Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Нема што да ги чекаш да се произнесат, од искуство ги гледаш какви се. Чим лелекале за да им дадат амнестија со две раце ќе потпишат.
Нормално дека ќе си го дадат газот. Зошто на било која од тие гниди, би му била помила татковината што ја крадеше 10 години, од неговата слобода? И онака ќе го направеа истото, да останеа они на власт.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Не зафркавај, страв ни беше да изговориме гласно Сашо Мијалков.
Не дозволуваа на ништо лошо да се спомне за било кој. За Диме Спасов какви се акробации правеа. Овие дури и сами се издаваат (y)

Тричковски е лајно, кој ни е крив што немаме храброст. Додуша му ја запалија колата, ама празна :(

А нормално за закани по живот ќе ти дојдат дома, да не сакаш и пушка да ти поклонат...
Тoa беше клaсичен рекет,кoј ке гo спoмнеше Мијaлкoв плaќaше рекет,гo искoристувaa тoa кaкo пoвoд.А пo пoртaлите истo беa исмејувaни кaкo и oвие

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.413
Поени од реакции
3.239
Не знам, мене ми е заебан цел овој муабет со ГМО, не сакам да се угоде. Има муабет дека ционистите сакаат да не' напраат хомосекс со ГМО храна што директно делува на хормоналниот баланс во организмот. Тоа го прават затоа што педери полесно ќе гласаат ЗА менување на името.
Заебавај се...но кога ќе ти пораснат цицки ко на милка чоколадата...после па грујо крив...

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Нема што да ги чекаш да се произнесат, од искуство ги гледаш какви се. Чим лелекале за да им дадат амнестија со две раце ќе потпишат.
Во нив имам доверба колку во овие на власт, демек 0. Надежта е дека математичките им пресметки излегуваат дека подобро е да бојкотираат. Во тој случај референдумот е сигурно неуспешен и со тоа да стекнат симпатии и да се надеваат на власт, па потоа да си ги амнестираат. Ако повикаат да се гласа откако се создаде атмосфера дека за да пропадне референдумот а со тоа и договорот решение е бојкот, а тие ако успеат да извадат дел од членстовот со превезот да се гласа против и со тоа допринесат за цензусот а од друга страна тврдокорниот дел од нивното членство како и останатиот дел од тоа патриотскиот народ бојкотира со тоа ќе се обезбеди комфор за вкупниот дел од гласачите повеќе да биде за.
Ако така изигра ВМРО тогаш не само што ќе биде веќе очевадно јасно дека се дел од играта, туку и оној што ја креирал играта ептен добро ни го скроил. Но во тој случај не гледам како ВМРО би се надевало одново за власт.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.208
Dodusa da ne gresime dusa niti ednas dosega ne si promasila vo prognozite i analizite. Ne gledam pricina zosto sega bi bilo poinaku.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Не заборавај: торбеши, бошњаци, феминисти, педофили, џендер флуид и луѓе со пречки во развојот...
Со еден збор сите што се не токму. Впрочем може ли токму човек да биде за договоров.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.208
Сеа коа ќе ги викне паторот преку христијан, има да се наредат пред кутии ко на времето со смс кога ги збираа за разноразни потреби.
I tebe ne ti e lesno.
Tuku za referendumot pak da ne patuvas nekade.
P. S za ova ne si ni originalen, drug te pretekna so ovaa finta i toa pred dve godini.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Заебавај се...но кога ќе ти пораснат цицки ко на милка чоколадата...после па грујо крив...
И тоа осум!

Да ти го имам мозокот, да одморам неколку дена... :D
Со еден збор сите што се не токму. Впрочем може ли токму човек да биде за договоров.
Све што не е бел хетеросексуален Македонец, е нетокму. И Русин, наравно! А ја бе, што иам еден педер другар што го сака Трамп и нејќе да го дава името, а? Како ја објаснуваш таа аномалија? Го гледам, му се чудам, не ми се веруе чоече. Педер, го гледаш, сака хомосекс, а го поштуе Трамп и патриот! Чудо у курац, или не е педер и се прави според мене или лаже и потајно дрка на Хилари и ЕУ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во нив имам доверба колку во овие на власт, демек 0. Надежта е дека математичките им пресметки излегуваат дека подобро е да бојкотираат. Во тој случај референдумот е сигурно неуспешен и со тоа да стекнат симпатии и да се надеваат на власт, па потоа да си ги амнестираат. Ако повикаат да се гласа откако се создаде атмосфера дека за да пропадне референдумот а со тоа и договорот решение е бојкот, а тие ако успеат да извадат дел од членстовот со превезот да се гласа против и со тоа допринесат за цензусот а од друга страна тврдокорниот дел од нивното членство како и останатиот дел од тоа патриотскиот народ бојкотира со тоа ќе се обезбеди комфор за вкупниот дел од гласачите повеќе да биде за.
Ако така изигра ВМРО тогаш не само што ќе биде веќе очевадно јасно дека се дел од играта, туку и оној што ја креирал играта ептен добро ни го скроил. Но во тој случај не гледам како ВМРО би се надевало одново за власт.
Па логично е до некаде да се надеваат на власт, овие тешко уште 4 години да бидат а на народов тешко да му дојде ум да не гласа уште еднаш, веројатно одат по оваа математика.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
И тоа осум!

Да ти го имам мозокот, да одморам неколку дена... :D

Све што не е бел хетеросексуален Македонец, е нетокму. И Русин, наравно! А ја бе, што иам еден педер другар што го сака Трамп и нејќе да го дава името, а? Како ја објаснуваш таа аномалија?
Исклучок. А исклучокот го потврдува правилото.:toe:

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Исклучок. А исклучокот го потврдува правилото.
И тоа што кажуваш. Умно збориш. Пошто вака, логично е стварно...
Луѓе што сакаат припадници од исти пол, не може, а да не сакаат да го смениме името. Едното, секогаш го повлекува другото. Уште едно прашање и не те замарам.
А овој Александар Македонски што бил хомосекс? Како он и пола негова фаланга биле ем патриоти ем сакале во газ да го примаат?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.991
Поени од реакции
51.126
И тоа што кажуваш. Умно збориш. Пошто вака, логично е стварно...
Луѓе што сакаат припадници од исти пол, не може, а да не сакаат да го смениме името. Едното секогаш го повлекува другото.
дај бе човек, не знам во која галаксија ти е добар сарказмов, ама одмори го малце, молим те.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Па логично е до некаде да се надеваат на власт, овие тешко уште 4 години да бидат а на народов тешко да му дојде ум да не гласа уште еднаш, веројатно одат по оваа математика.
Реални шанси да придобијат симпатии е да пропадне референдумот и со тоа договорот. Тогаш главната причина заради која СДСМ се на власт изчезнува, а ВМРО се јавува како спасител на Македонштината(иако немаат такви цели).
Е може и имаат некој дил за кој што не знаеме, па без и без стекнати симпатии да ги устоличат.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
I tebe ne ti e lesno.
Tuku za referendumot pak da ne patuvas nekade.
P. S za ova ne si ni originalen, drug te pretekna so ovaa finta i toa pred dve godini.
Ништо чудно, маде. Веројатно на кампирање некое у дивина. Може да те сретнам со стадото негде.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
дај бе човек, не знам во која галаксија ти е добар сарказмов, ама одмори го малце, молим те.
Еј, јако е тоа што ти смета мојот лош сарказам, а не ти сметаат глупостите што ги тресат овие. Со такви кричри ко вас, само и таков муабет може да се прави. Да не сакаш некој сериозно да ве третира?

Сега ќе го одморам сaрказмот за тебе, пошто ме замоли.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom