Nema, za isti sluzbi rabotat.2008- двојна формула
2018- ерга омнес
Ало бре има ли админи да ги опоменат/казнат пацовиве што постираат половични или лажни информации.
Nema, za isti sluzbi rabotat.2008- двојна формула
2018- ерга омнес
Ало бре има ли админи да ги опоменат/казнат пацовиве што постираат половични или лажни информации.
Ги местaт.Кaкo не им срaм.Тoлку сoвеснo рaбoтaт и се трудaт и влaдaтa и грaдoнaчaлниците oсoбенo пијaницaвa нa Скoпје штo ни е,a oвие сaмo дa ги oцрнaт.интересно. Ова за стари автобуси го имаше на инфомакс пролетоска, па лани октомври, со акцент на тоа дека премиерот ги пуштил во употреба (наместо ЈСП ги пушти во употреба)...секоја година се известуваше за вакви автобуси, посебно во врска со загадувањето. Тој Јоци не памети многу нешто. Можда не памети ни што намера имаше пвемиевот со тие стари автобуси. кромид
Живо ме интересира по колку коментари дневно ќе имаш после референдумот.Црвенковски сега го боли цоцот, може да си кажува што сака, кога сака и каде сака.... исто како и ние овде што си лупаме... исто како што во голем дел и опозицијата си лупета и ич не и е гајле...... Црвенковски сега исто како и некој Трте пред кооперација може да си зборува што ке му падне на ум, без да го боли глава за тоа што рекол. Е, друго е кога си власт, кога ги носиш одлуките и носиш одговорност за истите.
А немало процедура? Некој морало да одлучи, да има записник, одлука.. Не би можел тоа да го знам.[DOUBLEPOST=1536069777][/DOUBLEPOST]Пак не читаш и одговараш тоа што сакаш. Дали требал мерцедесот или не требал одлучува надлежен орган и откако ке реши дека треба тогаш следува законска процедура за набавка... Не е тоа Груевски да пазари од зелено пазарче па станал наутро и решил дека му требаат домати и краставици а Боркица му нарачала и грав па ај на пазар и од која тезга сакаш си купуваш.... си има процедура, се купува државен имот со државни пари и законот предвидел соодветни процедури за таквите купувања. Значи, неморало да биде мерцедесот, можело да биде и пакет минерална вода, си има процедура за набавка.
Под услов да (под)научи Gjuha shqipe, на работното биро да има знаменце и на Shqipëri. И уште некои слични работи кои ги красат shqipe политичарите (обраќање (и) на shqipe, кабинет полн со „стручни“ советници кои тешко дека знаат кој е главен град на Канада...)сакаш кладба дека ЗАЕФ ќе биде нов председател
Pa so prespanski dogovor se zabranuva imeto Makedonija i idntifikacija so antika Makedonija...taka da recisi pola Makedonski identitet e pod zabrana i e pod presija.https://denesen.mk/na-holandskiot-ambasador-mu-se-dopadnala-idejata-za-zabrana-na-vmro-posle-se-izvinil/
ќе има и забрана на македонската националност, со време...
Ефтов (мислам) спомна #Игнорирам.П.С. Ако терминот #БОЈКОТИРАМ ви изгледа потрошен, излитен, контаминиран и не знам шо, ете одберете друг термин од ризницата на Македонскиот јазик и сите 27 дијалекти и не излегувајте на референдумот, бидејќи тој е единствениот и најлесниот спас за Македонија и Македонскиот народ.
Не знам зошто воопшто ова се дискутира? Прво, воопшто не е тема за разговор околу „разликите со името“. Второ, македонскиот јазик е признат одамна, а националноста е личен избор на луѓето.Да да се е тоа точно, Но, заборави еден еден мал детал, црвените линии на Р.Македонија во тој момент биле,
-Да остане националност македонски
-Јазикот да биде признает за македонски
Што е финтата? сега тие не постојат, значи немој да убедуваш дека по ова ќе сме останеле Македонци. Немам намера да се убедувам со тебе, затоа што нити тиниту јас ќе го промениме мислењето, ако кај тебе може кај мене не може
Заев: Aко постои човек кој врши притисок врз судството, опозицијата да го откриеГРУЕВСКИ НЕМА ДА ОДИ УТРЕ ВО АПЕЛАЦИЈА ЗАТОА ШТО ЗНАЕ КАКВА ЌЕ БИДЕ ПРЕСУДАТА
Поранешниот премиер Никола Груевски и неговите адвокати нема да присуствуваат на утрешното продолжение на седницата во Апелациониот суд за неговата жалба за двегодишната затворска казна во случајот „Тенк“ оти, како што кажа тој на денешната прес-конференција, пресудата била веќе донесена.
„Сè се сведува на предмет кој е во предвечерието на референдумот за промена на името. Сакаат да ме осудат до петок и да донесат пресуда. Јас сум обвинет дека сум сакал да се возам во блиндирано луксузно возила. Не ми суди судот, туку политиката. Ова е политички процес, а не судски. Не може ништо да промени моето присуство на седницата каде има однапред донесена политички инструирана пресуда“, кажа поранешниот лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на прес-конференција во Собранието.
Груевски рече дека на 30 август откако се одложила седницата за „Тенк“ според неговите сознанија врз в.д. претсeдателката на Апелациониот суд Лидија Димчевска бил направен политички притисок од многу висока инстанца и дека таа барала од судиите од судечкиот совет да гарантираат дека ќе гласаат за осудителна пресуда. Имало и предлог казната да му се намали на една година за да нема право на жалба и дека планот бил на 31 август да започне и да заврши јавната седница а в петок да биде објавена пресудата на Апелација.
Никола Груевски рече дека имало повеќе судии кои се спротивставиле на притисокот укажувајќи дека првостепената пресуда била незаконска и имала големи пропусти, а само личност не подлегнала на притисокот и била заменета спротивно АКМИС системот.
Тој ја повика Власта да докаже каде се милијардите кои ги има украдено и да ги покаже доказите за другите обвиненија.