Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
a зошто не би одела? Овој пат беа спрегнати од САД албанците заради тоа што глујо и заради пуштените снимки, овој пат ќе биде како и обично, ништо ДУИ и ДПНЕ пак да прават влада.
Од друга перспектива, која албанска партија ќе оди со нив, ќе е политички мртва

C

CrazyCounter

Гостин
Ретроградно ќе се суди, и за она до сега што се прифаќало треба да се беси.
12 години наназад, за памет на идните генерации.
Ќе бесиш а ?

Избори 2014 дпмне 61 пратеник СДСМ 34
2016 Дпмне 51 СДСМ 49
Паторот треба да го обесите за јајца и да го натерате после да си ги изеде, али ај нема проблем еве веднаш сега у секундава ќе му пренесат на Зајкото дека треба да си даде остафка пошо на дпмне му земал десет пратеници. И добил 15 нови пратенички покрај сите закани од страна на дпмне и местење на избори.
Многу си паметен, правдина овде ќе тераш на форум а ?
Дали до сега се што е против законско си пријавил во мвр директно или селективно пријавуваш ?
Епа да те пријавиме и тебе сега а, за ширење на говор на омраза, повик и потикнување на убиство, бесење?

Последно уредено од модератор:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Шо бе некој е премногу нежен за муабетите. Па кажува на чичо полицаец... глупост

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Па ако е челик со челик тогаш, не знам, не склапам тенкови во слободно време, реакција се ствара, тоа е важното што треба да се извади од муабетот.
Денес тенкови се прават со т.н. "сендвич" оклопи со челик, керамика и осиромашен ураниум. Кога граната или РПГ или ИЕД погодува тенк се ствара таа прашина од ураниум која екипажот ја голта или му влегува во очи или низ кожа, или ја "сее" зад себе ако е останат оперативен.
Друго е муниција со јадро од осиромашен ураниум која експлодира, пенетрира или и двете при дејство на цел, повторно се ствара прашина (граната удара во бетон пример) и прашината останува тука со години, кој ќе вдише од тоа ќе си има мака. Не е толкав проблем колку што кажуваат по Јутјуб видеа за заговори ама не е ниту толку безопасно како што кажува Пентагон.

Многу поопасни се конвенционални средства, неекслодирани бомби и гранати, па имаше во Белгија скоро каде орале на нива и закачиле некоја граната од 1918 и загинале некои таму, касетни бомби каде 1/4 или колку и да беа од тоа бомбите од контејнерот не експлодираат на импакт туку стојат со години се додека некое дете не најде нешто интересно во грмушка па го зема во раце и му откинува глава и минските полиња, тоа е максимално цивилизациско дно, имаш земји по 50 години имаат забранети зони, Босна секоја година гинат, рибар некој оди на река, му се примочува ај зад дрво и бам, следи затворен сандак да не се шокираат домашните уште толку.
Лично мислам дека треба да постои смртна казна за производство, употреба и трговија со било какви мински средства.

C

CrazyCounter

Гостин
Шо бе некој е премногу нежен за муабетите. Па кажува на чичо полицаец... глупост
епа тој е директорот на психијатриската болница изгледа, па изнервиран правно ќе ги гони сите што критикуваат....Бог да чува
Единствено место каде што човек може да дискутира и да прочита најразлични мислења и се тоа сведено на забава и оп ќе ти дојде некој таков ќе растури се, ќе се заканува со кривични пријави па да пазиш што да пишуваш...
Па имам и предлог до него кога го пуштиле од партија да шпиунира нека им предложи на неговите шефови да отворат форумов малце има мноооогу што да научат !

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
епа тој е директорот на психијатриската болница изгледа, па изнервиран правно ќе ги гони сите што критикуваат....Бог да чува
Единствено место каде што човек може да дискутира и да прочита најразлични мислења и се тоа сведено на забава и оп ќе ти дојде некој таков ќе растури се, ќе се заканува со кривични пријави па да пазиш што да пишуваш...
Па имам и предлог до него кога го пуштиле од партија да шпиунира нека им предложи на неговите шефови да отворат форумов малце има мноооогу што да научат !
Ги фаќа паника... тоа е единствениот логички заклучок... дно дна... како да се дискутира тука... разочаран од своите

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
За по софт навреда бев баниран!
Но штом така сакаш во ред.
Дудудк еден ја читам дискусијата и затоа пишувам. Секако дека може, нема така на раат да ви остане совеста. И воопшто ни ти знаеш ни пола форум дали јас сум ги пишал роднините.
Тропна и остана жив дека осиромашениот ураниум не е штетен дури и го мачкале по вратите на рентгенологија, додека по радиологија учевме сосем друго, дека вратите се обложени со олово на пример.
Истото и на мене ми го направија во оваа тема.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Имаш броено куров мој, за поддршка и факти ќе ми зборувал.
Пола членство ви е бугарофили најде да ми се натега дека вмро не биле туку тие од опозицијата биле со происход.
Има многу од СДС со бугарски пасоши.Има и Срби и Албанези со бугарски пасоши.Има и такви шо нема да го бојкотираат референдумот со БГ пасоши.Сите тие бараат начин да се спасат од феудалнава вукојебина.Едноставно на љуѓето им е преку нос од лаги,корупција и партиски полтрони.Не знам како не ви е јасно?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.701
Поени од реакции
16.917
Зашто коментираш нешто, а врска немаш.Што не е јасно во овој случај. Обвинетите бараат снимките да не се користат како доказен материјал.Зашто не покренале обвинение ако имале докази. Се пазареле со Б.Ц. или со жена му.Или ти имаш некоја извитоперена идеологија за Дпмне, или многу те прегореле Сдсм.Навистина постовите ти се чудни.
ти да не си бил во градинка тогаш .... Факте дека во овие 27 години ниту еден функционер на СДСМ не лежел затвор, а има и докаажани дела па и правосилни пресуди..... факт е дека судството и ојо сега е на апсолутна НУЛА... а Факт е дека западниот фактор молчи како питцкха , се во шемата на бркање вештерки и антируска хистерија и глупости...
а факт е дека намерно оди глупо сценарио, се прави фуцк ин браин на цело правосудство... наместо да се бараат најавените 5 милиарди евра, се заебаваат со кршење на обични прозорски стакла од општина центар, набавка на блиндирано возило а кое сегаа се користи турбо, гласање на гласачи од Пустец а во списокот на ДИК остануваат сите државјани и ред други идиотизми.... посебно предмет плаќање законска затезна камата ( законска обврска :eek:)....
а сдс изгореле многу луѓе, кој во средината на минатата деценија останале и без работа и без било каква матерјална надомест... целта била да се распаднат големите државни гиганти,,,,
а што се однесува до Бранко, нека стане на жулј на власта, на пример околу преспанската спогодба или референдумот да видиш како ќе оди експресно случајот надеж...

Последно уредено:
Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
ти да не си бил во градинка тогаш .... Факте дека во овие 27 години ниту еден функционер на СДСМ не лежел затвор, а има и докаажани дела па и правосилни пресуди..... факт е дека судството и ојо сега е на апсолутна НУЛА... а Факт е дека западниот фактор молчи како питцкха , се во шемата на бркање вештерки и антируска хистерија и глупости...
а факт е дека намерно оди глупо сценарио, се прави фуцк ин браин на цело правосудство... наместо да се бараат најавените 5 милиарди евра, се заебаваат со кршење на обични прозорски стакла од општина центар, набавка на блиндирано возило а кое сегаа се користи турбо, гласање на гласачи од Пустец а во списокот на ДИК остануваат сите државјани и ред други идиотизми.... посебно предмет плаќање законска затезна камата ( законска обврска :eek:)....
а сдс изгореле многу луѓе, кој во средината на минатата деценија останале и без работа и без било каква матерјална надомест... целта била да се распаднат големите државни гиганти,,,,
а што се однесува до Бранко, нека стане на жулј на власта, на пример околу преспанската спогодба или референдумот да видиш како ќе оди експресно случајот надеж...
Добар хумор имаш. Па треба уште еден гигант да се затвори.Цела администрација од медицинска сестра до професори и останата багра.Ќе ти перат мозок дека сите се криви, само Дпмне се светци.Земи прочитај програмите во 100 чекори, проектите дали се реализирани. Лесно е да судиш за едната страна, а другата секогаш да е крива. Од такви џаболебари како тебе ќе си страда Македонија. Ниту од Кале, ниту од Еу.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Владе се разбираме, јас знам дека е штетен при реакција, не сум благоретардирана, побогу пола студии ми беа вакви предмети, првичниот пост што го пишав вчера е да ги исмеам експертите што дробеа дека Македонија требало да стопира увоз на се што има DU, ајде ако не да исчезнеме и ние (не дека е лоша идеја ама..) :) и лека полека ми се закачија 10 души кои без да ме дочитаат направија асумција дека наведувам нешто сосема друго.[DOUBLEPOST=1534604881][/DOUBLEPOST]
Во литературата од 1950 стои и дека кокаин се давало за грип а и дека за гастроскопија се пика в желудник црево подебело од она за во двор прскање. Не ме терај и јас да ти скенирам ;) 2018 сме друже.
osnovniot post za DU bese deka pri koristenje na DU municija, sogoruva i prasinata e kancerogena.
toa tocno e?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.868
Поени од реакции
12.403
osnovniot post za DU bese deka pri koristenje na DU municija, sogoruva i prasinata e kancerogena.
toa tocno e?
добро, а што е поентата со тој ураниум? Муабетиве сигурно се од Пандов, Миљенко и вакви ликови, стручњаци за радијација од 2017 наваму. Ете човекот кажува дека баш сега почнало складирање и радиоактивен отпад. Нато не треба да дојде во Македонија, ние не треба да се зачлениме ли, да останеме несврстани...

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom