Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Сите кои работат на позиции од кои можат да бараат мито денес само што добија и официјална дозвола од нашиот суд.
Школи, факултети, болници итн.

S

silmarillion

Гостин
Заев требаше да си одлежи уште поодамна, али Бране го аболицираше.
И Бране и Грујо. Стварно ми е нејасно зашто Марко Зврлевски не покренал обвинение против Заев кога ги добил видеата од ПИМ мерките.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.796
Поени од реакции
3.880
И Бране и Грујо. Стварно ми е нејасно зашто Марко Зврлевски не покренал обвинение против Заев кога ги добил видеата од ПИМ мерките.
Зашо се све пички. Ете затоа

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Море загрижени вмровци за судството, курирци со денови цитираат европски конвенции, пракса од ЕСЧП, наеднаш се засекираа и за забелешките на Прибе.

Сето тоа стои, сите проблеми во судството за кои укажуваат се точни, ама беа точни и пред јуни 2017 година.

S

silmarillion

Гостин
Зашо се све пички. Ете затоа
Ех па да се пички немале у прв план да го снимаат. Ја мислам дека во видеото се гледа обид за поткуп, и дека истото го виделе и Грујо и Зврле и Горде и Сашо, и дека одлучиле да го чуваат за да можат да го компромитираат Заев кога на нив највеќе ќе им одговара. Потенцирам, НИВ кога ќе им одговара. Не на државата значи, уште еднаш, туку нив. Еве ако мисли некој поинаку, да продискутираме.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Море загрижени вмровци за судството, курирци со денови цитираат европски конвенции, пракса од ЕСЧП, наеднаш се засекираа и за забелешките на Прибе.

Сето тоа стои, сите проблеми во судството за кои укажуваат се точни, ама беа точни и пред јуни 2017 година.
Уствари да те прашам, зошто 2 години се влечкаа по улици и фарбаа, за да „море загрижеи вмровци за судство“ ???[DOUBLEPOST=1526907420][/DOUBLEPOST]
Ех па да се пички немале у прв план да го снимаат. Ја мислам дека во видеото се гледа обид за поткуп, и дека истото го виделе и Грујо и Зврле и Горде и Сашо, и дека одлучиле да го чуваат за да можат да го компромитираат Заев кога на нив највеќе ќе им одговара. Потенцирам, НИВ кога ќе им одговара. Не на државата значи, уште еднаш, туку нив. Еве ако мисли некој поинаку, да продискутираме.
Како тоа го оправдува Заев?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Уствари да те прашам, зошто 2 години се влечкаа по улици и фарбаа, за да „море загрижеи вмровци за судство“ ???
Не знам, прашај си таму тие што фарбале

S

silmarillion

Гостин
Како тоа го оправдува Заев?
Апсолутно никако, и никаде не реков дека го оправдува. Како што не го оправдува ни корумпираното судство во континуитет.

Е сега, во времето кога се обавени ПИМ мерките имало луѓе задолжени и платени за да ме заштитат мене од криминалци и криминални активности како тие на видеото. Зошто истото не е направено, а при тоа ги имале доказите во раце?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.624
Поени од реакции
22.364
И онака правото во Македонија не функционираше барем сега и официјално знаеме. Ми е жал само за обичните луѓе кои добиваат казни од неколку стотини Евра - оправдано или не - а немаат каде да се пожалат. Функционирањето на правото е суштинско за легитимноста на една држава. Барем сега го знаеме правецот кон кој ќе се движи правото во Македонија.

S

silmarillion

Гостин
Може мочал у лифт кај @silmarillion за да го разбуди критичкиот дух кај граганите?
Ко ќе се собирате на тие комитските вечери да пиете брља, онака фукни две ракии поише и собери храброст да прашаш зашто Заев не е уапсен за потпкуп на добиени снимки у време кога Зврле бил ОЈО а Грујо премиер, ок? Ај молимте види шо ќе напраиш и јави после.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Апсолутно никако, и никаде не реков дека го оправдува. Како што не го оправдува ни корумпираното судство во континуитет.

Е сега, во времето кога се обавени ПИМ мерките имало луѓе задолжени и платени за да ме заштитат мене од криминалци и криминални активности како тие на видеото. Зошто истото не е направено, а при тоа ги имале доказите во раце?
Рече видно изненаден од континуитетот на корумпираното судство...

[DOUBLEPOST=1526908127][/DOUBLEPOST]
Не бе, у бавчата бев
имаш бавча у подрум ?

S

silmarillion

Гостин
Рече видно изненаден од континуитетот на корумпираното судство...

Не сум ич изненаден, напротив ќе бев изненаден ако го осудеа и ќе се испоставеше твоето тврдење дека не е баш така дека не не бива сите како што ја викам.

Е сеа толку по тоа прашање, за ова другово нешо ќе кажеш или маца појела језик ко по обичај кога треба да го коментираш Грујо и ВМРО :) Не троши тастатура, јасно ми e ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom