Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.458
Поени од реакции
24.189
Ништо чудно, маде. Веројатно на кампирање некое у дивина. Може да те сретнам со стадото негде.
Ke go imitiras dedoti koga se borel vo vojnata. Deka partizan, spiele vo divina imale voski i taka. Na dedo toj najubajot. Zalno e sto ne si sposoben ni originalen izgovor da smislis pa se slepas po na Stavro izgovorite. Grev.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ke go imitiras dedoti koga se borel vo vojnata. Deka partizan, spiele vo divina imale voski i taka. Na dedo toj najubajot. Zalno e sto ne si sposoben ni originalen izgovor da smislis pa se slepas po na Stavro izgovorite. Grev.
Јас сум против договоров, така да, заобиколи ме.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.983
Поени од реакции
51.087
Еј, јако е тоа што ти смета мојот лош сарказам, а не ти сметаат глупостите што ги тресат овие. Со такви кричри ко вас, само и таков муабет може да се прави. Да не сакаш некој сериозно да ве третира?

Сега ќе го одморам сaрказмот за тебе, пошто ме замоли.
не пошто сум те замолил , одмори го дека е лош

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
И тоа што кажуваш. Умно збориш. Пошто вака, логично е стварно...
Луѓе што сакаат припадници од исти пол, не може, а да не сакаат да го смениме името. Едното, секогаш го повлекува другото. Уште едно прашање и не те замарам.
А овој Александар Македонски што бил хомосекс? Како он и пола негова фаланга биле ем патриоти ем сакале во газ да го примаат?
Ај бе, шо сакаш да кажиш оти педерите се патриоти?
Ацката не бил педер, а машки онаквел од престиж, такво било времето. А и за токму не бил баш.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
не пошто сум те замолил , одмори го дека е лош
Mојот лош сарказам што не ваљда на твоето меко непце, е пропорционален со нивото што го имате со Прорус и плацеб. Пошто пософистициран сарказам, нема да успеете да го разберете. Глеј, твоето другарче Прорус ни ова не го разбира. Поентата е да разберете дека сте третирани со потсмев, па мора и таков утепан сарказам да се користи со вас.

Види колку фино ти објаснуем. :)

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Mојот лош сарказам што не ваљда на твоето меко непце, е пропорционален со нивото што го имате со Прорус и плацеб. Пошто пософистициран сарказам, нема да успеете да го разберете. Глеј, твоето другарче Прорус ни ова не го разбира. Поентата е да разберете дека сте третирани со потсмев, па мора и таков утепан сарказам да се користи со вас.

Шо да праеш бе, прости сне ние, а ти личен, умен, досетко, одма капираш како ти враќа некој на вишиот ти сарказам... и стварно сарказмо ти е толку висок што само ти и некој ко Давинчи го разбирате:bravobe:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.983
Поени од реакции
51.087

тешко дека ти можеш на некого да потсмеваш ама ок :icon_lol::icon_lol:

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.410
Поени од реакции
3.230

:pos: + :kuracc: = едноставност.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
тешко дека ти можеш на некого да потсмеваш ама ок :icon_lol::icon_lol:
Мислиш „да му се потсмевам“, скоту еден неписмен?

Волку е просто, и ти ќе разбереш дури. Ако мислиш дека „педери, албанци, турци, роми, феминисти и цел останат шлајм, ќе гласа за промена на името“, ондак си цреп. Ако прво на око ти паѓа „мојот лош сарказам“, а не фаличните ставови на кричрите со кои зборувам, тоа е индикатор дека не заслужуваш да бидеш третиран со почит. Ја до душа те читам одамна и јасно ми е колку ти сече у која клапа спаѓаш, така да не се чудам што си олку утепан.[DOUBLEPOST=1534002741][/DOUBLEPOST]
:pos: + :kuracc: = едноставност.
Oва е прав хумор! Вака треба да изгледа нешто хумористично! :) :)

Кажуем ја, да ви го има човек мозокот на неколку дена. :D

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.983
Поени од реакции
51.087
Ја до душа те читам одамна и јасно ми е колку ти сече у која клапа спаѓаш, така да не се чудам што си олку утепан.
мило ми е што имам фанови и меѓу вас- злоставените.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Влегувањето во ЕУ и НАТО не значи и течење на мед и млеко во една држава, 100% безбедност, сигурност, правда, висок стандард, демократија, слобода и.т.н. но тоа незначи па и дека мора да се биде вечно изолирана земја, може ќе биде исто/слично како и досега, но можеби ќе биде и многу подобро од сега !
Кои се тие кои први стојат зад бојкотот на референдумот ... тоа се типови кои имаат Бугарски пасоши па со тие пасоши цела Европа и цел свет го вртат, к.. ги боли за МКД и за нас овде кои немаме БГ пасоши како нив, тоа се типови на кои жените и децата им се пратени да живеат и работат по странство (западен свет), тоа се типови кои се удараат во гради колку се они големи патриоти, а нон-стоп се по шопинзи и викенди токму кај јужниот ни сосед каде што секако одат и на летен одмор, да не зборам па за дијаспорциве наши кои се најбучни во тоа да не се менува името, да не се влегува во ЕУ и НАТО па тие нели биле фашистички организации, а притоа не го согледуваат фактот дека тие живеат и работат токму во земји од тој западен свет, зошто отишле да живеат и работат во тој фашистички западен свет, а не на пр. во Москва, Ленинград, Сочи, Краснојарск, Јекатеринбург, Владивосток и.т.н.
Па нели имаа СЈО? Доаѓаше таа нивната кога се формираше нашето СЈО(рекетарска организација) која е дувло на непотизам и корупција.

На Шилеџе ќе му верувам само ако пилотот направи кики клип во лет!
Таа од нивното сјо е уапсена, поради монтажа на случаите. Лажни сведоци, лажни документи....[DOUBLEPOST=1534005831][/DOUBLEPOST]
Не зафркавај, страв ни беше да изговориме гласно Сашо Мијалков.
Не дозволуваа на ништо лошо да се спомне за било кој. За Диме Спасов какви се акробации правеа. Овие дури и сами се издаваат (y)

Тричковски е лајно, кој ни е крив што немаме храброст. Додуша му ја запалија колата, ама празна :(

А нормално за закани по живот ќе ти дојдат дома, да не сакаш и пушка да ти поклонат...
Да бе, сите гаќите ги полневме, не скандираа мијалков арамија? Ај ти се молам[DOUBLEPOST=1534007606][/DOUBLEPOST]Анализа по принцип пиво-нарезак-вегета,
1. Врвот на власта, има напалкано убави пари за промена на името
2. Поттрчковците што фатија поза (позиција), мора да бидат со врвот, инаку летаат
3. Полжавите на власта мора да се со врвот за да се изгребат за подобра поза
4. На албанците не им е гајле за Македонија
5. Тие со бугарски пасоши, се најголеми патриоти, затоа што можат да си дозволат
6. На опозицијата им одговара власта да го прими за решавањето
7. Опозицијата што и да изјави, членството нема да излези
8. Неопределените сватија дека се излажани
9. Левица ќе смени рака, и ќе гледа да ја смени сдс
10. Референдумот нема да успее
11. Ќе оди на собрани
12. Радикализација
13. Техничка влада
14. Избори
15. вмро не може да формира сама влада, ги зема левица
16. Албанските партии скокаат
17. Ако беса не влезе во влада, ќе ја снема
18. Нов договор со Хеллас
19. Реваншизам + СЈО
20. Народот труден

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.458
Поени од реакции
24.189
Јас сум против договоров, така да, заобиколи ме.
E jaka rabota, mnogu bitno deka si bil protiv, da ne recam po svadba tapani. Tuku koga veke spomna za so drugo si sega protiv a do vcera bese za ili se kezese ko zelen kao toa e vo necija glava?
P. S malce i me zacudi sto nikade ne spomna deka i ovaa anketa ja nastelovav so moite milion i dvesta dupli juzeri za da ispadni pojma nemam kako. So e fintata, ne te finansiraat dovolno za da glumis ludilo i da resavas misterii, zaveri i da lovis duplu profili?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Маде и вол(к), читајте назад у темава. Секоја изгубена секунда за вас е изгубена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom