- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.398
- Поени од реакции
- 18.551
Условите се да те примат на факс, нема други услови. Ти кажувам сите што се примени, лани добија стипендија. Исто така пред некоја година го ограничија на 40 000 евра, претходно знам за случај што 4 годни бил финансиран во Америка и ја коштал државата 200 000 евра. Има еден куп простор за малверзации во државата ама се фаќате за ствари кај што не сте информирани.Ubo vikas, moralot e problemot. Vo drzava kade politicarite zemaat pogolemi patni troskovi od plata jasno e sto e problemot. Dimitrova mozet gi ispolnuva uslovite, ne znam, neka pokazat javno oti cisto se somnevam zatoa sto Makedonija ne e Finska ili Norveska na primer za da bideme sigurni deka sve e ok. Pak ke recam od moralni pricini ili da ne bide negativno vo javnosta, kako sega, mozese da odbie da gi zeme parite. Ili da gi zeme i da donira del. Ili da odbie i javno da kaze deka ne i trebaat ete i dobar PR ke imale. Ama alcnosta i da se capne nesto e pogolema nego vrednosti i Moral. Ete neka kaze sto ke studira da znaeme dali e korisno. A toa deka ke se vrati vo Makedonija ne ni se somnevam, gore pisav. Takvi likovi cel zivot nemaat vlozeno trud vo nesto zatoa sto Mama i tato sreduvaat za niv. Taka i na ovaa ke i najdat rabota od ko ke se vrati od setanje.
Ја да сум ќе ги зеам тие 40 000 и око нема да ми трепне, кој ви е крив што години уназад никој не зуцна за ова?
Нека се објават имињата наназад 10 год колку студенти добиле и од која фамилија биле, да видиме кој колку бил богат и дали морално било да земе пари. Зашто тој вмровец што го смислил законот не додал член што да се студира и колку треба фамилијата пари да има или нема.