Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Нема што ја судот да го гледам бе, судот е корумпиран секако. Кажи ти зашто ОЈО и МВР не поднесоа кривична за Заев кога ги имаа материјалите во рака?
Ќе прашам, па ќе ти кажам. Што има тоа врска со „поткупот“?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Листам листам не се долистува. СДС Заев Сорос Дипстејт Граџани Брисел, СДС Заев Сорос Дипстејт Граџани Брисел, па пак од ново.
Ете тоа што сум го зборел, тоа сега се дешава.
Не знам што ти е проблемот со тоа.

S

silmarillion

Гостин
Ете тоа што сум го зборел, тоа сега се дешава.
Не знам што ти е проблемот со тоа.
Што си зборел од тоа што се дешава? Немам проблем имам прашања, на кои треба со клешта да ти вадам одговори. А за возврат, сум 100% коректен и на твоите прашања одговорам одма без завиени форми и слични небулози.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Те прашувам за мислење пошто форум дискусија ау. Нема куровми за делфи да те прашуем кога појма немаш за тоа ништо.
Јас не можам да ги знам игрите на политичарите, на тајни канали... Јас можам да ти кажам она што го пишува во учебниците... дека ЈО е должно да испитува случаи на кршење на закон, дури ако слушне дека има можност за такво нешто... Е сега, како одела постапката, кога почнала, кои процедури се тераат, не знам...
Види, апла се гледа дека нема „еднакви закони за сите“ кога Заев ако добро бројам, веќе трет пат ослободен од вина. Не можам за Глобал да тврдам ништо, треба да ги имаш доказите, ама за ПУЧ и ПОТКУП е јасно дека требаше сериозно да одлежи. ПУЧ е дело за државен удар. Порано и смртни казни за такво нешто се изрекувале, а и денес некаде. Во најмала рака, долги робии. Но, јасно е дека Заев е поставен по секоја цена на власт, по сценарија... очигледно со задача, да стори работи кои ретко кој би се нафатил. За тоа треба човек со понизок степен на умствен развој, ретко кој би го сторил тоа на својата нација, народ... Ние сме доста меки, ако некој Албанец ова го прави, не знам до каде ќе тера со животот.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Штом е од тебе, значи.. обратно е.[DOUBLEPOST=1526911761][/DOUBLEPOST]
Па што ме прашуваш за судот и ОЈО? Јас ли да знам?
Дали мислиш дека некого го заболе стапот за тоа ти и иреал што се пењавите да го докажете за мајбахот.
Фаворизирана е една фирма - тоа е криминалот „големиот криминал“...позадината е дека тоа говното се луксузирало шо сите океани на земјава не го перат, не па ти и иреал со вашите закржлавени мозочиња.
И така судиине ќе го осудат условно - поштедете не од оток на тестиси, знаеме дека од усмрден штаб лупате по некои пожутени тастатури. Програмер (ама не за компјутери) шо зема 4 цифрена плата у евра ќе го заболи стапот за мајбахот на паторот....ај олабаи....има други побитни теми, не знам за кој к праиш спинови.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Квиз прашање:
Дали ЈО сега ќе се жали, апелација?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Што си зборел од тоа што се дешава?
Све се дешава од тоа што го зборев.
А за возврат, сум 100% коректен и на твоите прашања одговорам одма без завиени форми и слични небулози.
Не е точно, претходното прашање го постави во завиена форма

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Дали мислиш дека некого го заболе стапот за тоа ти и иреал што се пењавите да го докажете за мајбахот.
Фаворизирана е една фирма - тоа е криминалот „големиот криминал“...позадината е дека тоа говното се луксузирало шо сите океани на земјава не го перат, не па ти и иреал со вашите закржлавени мозочиња.
И така судиине ќе го осудат условно - поштедете не од оток на тестиси, знаеме дека од усмрден штаб лупате по некои пожутени тастатури. Програмер (ама не за компјутери) шо зема 4 цифрена плата у евра ќе го заболи стапот за мајбахот на паторот....ај олабаи....има други побитни теми, не знам за кој к праиш спинови.
Море машко... на суд не се прави муабет, на суд се презентираат и бранат докази. Како е фирма фаворизирана, кога за набавката не бил задолжтелен тендер? Значи, можело и без тендер да се нарача. Види, јас не сум ти виновен ако не си успеал во животот па да се обраќаш со навреди, а дискусиите ти се на „живчано пропаднат“. Прибери се, па дојди да разговараш. Се однесуваш како Хитлер во фази на хистерии. „Смири живац“, никој не е должен да ти ги трпи навредите, демек... „колку сум јак“.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom