Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.439
Поени од реакции
5.486
Нив им треба излезеност од 51%, а од тој процент да има повеќе ливчиња што ќе имаат ЗА отколку ПРОТИВ. Референдумот ќе има позитивен исход, односно истиот биде неуспешен само доколку нема излезеност.
Не можам да не излезам. Мора да излезам. Уценет сум.

Знаете ВМРО-ДПМНЕ зазема идиотски глуп став. Јавно декларирање за што се залагаш. И цела оваа ситуација со Реферндумов е таква, Излезеш си СДСМ, Останеш дома си ВМРО.
Го немаш она тајност во гласање

Член од
14 август 2006
Мислења
45.376
Поени од реакции
84.620
Точно така, двете партии со ЏЕЛАТИТЕ на македонскиот народ, и само бојкотирање на сите наредни избори е решение на проблемот.
Одлично!
Како не ни текна оваа генијална идеја четврт век, него баш сега?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Одлично!
Како не ни текна оваа генијална идеја четврт век, него баш сега?
Мене бар ми текна, тебе уште ти стои урамена сликата од Заев на ѕид у дневна соба.

Н

невидливио

Гостин
Единствено решение е дијаспората и останатите македонци кој колку пари има да направат фонд за помош на оние кои ќе бидат избркани од работа поради патриотизмот. Ама...Не сме Ирци...

Интересно е како на толкава армија економисти и правници не се најде еден да основа патриотски фонд. Значи прво да се основа работата правно, да се почне. Па после да се преброиме колку сме.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.376
Поени од реакции
84.620
Мене бар ми текна, тебе уште ти стои урамена сликата од Заев на ѕид у дневна соба.
Да, исто ко на прошлите што бојкотиравте, така и сега. Ти беше разочаран од тоа што Грујо направи толкава штета на македонскиот народ и држава и реши да бојкотираш на прошлите избори?

Курац мој, ќе бојкотираш ти. Нити пак смееш. Кога ќе излезе штабскиот таскмастер на следните избори, има ко попчиња да ве построи само со СМС.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Како може Иванов да ви е херој кога истиот преќутно се сложил со Република Македонија Скопје да оди на референдум?

Кога во ниеден момент не се спротиставил во ништо со Груевски додека беше на власт, а имаше и мораше.
Поради семантика, исто значење има кружно поле, поле во круг или поле (круг)? Значитоа е едно што се прави апсолутен рестарт.
Второ, ај нека се смени името, кај имаш на писмено некаква си гаранција... никаде. За овој договор Грција добива одпис на монетарен долг од 15%, ексклузивитет на брендот Македонија, и многу голем финансиски бенедит, да не навлегувам во детали. Ние се испазаривме за можен влез во нато и еу, и тоа за процес од 15 години
Трето децата бегалци не беа будали на бегањ си ги зедоа тапиите, а ако не примат во еу тие ќе добијат право да си ги побараат имотите, а мислите ќе влзиме во еу, читај еуростат, Нема, ни за 50 год.
Признајте си некој се напалка грдна пара за да смени име а вам да ви продава еу, кога и сами знаете инфицирано месо нема место во здрав организам, зборови на хан

Член од
14 август 2006
Мислења
45.376
Поени од реакции
84.620
Ауу ама како ви го спопика Иванов онака јака затоа сите лаете ко погодени кучиња. Затоа сега го дрмете фикус ваков таков онаков а со ниден збор не коментирате за говорот на Иванов и пораките кои тој ги прати од мечкин камен. Тотално ве демаскира вас и тоа што го правите и немавте каде да бегате туку моравте од почеток до крај да го слушате. Тие што го слушнаа говорот а се поддржувачи на предавнициве сигурно ги фатила некоја тежина или срам затоа што кристално јасно беа соочени со реалноста од која бегаат. Иванов не е херој ама срам е за нас сите само еден Иванов да се спротивстави на ова велепредавство које СДС го турка а ДПМНЕ со молчење го поддржува. Комитите останаа последните патриоти, меки да речам, кога со пластични шишиња фрлаа. Во други држави масакр ќе имаше. Македонскиот патриотизам е уште мал пламен пред згаснување тоа е резултатот на 27 години гробарско владеење на СДС и ДПМНЕ. Сами се уништивме. Талат држи говор сред Скопје чиниш поголем Илинденец нема а Заев во Благоевград бега. Бедотии.

Ве боли вас квазиинелектуалци, шарени и новопечени елитисти што Иванов према вас е прав интелектуалец и на фин начин ви го попика за толку и вие разбирате што ви кажал.
Иванов никад ништо никому не спопикал, цело време бил слуга на двоецот Мијалков-Груевски, нивна марионета. Кур го боли него за националните интереси, чие газење и раскрчмување, не само што го игнорираше туку и го аминуваше.
Демек, до сега курот го болеше и сега одеднаш се просветли и стана морално-етички коректен, кога се интересите на земјата во прашање. lol

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Да, исто ко на прошлите што бојкотиравте, така и сега. Ти беше разочаран од тоа што Грујо направи толкава штета на македонскиот народ и држава и реши да бојкотираш на прошлите избори?

Курац мој, ќе бојкотираш ти. Нити пак смееш. Кога ќе излезе штабскиот таскмастер на следните избори, има ко попчиња да ве построи само со СМС.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Батка ти ако зависиш од штаб и од партија не значи дека сите други зависат. По професија не сум жаболебар ниту имам завршено на МИК Свети Николе со купена диплома, и најмалку од сите тука зависам од партија. Ако некогаш во животот зависам од партија и уште помалце некој ми наложува што да правам како тебе, ќе идам ќе се фрлам у вардар. Предходните избори делумно гласав за СДСШ ( Петре Шилекуран ), а дел поништив поради личен став (населеното место во кое живеам), но еднаш се заебав и никогаш повеќе !!!!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.376
Поени од реакции
84.620
:eek:
И тебе ко господинот Груевски, со децата да не те уценуваат, за да прифатиш се?
Ако е така, срам да им е.
Ја да сум на твое место во руска амбасада би пријавил одма.[DOUBLEPOST=1533302905][/DOUBLEPOST]
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Батка ти ако зависиш од штаб и од партија не значи дека сите други зависат. По професија не сум жаболебар ниту имам завршено на МИК Свети Николе со купена диплома, и најмалку од сите тука зависам од партија. Ако некогаш во животот зависам од партија и уште помалце некој ми наложува што да правам како тебе, ќе идам ќе се фрлам у вардар. Предходните избори делумно гласав за СДСШ ( Петре Шилекуран ), а дел поништив поради личен став (населеното место во кое живеам), но еднаш се заебав и никогаш повеќе !!!!
Баш нешто и не ме занима за твојот личен живот. Не сум ја ни владе, ни бијонс, ни ти...

Овде збориме за уникатната и досега нечуена идеја, избори да се бојкотираат, чие изнесување од страна на некој ко тебе, звучи прилично неискрено и лицемерно.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.405
Поени од реакции
3.214
Заради предавство Грујо си стави аеродром Александар Велики, автопат Филип Втори....А Зајко од голем патриотизам смени...

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
:eek:
И тебе ко господинот Груевски, со децата да не те уценуваат, за да прифатиш се?
Ако е така, срам да им е.
Ја да сум на твое место во руска амбасада би пријавил одма.[DOUBLEPOST=1533302905][/DOUBLEPOST]
Баш нешто и не ме занима за твојот личен живот. Не сум ја ни владе, ни бијонс, ни ти...

Овде збориме за уникатната и досега нечуена идеја, избори да се бојкотираат, чие изнесување од страна на некој ко тебе, звучи прилично неискрено и лицемерно.
Пак ќе ти кажам, ако ти зависиш од партија јас не зависам, ниту сум член на партија, а гласам по сопствено убедување, и немам ниту слика од заев ни од грујо у дневна соба. Ти за да бидеш како јас треба да јадеш фурни, збориме за образование, тебе не те интересираат лица со високо образование, тебе те интересира само штабска комуњарска политика. Тоа е твојата тажна страна, и нажалост неизлечива.
Демократска земја сме, што сакам ќе правам а во случајов избирам да бојкотирам. Проблем ?

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Ако ви е утеха дека други биле преговорите под Грујо ок.
Не за утеха, ако овие беа исти со предходните, сигурно немаше да се потпише. Јеби га, логика. Ова е апсолутна победа на грција, газење на врат, плукање и бришење патос со нас, колку порано ќе си признаеме толку подобро

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Komunjarive se ko eden vid verska sekta. Lica bez sopstven jas i lica na koi najlesno se pere mozok i intelegencija.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom