T
Terroir
Гостин
Грција веќе прифатила да врати дел од мигрантите од Германија кај нив, кај нас прашањето е кога ќе прифатиме дали пред или после референдумов
Запали ги еурата и доаѓај ваму, за домовината се работи!И да не сакам, пак ќе ми викаат Mais la Macédoine, vous avez pas changé votre nom? C'est pas la République du Nord Macédoine maintenant?
И сега според тебе на што се должи порастот на заболени од рак на Косово?Пак тој, ало, канцероген е облакот кога доаѓа во судир, хемиска реакција се ствара, јас за DU како супстанца ти зборам. Чкрапаат вчера по фејсбук цел ден, DU да не се ни носел во државава а луѓе во забите го имаат.
СоросИ сега според тебе на што се должи порастот на заболени од рак на Косово?
The aerosol or spallation frangible powder produced by impact and combustion of depleted uranium munitions can potentially contaminate wide areas around the impact sites, leading to possible inhalation by human beingsЧек сеа, нели не ни ги бива министерствава?Од МО не навлегуваат во тематиката, кажуваат само дека нема да се користи, затоа што во допир со тешки метали создава радиоактивен облак а осиромашениот ураниум како супстанца дека бил радиоактивен е најголемиот мит што постои и срамота е уште да стои во 2018 година
Ај кажи ми тогаш зошто ѕидовите на просториите кај што се прави КТ скен и рентген во болниците се обложени со олово и осиромашен ураниум?
Depleted uranium (DU) is useful because of its very high density of 19.1 g/cm3 (68.4% denser than lead). Civilian uses include counterweights in aircraft, radiation shielding in medical radiation therapyand industrial radiography equipment, and containers used to transport radioactive materials.
Купи си физика 2 во книжарата на Електро, читни ги прво разликите помеѓу изотопите на еден елемент и ќе бидеш упатен и ти.
Добро, читате дека ви правам разлика цело попладне или што е работата, на тастер сте и колку да се пише нешто?The aerosol or spallation frangible powder produced by impact and combustion of depleted uranium munitions can potentially contaminate wide areas around the impact sites, leading to possible inhalation by human beings
И алфа тв, друже. Менталното здравје ни го уништуваат.РЗЗЗ треба да бара укинување на овие вмровскиве сајтови како Букефал, Инфомакс, Курир, Пулс24 итн. како превентивна мерка за менталното здравје на граѓаните на РМ.
Јас мислев дека за муницијата разговарате дека не е штетна...Добро, читате дека ви правам разлика цело попладне или што е работата, на тастер сте и колку да се пише нешто?
Ти ми пастираш за радиоактивниот облак што се ствара при додир на DU со металите од тенкови итн., значи добро утро, нели гледаш дека за тоа и се согласувам дека е штетно? Јас зборам дека без врска маса на народ само си шкљоца онаму по интернетов, бара да се исчистела Македонија од DU а ниту знае што е тоа, ниту знае каде го има, за пола Фиром и радиум и ураниум се кладам дека е исто, не па за изотопи на ураниум
Осиромашен ураниум имате во забите, во порцеланите што ви ги ставаат во уста, во бананите што ги јадете и каде не, трк на забар и вадете комплет вилиците.
овие од страв не јадат грав, компир, круши...Осиромашен ураниум имате во забите, во порцеланите што ви ги ставаат во уста, во бананите што ги јадете и каде не, трк на забар и вадете комплет вилиците.
Веројатно другаров од погоре цело време мисли за муницијата дека зборам а не за изотопот и те наведе и тебе.Јас мислев дека за муницијата разговарате дека не е штетна...
https://i.ytimg.com/vi/AOUJ1HA4nog/hqdefault.jpgНе знам дали се читате што пишувате или, ако е вака, што се буниш тогаш што ќе потпишат смена на името кога без разлика дали потпишале, не потпишале, секаде освен во Грција не сметаат за Македонци
И не знам што не е јасно во тоа дека НЕ МОЖЕШ да се откажеш од бугарско државјанство, си си потпишал таму дека се до 10то колено уназад се Бугари и си стои документирано кај нив. Логикава ви е како јас што сега имам кредит од НЛБ да видам подобри услови за истиот кредит во Стопанска и да им речам на НЛБ, еј роџаци најдов јас подобри услови, не ја бива работава, се откажувам од кредитов. Зошто нели, не ваља тоа што се имам потпишано во НЛБ на 300 папири.
Двојазичност,промена на име,историја. Се се тоа небањати со испран ум.ХААРП, Кемтрејлс, Дедо Мраз, Рамна земја, Осиромашен ураниум и испран ум.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk