Пошто го испоти на форумов за употреба на литературен јазик, па би сакал да те прашам од кое свирипичино си ти? Вака ми заличуе некоја кратовска вукојебина накај бугарска граница што всушност го објаснува твојот восхит кон копарот како зачин за секоја манџа
Мојот „јазик“ ти наликува на кратовски, источно-македонски, „накај-бугарски“..? По „чему“ тоа? Си ги слушнал ли ти тие говори, воопшто?
Да сум од некое свирипичино ќе бев на пониско ниво и од тебе веројатно, иако не мора да значи.[DOUBLEPOST=1487753240][/DOUBLEPOST]
Јанко свињата максимално го избегавам. Обично го пуштам кога се случуваат некои настани кои не ви идат у прилог, па да го гледам како тажи, лаже и измислува глупости, како на пример кога см го раздигаа на клоци од дбк или брклата од мвр. Вчера го пуштив за владава да видам какви жалопојки ќе кажува и го кажа ова што ти си го пишал од А до Ш. Фати и некој лик по телефон што најавуваше дестабилизација, големи количини оружје во Чаир по домови, па дека ќе гинело невино население.
Само продолжете да си се лажете себе си каков херој и патриот е паторот, дека ништо не прифати од платформата.
СЈО не го прифати паторот. Што се однесува до јазикот, времето ќе покаже, меѓу се' другото што "патриотот" ни го сервираше од кујната во Тирана, за спас на неговиот шупак, сигурно потпишал убрзан курс по ш иптарски за жена му и ќерките. Се виде неговиот "патриотизам". Го има само во вашите бујни фантазии.
Ти ако прочиташ повеќе време наназад, ќе видиш што сум пишувал. Уште кога Грујо имаше мандат, дека платформата е „алиби, рачка“ за да не формира влада. Е сега... новите моменти тогаш не беа актуелни. Ама гледам дека платформата и не мора да е баш „рачка“.. Изјавите на Аљи од вчера се, омекнати, „конструктивни“...
Смешно е да се верува дека Груевски прифатил за јазиците, а СЈО е причината за неформирање на влада. СЈО е најмал проблем. Директивите се да не се „игра“ ВМРО ДПМНЕ. Нивната победа на изборите мааалку ја „зезна“ работата, но центрите на игра се многу посилни за да ги спречи тоа.
Не можам да тврдам, но навистина мислам дека почнува крајот на Република Македонија. Дај боже да се лажам. Мора да влеземе во ЕУ и НАТО, а тоа значи крај на РМ, односно... почеток на држава со ново име и изгубен идентитет. А башка што веројатно македонскиот народ нема да е носител на националната државност. А и македонскиот народ ќе се изгуби како „македонски“. Ова не е параноја, ова очигледно се случува.
Ако не беше така, ВМРО ДПМНЕ како победник без проблем ќе формираше влада.