Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Едно прашање . Дали наместо да се бојкотира референдумот, не е подобро масовно да се излезе и дасе гласа НЕ ? .. со бојкот е јасно како ден дека ништо не правиме, јер консултативен јебига...... Зајко убаво си кажува, дремете си дома бојкотирајте, па институциите ќе одлучат за вас... е сега вемерото ако се тие прави патриоти зошто не повикаат да се излезе и да се гласа против ? Каква пичкарска државичка страшно ...
Ako ima izlezenost ke go falsifikuvaat, zarem uste moze nekoj da mu veruva na gnidive deka referendumot ke bide korekten posle sve sto izlazija. BOJKOT

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Ako ima izlezenost ke go falsifikuvaat, zarem uste moze nekoj da mu veruva na gnidive deka referendumot ke bide korekten posle sve sto izlazija. BOJKOT
Врти сучи, наебали смо у секој случај. Ако земеме дека и да излеземе и да не излеземе, ќе помине секако договорот, што останува? Масовни протести во кој нема да биде поштедена ниту една партија, да им се ебе се живо и диво и на позиција и на опозиција и на сите партии у парламент. Да се фатат 5-6 политичари од обете најголеми партии и да се пикнат во канти за ѓубре, или заеднички у голем контејнер, да се понижат јавно пред камери пред сам парламент . Кога ќе се деси таков масовен протест у МК ? Никогаш, а ни тогаш можеби не. Пиши пропало е оваа државичка.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Вау, Иванов херој, на тоа ли спаднавме?
Да, истиот оној Иванов кој ја амнестираше фамилијата од тешки кривични дела, кои се обиде да го покрие криминалот од епски размери, и кој 11 години еднаш на најде да гугне за се што се случуваше во државата. Истиот тој Иванов денес дава морални лекции.

Која мизерија е човекот, срам за човечкиот род.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Вау, Иванов херој, на тоа ли спаднавме?
Истo кaкo штo Грујo гo нaпрaви херoј црпнaтиoт цигaн oд муртинo,тaкa сегa црпкo Ивaнoв херoј гo нaпрaви.Штo ти е нејaснo?Уште мнoгу ке спaѓaме,немaј гaјле

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
Posle site zlostorstva za familijata, Ivanov dozivea da se vidi sebesi kako heroj na narodot. Nesto kako Betmen samo sprotivno.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Што тебе ти се има случено? Иванов, говорот?
Сакам да го слушнам, ме интересираат пораките. Досега во јавни настапи и говори ја слушаме едната страна на Заев и глупостите на Мицковски. За овој проблем Иванов е на вистинската страна (мојата :D ) и ги праќа правилните пораки(според мене), на правилниот (популистички) начин. Прави добра супа од емоции и пропаганда, а тоа треба. Најбитно - не лаже и не продава магла. Сакам да видам како му го спакувале говоров во Крушево... sue me.

Инаку, ако веќе праиме "што ти се има тебе случено" муабети, дали знаеш дека твојов став за Иванов е комплементарен со тој на Мухамед Зекири?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Инаку, ако веќе праиме "што ти се има тебе случено" муабети, дали знаеш дека твојов став за Иванов е комплементарен со тој на Мухамед Зекири?
Може да биде комплементарен со евентуалниот таков став за Хорхе на Хитлер, Сталин или Пол Пот, тоа не го прави ни милиметар понеправилен.

Онаков бескичмењачки срам за човечкиот род ретко се гледа.

J

jakovdi

Гостин
:pos: Иванов
Иванов е најголема пичка од претседател што некад постоела.
Никад немал свој став,секад некој друг му диригирал,човекот си има проблем со говорот/движења на телото/гримаси на лицето се гледа дека е аутист.Све што плукнал излижал амнестија/мандат накратко гомно од човек,срам за Македонија.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
830
Поени од реакции
842
Дали има некој овде кој ги следи убаво работите да објасни кои се последиците за Македонија ако референдумот не успее а кои се последиците ако успее?

Некоја логика ми вели дека Албанците многу веројатно е да барат припојување на деловите во кои се мнозинство кон Албанија... Бидејќи земјата е во НАТО и тоа би им било повод и искрено не е далеку од реалноста.

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Дали има некој овде кој ги следи убаво работите да објасни кои се последиците за Македонија ако референдумот не успее и кои се последиците ако успее?
Освен комбинацијата исполнет цензус и негативен резултат, трите други водат кон изгласување на законот во Сообрание, после помалку или повеќе натегања со ДПМНЕ.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
830
Поени од реакции
842
Освен комбинацијата исполнет цензус и негативен резултат, трите други водат кон изгласување на законот во Сообрание, после помалку или повеќе натегања со ДПМНЕ.
Да ама земи го законот за јазици, еве го кај е, не е само да помине во собрание...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom