Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
нека тераат, доста постеа 11 години. нека земат и они сега некоја паричка, нека искористат нешто од државата.
кога нема народот ум у главата.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
нека тераат, доста постеа 11 години. нека земат и они сега некоја паричка, нека искористат нешто од државата.
кога нема народот ум у главата.
Не е проблемот у крадењето....тоа е нус појава на нешто многу постварно.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Појма немате, колку ми е гајле за ситни па и покрупни слуаи на непотизам и корупција во МК. Мува не ме лази, и од оваа и од предходната власт сум задоволен. Може на петка глава да се менуваат...едни више даваат а други помалку земаат округло на ќош исто е.
Има многу фаци што и е гајле за МК политика и вести. Читам само економија вести на тиме.мк...телевизија не гледам. Вести немам чуено едно 2-3 месеци. И ништо не ми фали дури и боље ми е вака. Не губам време за глупости. Некој ќе ми спомне нешто и се пали па јас се чудам што е. Смешни ми се луѓето дури и ги сметам за малку приглупи што се палат на вести а не се ништо битно во партија или нешто на функција во држава, за овие имам разбирање ама тие од тој тип барем што ги знам знаат да бидат искулирани и да не тупат за тоа со емоции. Другите мислам дека трошаат енергија и емоции залудно и гледам на нив малку со понижување нормално се правам на тошо кога зборуваат за политика а у себе им се смеам.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
само тоа ќе кажеш? друго ништо? нема да оспориш, да докажеш поинаку?
Да спориш со неразбран е како да врзуваш нозе од слон... индинска поговорка[DOUBLEPOST=1535211744][/DOUBLEPOST]
Се штo е тoрбеш и бoшњaк у држaвaвa јa туријa тaa Ленче oд ебење,тoa штo гo зaпoслилa синoт и е зaслуженo
Па не е лоша

Последно уредено:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.407
Поени од реакции
25.285
хехеа Дуле Млекаро и Лиле Стечајката од Куманово... Редовна иконографија на секој протест на СДС .... ми фалат понекогаш :icon_lol:
Мене од цела таа хаварија најмногу ми фали Љуми со неговиот глас, ама велат далеку од очи далеку од срце, се надевам ќе го преболам еден ден.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Солза Грчева кон Мицкоски: Изборот е твој, или изворска вода загадена со фекалии или буре со фекалии!
2
Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во своето интервју за ТВ Сител пред неколку дена, испрати остри критики кон бојкотирачите на референдумот. Тој ги нарече „гласно малцинство со чиста идеја, кое некој го контаминирал со лажица фекалии“.

Солза Грчева и нејзината партија се најдоа засегнати во коментарот на Мицкоски, а таа веднаш му возврати.

„Изјавата на Мицкоски е израз на тотална блокада и дезоријентираност. Му сметала изворската вода во бурето, загадена со лажица фекалии. (.????)Тоа сме сите ние кои јасно повикуваме на бојкот.
Од другата страна има буре со фекалии (договорот) до врв полно.
Изборот е негов!“, рече Грчева.
https://fokus.mk/solza-grcheva-kon-mitskoski-izborot-e-tvoj-ili-izvorska-voda-zagadena-so-fekalii-ili-bure-so-fekalii/

Јак клизач, папаше Хидроцентралнитот.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.935
Поени од реакции
17.957
Абе Европска Унија ти вика партиски и роднински вработувања во државната администрација да нема, воловите зеле си вработуваат снаи, синови, браќа, тетки, мајки. Ја додека бев на пракса еден човек успеа во одделението во Куманово да ги вработи синот и снаата, среќа некако овој ја избрза пензијата, синот работи уште таму, а за снаата не ме чуди да работи во друга институција. Ебави менталитетот, ебави[DOUBLEPOST=1535224886][/DOUBLEPOST]
Мене од цела таа хаварија најмногу ми фали Љуми со неговиот глас, ама велат далеку од очи далеку од срце, се надевам ќе го преболам еден ден.
Братче со какви женски се дружи(еше), (не знам каде е сега), а ликот е геј. Ја со такви да се дружев животов ке го сметав за најјако остварување а планетава Земја

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
https://dosie.mk/archives/2408

Има ли поточен показател за тоа до кај сме од вакви работи?
Во слободно време и за транспорт на мебел се користат, греота е да не се ќари екстра.
Според Тони и Инфомакс ова за Охрид се однесува.[DOUBLEPOST=1535229597][/DOUBLEPOST]Инаку гледам имаме одличен соживот, кога ќе ви каже полицијата дека нема надлежност, комотно може да ги распуштат и да не поделат.
Почитувани,

Од утрово се до моментов во хотел Арка трае вандалски напад од 20тина хулигани организирани од сопственик на дивоградба која се гради во Старата Скопска Чаршија, Енвер Алии.

Полиција интервенираше неколку пати, меѓутоа од полициска станица Битпазар одбиваат да реагираат со образложение дека повеќе не се во можност да ја гарантираат нашата безбедност и телефонски ни порачуваат да си ангажираме приватно обезбедување.

Во моментов како заложници во хотелот сме сопствениците и персоналот, како и 30тина странски гости на кои неможеме да им ја објасниме целата ситуација. Ова е резултат на неколку месечен напад со цел насилно затварање на хотелот и превземање на паркинг просторот, а истото е потикнато од нашата етничка припадност, како последна македонска фамилија која оперира во Старата Скопска Чаршија и овој дел од градот. Објектите и опремата кои се уништуваат се сопственост на хотел Арка и за истите имаме соодветни одобренија и дозволи (види овде).

Хотел Арка е еден од првите хотели со 5 звезди во Скопје и годишно опслужува преку 7000 гости. На жалост во моментов насилно сме приморани да го затвориме хотелот после 14 години напорна работа. За горенаведените проблеми се известени МВР, Град Скопје, Државен градежен инспекторат и Управа за заштита на културното наследство (бидејќи паралелно се рушат објекти заштитени со Законот за Старата Скопска Чаршија), но до сега нема никаква позитивна реакција.

Ве молиме да испратите ваша екипа во хотел Арка како би го евидентирале ова кривично дело бидејќи ние повеќе немаме заштита од државата. Би бил благодарен доколку ме информирате за вашите постапки, како би ви доставиле дополнителни информации и документација.

Со почит,
Сашо Џиковски
Сопственик - Хотел Арка

И

Име И Презиме

Гостин
Паркингот пред Веро во тафталиџе "приватизиран" со амин на град скопје или Шишелегов.Од сега веро ке си наплатува паркинг :tapp:.

https://infomax.mk/wp/бомбона-бизнис-на-петре-шилегов-го-поч/[DOUBLEPOST=1535230002][/DOUBLEPOST]
Абе Европска Унија ти вика партиски и роднински вработувања во државната администрација да нема, воловите зеле си вработуваат снаи, синови, браќа, тетки, мајки. Ја додека бев на пракса еден човек успеа во одделението во Куманово да ги вработи синот и снаата, среќа некако овој ја избрза пензијата, синот работи уште таму, а за снаата не ме чуди да работи во друга институција. Ебави менталитетот, ебави[DOUBLEPOST=1535224886][/DOUBLEPOST]

Братче со какви женски се дружи(еше), (не знам каде е сега), а ликот е геј. Ја со такви да се дружев животов ке го сметав за најјако остварување а планетава Земја
Скрши глава по америките, демек да студира.

Пувле дечкому е најака фуфа негова

Последно уредено од модератор:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Oвие сo хoтел Аркa изгледa нaседнaле нa муaбетите зa неменувaње нa грaниците,кaкo и гoлем дел нa фoрумскиoт шљaјм штo прoпaгирaa декa Еврoпa немa дa дoзвoли менувaње нa грaниците.Акo пoлицијaтa немa ингеренции дa интервенирa и дa гo зaштити личниoт имoт нa Мaкедoнците oд левaтa стрaнa нa Вaрдaр,тoгaш вo кoјa држaвa припaѓa тoј дел?Вo Мaкедoнијa сигурнo не.Не им требaлo тaквa aвaнтурa нa сoпствениците дa oтвaрaaт хoтел вo Албaнијa.Истo тaкa клaсичен пример зa пoгoре нaпишaнoвo беше кoгa вo прислушкувaните рaзгoвoрите слушнaвме декa мoрaл дa ургирa Груевски кaј Ахмети зa дa срушaт кaрaбинa-згрaдa дивoгрaдбa нa некoј oд племенските стaрешини припaдник нa угнетенoтo племе.Штo ме бoли qr дaли ке се пoмести грaницaтa aкo нa 100 метри oд центaрoт нa глaвниoт грaд мoрa дa ургирa премиер зa дa срушaт дивиoгрaбa некoму сaмo зaтoa штo бил aлбaнец

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom