Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.840
Поени од реакции
12.349
Тој клинички центар ќе ја опслужува цела МКД да не се лажеме сеа, Битола она дефинитивно не е клинички центар во секој поглед со исклучок на таблата на влезот. .
тоа се проблеми на тамошните клинички центри и нивните жители, не на жителите на Скопје. За тие центри се одвојуваат големи пари. За жал тој проблем цела Македонија да се пораѓа и лекува во Скопје, го чувствуваме ние тука. Треба казни за такви клиники и доктори.
Сериозно, не знам зошто некој не одговори pro et contra Петровец вс Бардовци како избор на локации.
Бардовци пред се поради близината со Косово како фактор на дестабилизација
близината на Косово ја споменав во контекст на бизнис, како што сакаа да прават едно време здравствен туризам, не за дестабилизација. Во секој случај тоа што планираа и фрлија големи пари да го прават клинички во дупкана со вода на Јужен булевар беше голема утка. Парите ќе ги враќа цацко

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
тоа се проблеми на тамошните клинички центри и нивните жители, не на жителите на Скопје. За тие центри се одвојуваат големи пари. За жал тој проблем се пренесува на нас, цела Македонија на лекување и пораѓање во Скопје. Плус и Косово...
Не верувам дека тие луѓе што доаѓаат на лекување во Скопје од др делови на МКД имаат избор, тоа го прават од немајкаде. Ако се земе во предвид овој факт, многу е поголема веројатноста трендот на лекување на пациенти од другите делови на МКД да порасне и тоа драстично со новиот клинички центар, а шансите да се среди здравството во меѓувреме се многу мали. Само екстраполирам, ништо повеќе.

близината на Косово ја споменав во контекст на бизнис, пари од лекување како што сакаа да прават здравствен туризам, не за дестабилизација. Во секој случај тоа што планираа и фрлија големи пари да го прават клинички во дупкана со вода на Јужен булевар беше голема утка. Парите ќе ги враќа цацко
Види, новиот клинички центар се гради пред и над се да ги опслужува државјаните на РМ колку шо знам јас, тие се приоритет, додека се друго би рекол е терцијално во најдобар случај. Тоа шо си споменал ти во овој контекст е трговија, а ние сме далеку од здравствен туризам со нашите капацитети, зошто токму МКД т.е СК е избрана дестинација за лекување на албанците од Косово е интересна дискусија.

Инаку стојам на тоа дека Косово е и ќе остане фактор на дестабилизација за МКД и пошироко уште долго.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.840
Поени од реакции
12.349
Не верувам дека тие луѓе што доаѓаат на лекување во Скопје од др делови на МКД имаат избор, тоа го прават од немајкаде.
затоа пишав, треба казни за тие клинички и докторите Штип Битола каде и да се. Не може секој проблем да го префрлаат во Скопје. Пред тоа се разбира, вложување ако има потреба.
Види, новиот клинички центар се гради пред и над се да ги опслужува државјаните на РМ колку шо знам јас, тие се приоритет, додека се друго би рекол е терцијално во најдобар случај.
знам дека звучи глупо, дека ние џабе плаќаме ко стока у гужви за бактерии ама ова е од поодамна
https://faktor.mk/so-nova-oprema-i-objekti-makedonija-k-e/putin-pobara-voveduvanje-na-danok-za-turistite
http://netpress.com.mk/makedonija-kje-razviva-zdravstven-turizam/
https://vecer.mk/makedonija/makedonija-so-73-milioni-evra-lider-vo-regionov-po-zdravstven-turizam
за да ние по 10ти не можеме да најдеме лек на рецепта :confused:

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
затоа пишав, треба казни за тие клинички и докторите Штип Битола каде и да се. Не може секој проблем да го префрлаат во Скопје. Пред тоа се разбира, вложување ако има потреба.
Треба многу работи, репресија посебно врз високо едуциран медицински кадар не верувам дека ќе донесе нешто добро за било кого. Добро со исклучок на медицинско-фармацевтската мафија која систематски го уништува здравствениот систем со сесрдна поддршка на секоја власт. Докторите не се телиња, патуваат надвор од земјата и знаат колку и како се ценети нивните колеги во странство, и не се работи само за примањата, има тука многу повеќе, треба да видат некава перспектива тие луѓе, псоебно оние шо се вонстандардно квалитетни, не се и таму преку партија. Јбга, иста песна секаде.

Субстандардни услови за работа имаат во другите клинички центри низ МКД, а верувам и во Скопје не се на некое завидно ниво.

знам дека звучи глупо со ваков капацитет и опременост на здравството, знам дека ние џабе плаќаме ко стока у гужви ама овие идеи и реклами за супериорноста на нашето здравство се од поодамна. 2012 се споменува, 2014...
https://faktor.mk/so-nova-oprema-i-objekti-makedonija-k-e/putin-pobara-voveduvanje-na-danok-za-turistite
http://netpress.com.mk/makedonija-kje-razviva-zdravstven-turizam/
https://vecer.mk/makedonija/makedonija-so-73-milioni-evra-lider-vo-regionov-po-zdravstven-turizam
Еве година дена нова власт, не видов некој од здравство да одговара за било шо, фармацевтската мафија си доби консензуален министер за здравство кој тера по старо сите ко шо глеаме, така да тие реклами не се ништо страшно. Може ќе имаше логика сето тоа место во стиропорен неокласицизам сите тие средства се истуреа во здравството. Па ќе праевме здравствен туризам.

Ова е тоа на запад ништо ново...

J

jakovdi

Гостин

Ова е повеке загрижувачко отколу смешно колку е неписмена дијаспората.
Ај шо не е на кирилица,зборовите не ги знаат а човеков личи повеке на сириец или турчин:pos:.Македонијо без ј го напишале.трагикомедија.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.088

Ај шо не е на кирилица,зборовите не ги знаат а човеков личи повеке на сириец или турчин:pos:.Македонијо без ј го напишале.трагикомедија.
Vo pravo si. Imeto definitivno go zgresile. Trebalo Severna Makedonija. Glupi dijasporci.
Arno komunajrite sto se kolku tolku pismeni i vaka ne vadat od kalta inace maf ni e planot.
P.s proveri dali tocka, zapirka , golema mala imam tocno staveno pa da popravam duri mozi.

B

Bafra

Гостин
Македонијо без ј го напишале.
Многу смешен пфф . Каде си видел Ј во името Македониа на постари записи ... И како поприродно звучи Македонио или МакедониЈо

Некој ко Блаже Конески да не си играл играчки :sneaky:

J

jakovdi

Гостин
Vo pravo si. Imeto definitivno go zgresile. Trebalo Severna Makedonija. Glupi dijasporci.
Arno komunajrite sto se kolku tolku pismeni i vaka ne vadat od kalta inace maf ni e planot.
P.s proveri dali tocka, zapirka , golema mala imam tocno staveno pa da popravam duri mozi.
Тресеш без везе,според договорот секој приватен проект/бизнис нормално дека може да користи каков наслов/име сака.
Срамота е да не се знае името како правилно се пишува,срамота.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894

Тебе се знае што те загрижува
https://kanal5.com.mk/articles/345930/za-glasanje-vo-dijasporata-se-prijavile-samo-2-855-glasachi

Многу затуцани и неинвентивни се во Министерството за вистина последно време.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.933
Поени од реакции
50.736
Тресеш без везе,според договорот секој приватен проект/бизнис нормално дека може да користи каков наслов/име сака.
Ubavo vikas ti , a i vo pravo e i zaev koga vika deka samo 3 % go procitale , inace djam si e dogovorot , ostaj gi putinistive tuka sto kenjaat
Normalno deka nikoj ne moze da ti zabrani privat o kako da se osekjas i kako da se narekuvas po doma. Da se pises nema da mozes nigde , ama pa i taka se nepismeni hehe , taka.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.088
Срамота е да не се знае името како правилно се пишува,срамота.
Pa pravilno e ili ke bidi za nekoj mesec Severna Makedonija. I togas ke pisuvas kako e sramota da ne se znae imeto kako pravilno se pisuva ?
Tuku znaes sto ne mi e jasno i se nadevam deka ti vaka ke mozes i mene a veruvam i na mnogu drugi da ni razjasnis. Zosto Premierot Zaev uste go koristi staroto ime na republikata koga propagira da se izleze na referendumot i da se glasa pozitivno na istiot. Ili opsto bilo kade koga se obrakja pred gragjanite. Oti ne go koristi novoto za koe treba da se glasa. Celo vreme go gledam na televizija Makedonija ili Republika Makedonija. Sto e rabotata posebno ako e uveren a uveren e deka mnozinstvoto gragjani pozitivno ke glasaat na referendumot. Mu e strav da ne gi navredi ako namesto Republika Makedonija rece na primer Severna Makedonija ili gragjanite na Severna Makedonija pa da ne ne pomini rabotata. Nemoj samo tehnikalii kako uste ne e smenato pa kao krsi nekoj zakon ili neznam sto. Sepak treba da se naviknime kako toa bi trebalo da zvuci i izgleda vo realnosta. Ne mislis ti taka ?[DOUBLEPOST=1535494004][/DOUBLEPOST]
Многу смешен пфф . Каде си видел Ј во името Македониа на постари записи ... И како поприродно звучи Македонио или МакедониЈо

Некој ко Блаже Конески да не си играл играчки :sneaky:
Mene iskreno ќ mi fali vo imeto, a j si e sosem na mesto. Sega nekoj od Prilep i prilepsko mozda mu fali ч namesto ќ ama jbg sega ne moze na sekoj da mu se ugodi.
Bas me interesira na strumicki kako e pravilno :)

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.633
Поени од реакции
16.845
Pa pravilno e ili ke bidi za nekoj mesec Severna Makedonija. I togas ke pisuvas kako e sramota da ne se znae imeto kako pravilno se pisuva ? Tuku znaes sto ne mi e jasno i se nadevam deka ti vaka ke mozes i mene a veruvam i na mnogu drugi da ni razjasnis. Zosto Premierot Zaev uste go koristi staroto ime na republikata koga propagira da se izleze na referendumot i da se glasa pozitivno na istiot. Ili opsto bilo kade koga se obrakja pred gragjanite. Oti ne go koristi novoto za koe treba da se glasa. Celo vreme go gledam na televizija Makedonija ili Republika Makedonija. Sto e rabotata posebno ako e uveren a uveren e deka mnozinstvoto gragjani pozitivno ke glasaat na referendumot. Mu e strav da ne gi navredi ako namesto Republika Makedonija rece na primer Severna Makedonija ili gragjanite na Severna Makedonija pa da ne ne pomini rabotata. Nemoj samo tehnikalii kako uste ne e smenato pa kao krsi nekoj zakon ili neznam sto. Sepak treba da se naviknime kako toa bi trebalo da zvuci i izgleda vo realnosta. Ne mislis ti taka ?[DOUBLEPOST=1535494004][/DOUBLEPOST]
Mene iskreno ќ mi fali vo imeto, a j si e sosem na mesto. Sega nekoj od Prilep i prilepsko mozda mu fali ч namesto ќ ama jbg sega ne moze na sekoj da mu se ugodi.
Bas me interesira na strumicki kako e pravilno :)
тоа му е за внатрешна ПРЕДреферендумска употреба.... бргу ќе добие заушка:icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom