Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Егзистенцијата на Рада Ш на политичката сцена е одраз на лошото партиско структуирање во големите партии, не само хиерархиски, туку самиот квалитет на партиското членство. Никако тоа бескичмењаците да сконтаат дека не и место во цк. На таков очаен учинок до сега најмалку сама требаше да сконта дека треба да си најде некое друго хоби. Држи неколку финансиери на партијата со роднински врски и бог не може да ја избрка и покрај тоа што нема основна харизма, а богами и интелигенција и вештини.
Саламата е циник и со таква идеја беше пратен у дискусијава, ама ваква хистеричната реакција не е својствена за чоек со зрнце познавање од политика. НГ, БЦ и љуБчо беа ужасни политичари за државава, ама барем за себе тераа некој филм и уште има пациенти што мократ гаќи на нив, а оваа родена мајка не може да убеди дека е у право, а у даденава ситуација има куп говна позади себе како аргумент.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.434
И Вучиќ побара гаранции дека ќе бидат примени во ЕУ до 2025. година доколку дојде до размена, демаркација и признавање на Косово, единствено нашата надворешна политика е така детска и наивна, а не чека многу подолг пат ако се земе во предвид грчката дипломатија и однесувањето на Бугарите како последната изјава на Каракачанов за бугаризација на Македонија и Македонците.

B

Bafra

Гостин
Ја имаш на фб страната на Алсат М цела емисија.
Нормално дека се испосра, почна да хистериша и да вика, на секое прашање за договорот кружеше со одговорите, а не сакаше да даде одговор за промените на Уставот и преамбулите.
А што да очекуваш од жена која на едно прашање од ебаниот Сотир Костов не знаеше да одговори.

Луѓе како Шеќеринска се лика и прилика зошто државава никогаш и не тргнала напред. Арогантна, препотентна, она се знае и никој друг... канцер на општеството.

Али пеки, ни таа самата незнае колку штета си направи со вечерашното гостување на АлсатМ, баш она што нејзе НЕ и требаше пред референдумот.
Абе остај, една штета што си направила леле мајко. Се што прават од времето на дедо и па се до неа, само корист имаат.
Штетата која ја правеле, ја прават и ќе ја прават со нејзините поблиски и подалечни роднини, народот си ја крка и плаќа. Нели гледаш колку и е вредна косата... неколку години затвор. За убиство на Партизанска добиваат година дена затвор, а за влечење на нејзината коса, троа појќе :cool:

Nemas kvalifikacii za da voopsto i mi se obrakas i nemoj barem uste nekoja godina, dodeka nabies kilometraza. Vaka registriran od maj kako da recam , guster pa uste i um soli. Sleden pat ke krenis dva prsta i ke pobaras zbor.[DOUBLEPOST=1536959110][/DOUBLEPOST]
Uzivaj, ako pocnis pak da vlegvas vo film tuka sum da te prizemjam ;)
Владе полека бе, кај тргна против интелектуалната каста. Нели гледаш средија дел од проблемите, сваровски судии, здравство, администрација, намалија буџет и трошења. Ги затворија претходните кои им предадоа систем на стероиди и испокрадоа милиони.

Сега бидејќи се многу способни лидерот јавно си кажува, ни треба камшик, од него па сите надоле. За овој говор, секоја чест, искрен си е :cuc:. Што на ум тоа на друм, не ко другите едно зборат а одпозади ти го начукале.
Од што се способни, се ќе дадат, само да дојдат до европски субвенции т.е. пак државна цицка. Самите никогаш НЕ успеале ни кибрит да продадат ама со туѓи пари супер раководат.
Плус има доста левичари меѓу нив, па пази да не те пратат негде на "одмор" .

Јас сум за федерација со соседите кои имаат море :D.
Ако може да се бира, прва е Албанија, па Грција, а Бугарија поради копно со Турција последна, плус нема народ.
Србија јок :neetaka:

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
глупости
па и да имало прислушкување џабе кога не беа на власт, сигурно не крадеа они тој период, освен стратегии и оговарање друго неверувам да има на снимки и да биле преслушкувани

Sent from my iPhone using Tapatalk
Не ти е јасно уште. Да имаше докажлив криминал, ќе отвора да речеме 5 случаи и ќе ги решеа. Кога почнаа да кажуваат спектакуларни бројки, секој разумен ќе се осврни на следните заклучоци
1. Криминал немало
2. Немало докажлив криминал
3. Заедно краделе
4. Немаат капацитет да докажат
Значи апла се гледа дека сегашната власт не ја интересира ништо, сем да го смени името, за нато и со сила ќе не пикнат, а за еу ненемаа шанси. Да сме реални.
П.с. јасно е ко ден, затоа бојкотирам[DOUBLEPOST=1537002041][/DOUBLEPOST]
И Вучиќ побара гаранции дека ќе бидат примени во ЕУ до 2025. година доколку дојде до размена, демаркација и признавање на Косово, единствено нашата надворешна политика е така детска и наивна, а не чека многу подолг пат ако се земе во предвид грчката дипломатија и однесувањето на Бугарите како последната изјава на Каракачанов за бугаризација на Македонија и Македонците.
Па паметно игра вучиќ, не ко јас за можеби. За да излезам јас на референдум ќе треба да ме убедат со гаранции. И нека се 10 год. Ќе излезев[DOUBLEPOST=1537002143][/DOUBLEPOST]
Абе остај, една штета што си направила леле мајко. Се што прават од времето на дедо и па се до неа, само корист имаат.
Штетата која ја правеле, ја прават и ќе ја прават со нејзините поблиски и подалечни роднини, народот си ја крка и плаќа. Нели гледаш колку и е вредна косата... неколку години затвор. За убиство на Партизанска добиваат година дена затвор, а за влечење на нејзината коса, троа појќе :cool:

Владе полека бе, кај тргна против интелектуалната каста. Нели гледаш средија дел од проблемите, сваровски судии, здравство, администрација, намалија буџет и трошења. Ги затворија претходните кои им предадоа систем на стероиди и испокрадоа милиони.

Сега бидејќи се многу способни лидерот јавно си кажува, ни треба камшик, од него па сите надоле. За овој говор, секоја чест, искрен си е :cuc:. Што на ум тоа на друм, не ко другите едно зборат а одпозади ти го начукале.
Од што се способни, се ќе дадат, само да дојдат до европски субвенции т.е. пак државна цицка. Самите никогаш НЕ успеале ни кибрит да продадат ама со туѓи пари супер раководат.
Плус има доста левичари меѓу нив, па пази да не те пратат негде на "одмор" .

Ако може да се бира, прва е Албанија, па Грција, а Бугарија поради копно со Турција последна, плус нема народ.
Говориш како секој албанец. Нормално јас сум за федерација со УСА, или Кина

Член од
24 април 2008
Мислења
11.115
Поени од реакции
12.697
Ај со среќа нека им е на Русите, па и нашиве носители на мантии и страствени обожаватели на Ферариња, џипови и останати луксузи нека го следат нивниот пример.

На Свети Никад ќе го следат рускиот пример, но добро, надежта последна умира.

Russian Orthodox Church cuts ties with Constantinople over Ukraine

(O) Руската православна црква му се заканува на вселенскиот патријарх Вартоломеј

Руската православна црква ги прекина дипломатските врски со Вселенската Патријаршија

Егзистенцијата на Рада Ш на политичката сцена е одраз на лошото партиско структуирање во големите партии, не само хиерархиски, туку самиот квалитет на партиското членство. Никако тоа бескичмењаците да сконтаат дека не и место во цк.

...

НГ, БЦ и љуБчо беа ужасни политичари за државава, ама барем за себе тераа некој филм и уште има пациенти што мократ гаќи на нив, а оваа родена мајка не може да убеди дека е у право, а у даденава ситуација има куп говна позади себе како аргумент.
Ова е тажен ден за носителите на плава жолтица.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.679
Поени од реакции
11.774
Не ти е јасно уште. Да имаше докажлив криминал, ќе отвора да речеме 5 случаи и ќе ги решеа. Кога почнаа да кажуваат спектакуларни бројки, секој разумен ќе се осврни на следните заклучоци
1. Криминал немало
2. Немало докажлив криминал
3. Заедно краделе
4. Немаат капацитет да докажат
Значи апла се гледа дека сегашната власт не ја интересира ништо, сем да го смени името, за нато и со сила ќе не пикнат, а за еу ненемаа шанси. Да сме реални.
П.с. јасно е ко ден, затоа бојкотирам[DOUBLEPOST=1537002041][/DOUBLEPOST]
Па паметно игра вучиќ, не ко јас за можеби. За да излезам јас на референдум ќе треба да ме убедат со гаранции. И нека се 10 год. Ќе излезев[DOUBLEPOST=1537002143][/DOUBLEPOST]

Говориш како секој албанец. Нормално јас сум за федерација со УСА, или Кина
се слагам дека се излезе пазарење на крај
уствари Заев ппзади врати уште на почеток му понуди диал на Грујо
надеж иам дека ке ги затворат, се си мислам чекаат Иванов да го тргнат за да нема аболиции од негова страна
џабе бојкотираш кога све е решено, Меркел џабе не дојде, Мицковски со онаа смешна изјава џабе не излезе
ако памтиш на почеток за се викаа нема шанси, така?

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
се слагам дека се излезе пазарење на крај
уствари Заев ппзади врати уште на почеток му понуди диал на Грујо
надеж иам дека ке ги затворат, се си мислам чекаат Иванов да го тргнат за да нема аболиции од негова страна
џабе бојкотираш кога све е решено, Меркел џабе не дојде, Мицковски со онаа смешна изјава џабе не излезе
ако памтиш на почеток за се викаа нема шанси, така?

Веројатно имаше пазар, но власта се полакоми и не го почитува договорот. Тоа може да има два исходи, уништување на вмро, што мене ми изгледа премногу тешко. И второ самоуништување на сдс, затоа што со повеќе притисок успееја да создадат револт, нивното членство е запоставено, на нивно несто се вработуваат албанци, од иста фамилија се вработуваат по тројца а од некоја ни еден, јавно фрчат секакви тендери, на која дебата и да излезат само губат поени.
Се повеќе од јасно е дека референдумот паѓа, доколку порано прогнозирав 45%, сега прогнозирам до 40%.
Па секој притисок, дебата и секоја афера што имаат како што се ближи референдумот, оваа кампања пропаѓа.
Иванов, му е гајле. Сдс ќе добијат председател, но кој?
Јас се кладам на З.з. затоа што на тој начин ќе ја добие подршката од албанците, ќе биде амнестиран од кривично гонење, ќе земи салам пара за да го потпише законот за двојазичност, и мислам доста њ

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.679
Поени од реакции
11.774
Веројатно имаше пазар, но власта се полакоми и не го почитува договорот. Тоа може да има два исходи, уништување на вмро, што мене ми изгледа премногу тешко. И второ самоуништување на сдс, затоа што со повеќе притисок успееја да создадат револт, нивното членство е запоставено, на нивно несто се вработуваат албанци, од иста фамилија се вработуваат по тројца а од некоја ни еден, јавно фрчат секакви тендери, на која дебата и да излезат само губат поени.
Се повеќе од јасно е дека референдумот паѓа, доколку порано прогнозирав 45%, сега прогнозирам до 40%.
Па секој притисок, дебата и секоја афера што имаат како што се ближи референдумот, оваа кампања пропаѓа.
Иванов, му е гајле. Сдс ќе добијат председател, но кој?
Јас се кладам на З.з. затоа што на тој начин ќе ја добие подршката од албанците, ќе биде амнестиран од кривично гонење, ќе земи салам пара за да го потпише законот за двојазичност, и мислам доста њ
јас пак убеден сум дека ке помине референдумот
ко секои ебани избори ке си го наместат
од надвор ја тераат работава да не се лажеме

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
јас пак убеден сум дека ке помине референдумот
ко секои ебани избори ке си го наместат
од надвор ја тераат работава да не се лажеме

Во ред, секој има свое мислење.
Него што потоа?

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Веројатно имаше пазар, но власта се полакоми и не го почитува договорот. Тоа може да има два исходи, уништување на вмро, што мене ми изгледа премногу тешко. И второ самоуништување на сдс.
Замисли идила и едните и другите да ги снема не само од политиката во Македонија, а и од лицето на земјата.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.679
Поени од реакции
11.774
потоа добар дел од тие што останаа ке си го бараат чарето на запад
државава секако јабана е отидена одамна

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Замисли идила и едните и другите да ги снема не само од политиката во Македонија, а и од лицето на земјата.
ништо нема да смени, ќе се појават некои ултра леви и десни, кои ќе се држат до идеалите, се додека не осетат сомот под задник.
Ова Е од Бизмарк, кој ја контролира вардарска долина, ја контролира вратата на европа кон азија.
Да се разбереме, ЕУ, има огромни повластици во Македонија, нив не им требаме во ЕУ, лесно не контролираат затоа што сме гладни, оние што се најадоа веќе не ги контролираат, таа лекција им е научена.
Им се исплаќа не да сме гладни и боси, за да не контролираат, него ли да имаат обврски кон јас.[DOUBLEPOST=1537018305][/DOUBLEPOST]
потоа добар дел од тие што останаа ке си го бараат чарето на запад
државава секако јабана е отидена одамна

Не се надевај дека полесно ќе одиме на запад. Види што се случува, и колку се симптоматични овие активности
1. Воведување на еу закон за придобивање на бугарски пасош
2. Признавање на одредени сертификати и дипломи
3. Возачки дозволи признаени само одредени категории.
Можам со саати вака..
Се на се, на ЕУ им се потребни прифатни кампови за бегалци, а на нато депонија за ураниум. Што мислиш не сакаат затоа што се богати и убави.
Што викаше Ѓорѓи Колозов, магарето зошто го канат на свадба

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Обеси се сам, ќе ни завршиш голема работа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom