- Член од
- 6 јули 2017
- Мислења
- 2.273
- Поени од реакции
- 1.487
Си ја наебуел, ми те прислушкувааатПрегледај го приврзокот 197290
Еве гo днoтo,нa viber
Си ја наебуел, ми те прислушкувааатПрегледај го приврзокот 197290
Еве гo днoтo,нa viber
Alma ne me teraj da ti vadam postovi kade svrsuvase od radost deka SDSM tepa na izbori, deka napravi vlada i sto li uste ne. Taka da ti si poslednata sto treba da kaze nesto tuka a ne pak za integritet da zbora. Odi samobanirajse ziti se.Карл Саган во старата "Космос" објаснуваше како дводимензионални риби би доживеале тродимензионално јаболко. Ти на некој без став и интегритет се обидуваш на некого да му објасниш што абер нема што е тоа. На тоа потсеќа муабетов.
Ете џорџи, другар му, пред некој истреска дека луѓе го барале паторот назад, ама страв им било да зборат јавно. По тој терк, штом бојкотираш - ти си со бачев, мирко, паторот и остатокот од тоа фино друштво.
Владе, јас сегашнава влада ја сметам за мизерија ама ако ти мислиш дека оние 11 години на Вмро беа некаква си пролет за државав и биле подобри а во реалноста и една Татарстан држава од истокот не замина, тогаш нема што понатака да зборуваме.Neznam ti ili bilo koj zosto i kako ste protestirale. Kako sto mozes da zabelezis ne e ni mnogu bitno sega. Trebase da si razmislite togas, sega malce kasno e. Od moja gledna tocka stetata togas ja napravivte taka da ne ti ja gledam poentata vo nekakov bojkot. Ti so samoto tvoe ucestvo ili poddrska na sarenite ili na SDSM togas prakticno veke imas glasano Za si bojkotirala ili ne. Toa e vistinata ti se dopagjalo toa ili ne.
I da jas smetam deka so ogled koj trebase da gi nasledi sto i na malite deca im bese jasno uste togas, a vas ocigledno seuste ne, deka VMRO vakvi, takvi onakvi bea mnogu podobar izbor od ovie sega sto gi donesovte. Vo bilo koj pogled. Ako i posle se toa uste nemozis da go sfatis ili da si priznaes togas neznam sto da ti recam.
Итро одбегна прашање или го заборави ?Владе, јас сегашнава влада ја сметам за мизерија ама ако ти мислиш дека оние 11 години на Вмро беа некаква си пролет за државав и биле подобри а во реалноста и една Татарстан држава од истокот не замина, тогаш нема што понатака да зборуваме.
Да се врати времето, јас пак ќе излезам на протест, кога нешто не ми се допаѓа, нема да ми се допаѓа ни сега како што не ми се допаѓало ни тогаш.
Кое прашање, потсети ме?Итро одбегна прашање или го заборави ?![]()
Ич да не те боли пи*ето што сум пишувал. Не можеш да си опростиш шо ти го нема е*ачот на политичка сцена, па бљуеш фрустрации по неистомисленици.Alma ne me teraj da ti vadam postovi kade svrsuvase od radost deka SDSM tepa na izbori, deka napravi vlada i sto li uste ne. Taka da ti si poslednata sto treba da kaze nesto tuka a ne pak za integritet da zbora. Odi samobanirajse ziti se.
@IlumiousТоа е твое мислење и во ред.Би те прашал дали сега ја кажа вистината онаму кај што е потребно и во лице на сите куртони што не посетуваа периодов?[DOUBLEPOST=1538063019][/DOUBLEPOST]
Друже од топанско сум и немој да слушаш приказни зошто бев и пред собрание и точно знам што се дешаваше.Али слушај ме, што и да се деси со политикава кат тад пак ке се рокаме со шошоните јако.Сега сеир ни маваат ....
Да, во право е со тоа што го кажа и се согласувам со неговиот став ама не може од 10 години мандат, во 9тата да му текне на Македонија. Со потпишувањето на амнестиите директно удри по најмакедонските фамилии и нема никакво оправдување за тоа, не самит на ОН, на Трамп во лице да му го каже ова џабе е.Тоа е твое мислење и во ред.Би те прашал дали сега ја кажа вистината онаму кај што е потребно и во лице на сите куртони што не посетуваа периодов?[DOUBLEPOST=1538063019][/DOUBLEPOST]
Друже од топанско сум и немој да слушаш приказни зошто бев и пред собрание и точно знам што се дешаваше.Али слушај ме, што и да се деси со политикава кат тад пак ке се рокаме со шошоните јако.Сега сеир ни маваат ....
Za razlika od tebe jas malce sum postar od tebe i toa sto tebe ti kazuvale jas sum go ziveel. Ako sporeduvame so toa sto se slucuvalo prethodno da tie 11 godini bea prolet. No nejse nebitno toa sega. Drugo me maci. Dobro sto si mislevte, koj ke dojdi na vlast? Ete VMRO necineja, SDSM mizerija. Fino toa sto si protestirala ili deka i vo idnina ke protestiras ako nesto ne ti e po kef, ama prethodno ne ke e loso edna analiza da napravis za moznite posledici od tie tvoi protesti. Kako sto mozime da vidime ne ti izleze matematikata posledniot pat inaku ne bi bojkotirala neli. Ili nemase SDSM da gi smetas za mizerija. Muabetot mi e ne e cela finta demek ke protestiram pa posle sto bidi neka bidi, togas ke mu ja mislam. E pa mislete mu ja sega mada manje vise na site vi e jasno deka e veke smisleno. Ako si ja perite sovesta so toa demek ke bojkotirate, djabe vi e. Trista matni ne ve perat.Владе, јас сегашнава влада ја сметам за мизерија ама ако ти мислиш дека оние 11 години на Вмро беа некаква си пролет за државав и биле подобри а во реалноста и една Татарстан држава од истокот не замина, тогаш нема што понатака да зборуваме.
Да се врати времето, јас пак ќе излезам на протест, кога нешто не ми се допаѓа, нема да ми се допаѓа ни сега како што не ми се допаѓало ни тогаш.
Да, во право е со тоа што го кажа и се согласувам со неговиот став ама не може од 10 години мандат, во 9тата да му текне на Македонија.
I ti nesto za integritet pisuvase taka? Demek go imas za razlika od drugute samo da ne se navrakjame sto imas pisuvano i po koj imas svrsuvano posto toa nikoj ne treba da go zasega. Ke te narecev legenda ama se setiv deka si najobicen sarenolik kurton koj sega glumi ludilo so nadez deka nekako ke pomini. E pa ne vrvi.Ич да не те боли пи*ето што сум пишувал. Не можеш да си опростиш шо ти го нема е*ачот на политичка сцена, па бљуеш фрустрации по неистомисленици.
Не се осеќаш онака благо кажано изиграно... не гледаше кои се во први редови кај шарените ...Владе, јас сегашнава влада ја сметам за мизерија ама ако ти мислиш дека оние 11 години на Вмро беа некаква си пролет за државав и биле подобри а во реалноста и една Татарстан држава од истокот не замина, тогаш нема што понатака да зборуваме.
Да се врати времето, јас пак ќе излезам на протест, кога нешто не ми се допаѓа, нема да ми се допаѓа ни сега како што не ми се допаѓало ни тогаш. Те разбирам тебе, ти си од оние постарине генерации кои се водат од „ќути, има и полошо“![]()