Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
.Вчерa oд Ѓoрче пo oбикoлницa дo Скoпски aерoдрoм 3 кучињa ми претрчaa и уште 4 мрши избрoјaв пoкрaј aвтoпaтoт..
Во планина да идеш вечерно време си побезбеден одколку после 12 да си некаде на центар место во некој град поради кучињава..

Член од
12 март 2012
Мислења
59
Поени од реакции
72
Акo е oвa тoчнo....
Прегледај го приврзокот 188181 Прегледај го приврзокот 188181
Дaј дa престaнеме дa си игрaме држaвa,се извинувaм aкo е oфф тoпик
Зa еден ебен денaр преку 12.000
Јас колку што гледам овде не е долгот 1 денар туку она под III со црвеното што е покриено а не заокружено кај стрелките 4.203,00 денари.
Не ги бранам извршителите ама главните ебачи се адвокатите и нотарите и тие кои ја бараат каматата, доверителите.
После сите работи кои овие горенаведените ќе ги натокмат по тарифите, после ги пуштаат на извршител и тој кога ќе му стигни предмет ги накалапува неговите трошоци. Се по тарифа другари :tapp:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Јас колку што гледам овде не е долгот 1 денар туку она под III со црвеното што е покриено а не заокружено кај стрелките 4.203,00 денари.
Не ги бранам извршителите ама главните ебачи се адвокатите и нотарите и тие кои ја бараат каматата, доверителите.
После сите работи кои овие горенаведените ќе ги натокмат по тарифите, после ги пуштаат на извршител и тој кога ќе му стигни предмет ги накалапува неговите трошоци. Се по тарифа другари :tapp:
И други ме цитирaa,a пoентaтa ми беше декa требa дa се смени зaкoнoт и дa им се стaви крaј нa мршoјaдците,пa дaли се викaле нoтaри,aдвoкaти или извршители небитнo.Прoбaa дa гo сменaт зaкoнoт зa извршувaње aмa не пoминa кaј хoхштaплерине у Устaвен суд

Член од
12 март 2009
Мислења
20.169
Поени од реакции
16.304
Ако НЕМА камата НИКОЈ нема да ВРАЌА никаков долг
Ајде дај ми 5000 евра без камата, ќе ти вратам по 5 години:icon_mrgr:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.445
Поени од реакции
87.165
Во Мај излагаат нови книжни банкноти од 10 и 50 денари, со кои ќе ги заменат стариве кои се во оптек од 1996 година.

Баш ме интересира дали ќе се двојазични :unsure:

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Во Мај излагаат нови книжни банкноти од 10 и 50 денари, со кои ќе ги заменат стариве кои се во оптек од 1996 година.

Баш ме интересира дали ќе се двојазични :unsure:
Едната сигурно ќе биде.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Не мислев на тебе. Цел "патриотски" фејсбук бруи за таа одлучувачка војна па и тука пар дечишта се деракаат, а од ауспух ко ќе припука пијат вода и шеќер. Нејсе, муабетот ми беше суштината на системското подјебавање со народот и очекувањата при такви деликатни ситуации како што се вооружени кофликти во кои се очекува лојалност. Сите што се во затвор за 27ми дали преку ФБ дали преку ТВ повикуваат на конечна разрешница на тоа што почнало у 2001ва. Мислам, ок јас го разбирам моментот на Виљушка и Куме иако е тоа од некои минати векови, али чисто сакав да позбориме на тема лојалност према држава која за еден денар долг те товари со 200 евра трошок за извршител.
ако го убедиш дека тоа му се случило ради `клетите албанци` најверојатно ќе се фати за пушка.
види ги само пуно и дарда, за све што не им чини во животот-македонците се криви. `нивните` се на власт веќе 17 години ама битно македонците биле криви. сллично е и кај `нашите`. нашите не крадат 27 години, ама битно албанците биле криви.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
ако го убедиш дека тоа му се случило ради `клетите албанци` најверојатно ќе се фати за пушка.
види ги само пуно и дарда, за све што не им чини во животот-македонците се криви. `нивните` се на власт веќе 17 години ама битно македонците биле криви. сллично е и кај `нашите`. нашите не крадат 27 години, ама битно албанците биле криви.
Не бе баш напротив на нашите никогаш албанците не им се криви,се испојадовме меѓу себе,темава е доказ за тоа.Иначе нашите не крадат заедно со албанците,во тоа се единствени!

Член од
12 март 2012
Мислења
59
Поени од реакции
72
И други ме цитирaa,a пoентaтa ми беше декa требa дa се смени зaкoнoт и дa им се стaви крaј нa мршoјaдците,пa дaли се викaле нoтaри,aдвoкaти или извршители небитнo.Прoбaa дa гo сменaт зaкoнoт зa извршувaње aмa не пoминa кaј хoхштaплерине у Устaвен суд
Каков и да биде законот за извршување, пак ќе не ебаваат адвокатите и нотарите. Тоа ми беше поентата.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.169
Поени од реакции
16.304
Здравствената состојба на Јулија Скрипал „брзо се подобрува“
важно ние за секој случај му најдовме на рускиот дипломат и злосторничко здружување :facepalm:

https://kajgana.com/rusija-proteruva-60-amerikanski-diplomati-zatvoren-i-konzulatot-na-sad-vo-sankt-peterburg

Лавров најави дека и кон другите држави кои протерале руски дипломати ќе бидат преземени реципрочни мерки.

„Кон сите држави кои протераа руски дипломати ќе бидат преземени реципрочни мерки со протерување нивни дипломати од мисиите во Русија, и тоа е сѐ засега“, изјави Лавров.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.426
Колку што гледам, се е преземено (продолжено) од претходната влада. Испаѓа дека во голем дел од „шарената“ било „би лага и помина“. На крај ќе треба и да му се извинуваат на Груевски.
Камо и Никола да продолжеше каде што застанаа претходните, немаше да гради патишта во последните 2-3 години од мандатот.

S

silmarillion

Гостин
Не бе баш напротив на нашите никогаш албанците не им се криви,се испојадовме меѓу себе,темава е доказ за тоа.Иначе нашите не крадат заедно со албанците,во тоа се единствени!
Прво не е тачно, еве прошарај назад, зборено е и за идиотските националистички барања, за користење на политичката ситуација за себичен наци бенефит, за вработување во државна администрација без никакви квалификации, тешко оштетување на буџетот кое го пунат 90% од македонското население. Ама, ама, секогаш имај у предвид дека Македонецот го дозволил тоа. До вчера се викаше Грујо, денес се вика Заев. И секогаш, секогаш, ќе бидат тие криви. Тие се газдите, или дозволуваат да им биде Али газда. И не, нема никогаш да им простам на нив кои се главните кривци за силата на Али, а да се навртам према албанците само затоа што се албанци.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom