Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 март 2008
Мислења
2.586
Поени од реакции
1.902
Статистика ќе правиш врз основ на тема на форум и пцовки во комбиња?
Бугарофил премиер имавме, министри, кандидати за градоначалници и пратеници во парламент ќе ми фаќа криви дрини овде.

Патетика.
Поарно Бугарофили како што ги викаш, одколку албанци со македонско државјанство кои бодат Македонци...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
За што ќе се гласа бре? Па дали има некој нормален во оваа македонска шизофрена политичка состојба? Па Мирка е луда бре до коска, ама имаше изјава дека бараат од нас да се самоукинеме, и ја повторуваше со години, јас не верував ама за ова во право беше, морам да го признаам тоа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
И како демек тоа било многу лошо!
Тоа можеби ќе биде за затворска казна.[DOUBLEPOST=1534686496][/DOUBLEPOST]
1999, русија ја продаде србија за 1 милијарда долари вложени во рускиот фонд за здравство
2004, не испорачува реактори во Иран
2008, ја напушта енергетскиот договор со полска
2009, го затвора вентилот за украина
2011, ги повлекува инвестициите за првичните гасни токови на балканот
Да продолжам?
Русија е лош сојузник, значи не сум за Русија.
Но, не можам да бидам про нато, кога не ме ценат како нација. Значи она што се бара од нас е исполнување на нечиј фетиш. Ова што се бара од нас е како кога ќе рече ченгија, I will be whatever you want me to be.
Еу ти е башка приказна, барем беа искрени, ако не гледаш ништо повеќе од анал5 и телма, гледај еуростат, еуроњуз.
Побарај го интервјуто со холандскиот и данскиот премиер за Македонија, ќе ти биде јасно.
Нив нема да ги најдеш на Македонска телевизија, затоа што не ќе можат да ти перат мозокот. Убаво си кажаа, НИЕ СИ ИМАМЕ УСЛОВИ, ОВАА ДРЖАВА МОРА ДА ГИ ИСПОЛНИ МИНИМАЛНИТЕ ЕКОНОМСКИ УСЛОВИ, МИНИМАЛНИТЕ ПРАВНИ УСЛОВИ, И ДА ПРЕСТАНЕ ДА ЈА ПОДРЖУВА КОРУПЦИЈАТА, ВЛЕЗОТ ВО ЕУ ИМ Е ОТВОРЕН ПА КАКО САКА НЕКА СЕ ВИКААТ.
Мисли што сакаш, деновиве сум на одмор и не знам дали ќе стигнам да го побарам ова интервју, но ако стигнам ќе го објавам.
Се „зезам“ за Русија и сл.
На ЕУ ќе и верував за стандардите ако тоа важеше за Кипар, за Бугарија, за Романија, па и за Хрватска. Јас мислам дека ние према стандардите никогаш не треба да влеземе во ЕУ, ама не сме „саде“ ние. Или па Грција да не има стандарди за ЕУ? Грција е држава која не почитува слободно етничко определување. За права и да не зборуваме. Затоа, нека не јадат се и сешто.[DOUBLEPOST=1534687126][/DOUBLEPOST]
Пробај да го објасниш тоа дека доколку прислушкуваш како криминалец ти бара рекет или инспектор ти бара мито, прислушуваното не ти е веродостојно како доказ, бидејќи не е во согласност со мвр. Може да јадеш и кривична ако се запнат
Тоа е законски дефинирано. Ако некој го крши тоа.. и тој прави прекршок.

Последно уредено:
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Планираат да потрошат преку десет милиони евра на пропаганда за референдумот, ќе му го перат мозокот на народот со негови пари, а ваму наредната недела задолжување од 6,5 милиони евра за враќање на стари долгови.

И збори за пад на невработеност во Бугарија после членството во ЕУ на 6,2% а во 2007, годината кога станаа членки на ЕУ невработеноста им изнесуваше некаде 6,9%. Тие низ последните две децении имаат флуктуирачка невработеност, која што варира во интервал од 19% до 6%, со константни подеми и падови.
Кај нас невработеноста е праволиниска со тенденција на нагорен наклон или раст. Таа во две децении не падна испод 20% што е своевидна катастрофа, е непроменлива варијабла со години и со вакви идиоти нема да се смени па макар се трампале и со Швајцарија.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Тоа можеби ќе биде за затворска казна.[DOUBLEPOST=1534686496][/DOUBLEPOST]
Се „зезам“ за Русија и сл.
На ЕУ ќе и верував за стандардите ако тоа важеше за Кипар, за Бугарија, за Романија, па и за Хрватска. Јас мислам дека ние према стандардите никогаш не треба да влеземе во ЕУ, ама не сме „саде“ ние. Или па Грција да не има стандарди за ЕУ? Грција е држава која не почитува слободно етничко определување. За права и да не зборуваме. Затоа, нека не јадат се и сешто.[DOUBLEPOST=1534687126][/DOUBLEPOST]
Тоа е законски дефинирано. Ако некој го крши тоа.. и тој прави прекршок.
А како лесно етикетираш луѓе... friggin in the riggin

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Имало алтернатива? Ех, која бе?

Знам! Да бидеме калифат и да бидеме сојузници со ИСИС.
Но за жал на муџахедините, 100% од гласачкото се определи за НАТО и ЕУ. 100% од гласачкото тело избра партии со стриктна евроатланска ориентација. Можеби затоа и нема партија која, на пример ќе каже - гласајте за мене ја ќе ги прекинам евроатланските интеграции, ќе ве сојузам со ДАЕШ.
Исто така нема партија која ќе каже - дајте гласајте за мене ја ќе го прекинам евроатланскиот курс и ќе ја приклучам Македонија кон марсовската унија.
Едноставно, нема ебан интерес кај гласачкото тело, за нешто друго освен евроинтеграции. 100% од гласачкототео гласа за партии кои одат во таа насока, без поговор.
Аман со сарказмов. Има ефект но кога се користи премногу го губи ефектот. Како и да е.
Алтернатива има! Ова мора да го разберте, а ако сте го разбрали и сепак продолжувате со мантрата, тогаш да ти кажам дека и 1000 пати да повториш лагата нема да стане вистина.
На гласачкото тело му се сервирани тие партии, а за тие партии навистина нема алтернатива, бидејќи како што пишав веќе се седнати во еден скут, и тестисите им се во клешти.
Народот е далеку од еврофилски и натофилски, особено после сите овие уцени и понижувања. Да не се правиме на Тошо.[DOUBLEPOST=1534691171][/DOUBLEPOST]
Тоа можеби ќе биде за затворска казна.
Штом за викање уааа, е за кривична пријава, штом малку ќутек е тероризам, ова богами доста ги засега интересите им така да можеме и голи оток да очекуваме.[DOUBLEPOST=1534691331][/DOUBLEPOST]
Истото и на мене ми го направија во оваа тема.
Ќути трај, еве со милиција, кривични пријави се закануваат по форумов. Лесно сме минале значи:jeeee:[DOUBLEPOST=1534691640][/DOUBLEPOST]
1999, русија ја продаде србија за 1 милијарда долари вложени во рускиот фонд за здравство
2004, не испорачува реактори во Иран
2008, ја напушта енергетскиот договор со полска
2009, го затвора вентилот за украина
2011, ги повлекува инвестициите за првичните гасни токови на балканот
Да продолжам?
Русија е лош сојузник, значи не сум за Русија.
Но, не можам да бидам про нато, кога не ме ценат како нација. Значи она што се бара од нас е исполнување на нечиј фетиш. Ова што се бара од нас е како кога ќе рече ченгија, I will be whatever you want me to be.
Еу ти е башка приказна, барем беа искрени, ако не гледаш ништо повеќе од анал5 и телма, гледај еуростат, еуроњуз.
Побарај го интервјуто со холандскиот и данскиот премиер за Македонија, ќе ти биде јасно.
Нив нема да ги најдеш на Македонска телевизија, затоа што не ќе можат да ти перат мозокот. Убаво си кажаа, НИЕ СИ ИМАМЕ УСЛОВИ, ОВАА ДРЖАВА МОРА ДА ГИ ИСПОЛНИ МИНИМАЛНИТЕ ЕКОНОМСКИ УСЛОВИ, МИНИМАЛНИТЕ ПРАВНИ УСЛОВИ, И ДА ПРЕСТАНЕ ДА ЈА ПОДРЖУВА КОРУПЦИЈАТА, ВЛЕЗОТ ВО ЕУ ИМ Е ОТВОРЕН ПА КАКО САКА НЕКА СЕ ВИКААТ.
Мисли што сакаш, деновиве сум на одмор и не знам дали ќе стигнам да го побарам ова интервју, но ако стигнам ќе го објавам.
ЕУ е иста приказна како нато. И таму исто така не може како Македонија и Македонци. Едноставно е нато и еу ради нас нема да кршат атер на нашиве соседи, просто поважни сојузници им се. За да угодиме на нашите соседи треба просто да не нема вакви какви што сме, а и тогаш можеби ќе им се отворат нови апетити.
Затоа треба да го искористиме нивниот непријател, непријателот на мојот непријател е мој пријател.[DOUBLEPOST=1534691761][/DOUBLEPOST]
Сметаш ли и ако дпне, добие на следни избори некои на среќа 59, ќе може да формира влада?
Која албанска партија ќе оди со нив... никоја
Зависи, ако добијат еден телефонски позив, има да коалицираат со оние кои што најмалку очекуваш.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Аман со сарказмов. Има ефект но кога се користи премногу го губи ефектот. Како и да е.
Алтернатива има! Ова мора да го разберте, а ако сте го разбрали и сепак продолжувате со мантрата, тогаш да ти кажам дека и 1000 пати да повториш лагата нема да стане вистина.
На гласачкото тело му се сервирани тие партии, а за тие партии навистина нема алтернатива, бидејќи како што пишав веќе се седнати во еден скут, и тестисите им се во клешти.
Народот е далеку од еврофилски и натофилски, особено после сите овие уцени и понижувања. Да не се правиме на Тошо
ОК, еве сега се појави партија со алтернатива. Народот, предпоставувам, дека таа алтернатива долго време му беше посакувана, а ја немаше. Конечно и тоа се деси. И сега на избори следни, ќе се докаже вољата на народот, кај што би требало оваа партија која нуди алтернатива на НАТО и ЕУ, да победи, затоа што единствена од сите не го прифаќа евроатланскиот пат.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
ОК, еве сега се појави партија со алтернатива. Народот, предпоставувам, дека таа алтернатива долго време му беше посакувана, а ја немаше. Конечно и тоа се деси. И сега на избори следни, ќе се докаже вољата на народот, кај што би требало оваа партија која нуди алтернатива на НАТО и ЕУ, да победи, затоа што единствена од сите не го прифаќа евроатланскиот пат.
Така е, и се надевам овој пат сериозно пишуваш. Народот во голем дел е за таа алтернатива од повеќе причини дел ги пишав(уцени понижувања..), е проблемот е што таа алтернатива е промовирана од партија која прво е под медиумски чадор,маргинализирана.... сигурно добар дел од народот нема и да чуе за таа алтернатива.
Еве хипотетички(јасно е дека нема да се случи) ако една од двете влијателни партии ја промовира во оваа ситуација таа алтернатива, што мислиш нема ли да освои повеќе пратеници од било кога?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom