Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.648
- Поени од реакции
- 22.380
Vrv na sevo ova e toa shto nacionalnosta i jazikot koi nikako ne moze da bidat dovedeni pod znak prasanje od nikogo, magichno stanaa del od "sporot okolu imeto na zemjata" i pazi kakov poteg, tokmu tie se delot koj grcite ni go "otstapile" vo pregovorite. E sea ima malechki detalchinja a obichno tokmu tie ja pravat razlikata, toa e sho so fusnotichka ke pisuva deka bile slovenski koreni, slavomakedoniko sho bi rekle grchinjata. Ne znam dali e ova diplomatsko sarmiranje ili diplomatsko samaranje
Izglea ova e toa ne mi ja gibajte zicata makedonska i koj e toj koj kje menuva Ustav. Bukvalno kapitulacija. Nikakva otstapka grcite ne napravija, toa e fakt. Erga omnes so geografska odrednica.
Ova moze da projde samo ako vo sthtabot gi ispechatat, zaokruzhat i prebrojat livchinjata, vo sprtivno brm-brm-pa-pa.
Koj znae kakvi represalii kje se vrshat i toa so odvrazni race od nashite "prijatlei" i ova da se goltne.
P.S Moram na latinica pisuvam od Tails posto na Windows blokiran mi e forumot.
Bonus od rubrikata ne se site isti:
![]()
Ova so vrabotuvanjeto imase pred nekolku nedeli na burevesnik spisok od Kicevo za vrabotuvanjata za vo REK Oslomej. Nekoi mi bea poznati posebno po toa sto se partiski vojnici na SDSM ili so familijarni vrski a i podpolno nekadarni za bilo kakva rabota vo Oslomej. Koga ke sfati narodot deka i ednite i drugite se isti togas moze da se nadevame na promeni. Vaka tesko.