел од шарените беше добронамерна, ама ве злоупотребија баш ко куртоните што ги фрлаа.
Режим не се бутка со пенкало или со дремење на раскрсница.

Битно убаво си се дружевте и едниот табор и другиот, сега доаѓаат сметките да се наплатат за забавата.

Ајде ајде ништо страшно и така во реалноста повеќето не/ги викаат/ме под надимак а не официјалното име.

Ретко гласам, ама кога гласам за тие што сум гласал победувале. Ех камо среќа во спортска така да погаѓав :rolleyes:

Владе пациентот твој (алма) шо велит, ќе гласа на референдумов или :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom