Си го дупчи Трендафилов, збесна овој хахахаха. Да те дупи некој по име Трендафил, ТРЕНДФАИЛ ејјјјјјјјјјјјјјј
Абе не е крив шoшoнoв,криви се тие штo гo викнaле у студиo и му дoзвoлиле дa рaзгoвaрa сo Ивaнoвски,зa шoшoните aкo сaкaте дa ги нaучиме лекцијa сaмo бoјкoт,a не трчaa пo Ахмети глупaците нoвинaри изјaвa нa шиптaрски дa им дaде.Сaмo бoјкoтНа крајот на денот ова е жално. кога еден таљат со средно ноќно му објаснува уставно право на екс претседател на Уставен Суд, ех мојата чудесна земја...
Јас право не сум учел, само ги читам законите. А во законот (правилникот) пишува дека за неодење на училиште се добива изостанок, оправдан или неоправдан. Учениците се должни да посетуваат настава. Не се тие работници па синдикално да штрајкуваат. Нема закон за штрајк на ученици. Учениците може да бојкотираат за да нема испрашување, писмени работи... Тие се деца. Не им се учи, особено математика. Сакаат без учење да стекнат некаква диплома и да се вработат в канцеларија. Генерално, секако дека има и исклучоци.Добро, по твојата логика, ако некој бојкотира, протестира или се приклучи кон граѓанска непослушност, поради некоја Х причина која цврсто е врзана за него, треба да биде драконски казнет, па дури и избркан!? Од кои книги ти учеше право? Сразмерно на тоа, и професорите не беа во можност да си ја допредадат материјата (бркање од работа!?). Директорите поради неспроведување на настава (30% и смена!?). Најлогичкото решение беше да се продолжи учебната година, што е една од можностите. Дали ако се посегнеше по такво решение, што и требаше да се случи, дали учениците би морале да бидат канзени по твоите казнено-дисциплински мерки? Или тоа само ќе го разгореше жарот?
Но тоа беше режимот на Груевски. Драконски казни (пред се’ за приватниот сектор), чистка на неистомислениците, успешно бегање од телевизиски дебати и плус се обиде да го воведе и ЕсЕс модел на инкорпорација во општеството, што не е ново за македонското општество и потекнува од она “ефенди алтаните“.
Ако 2-ца те влечат надолу, а ти сакаш да се искачиш на врвот, имаш 2 опции, или ќе се искачиш на врвот заедно со нив на грбот, или ќе паднеш. Ние сме 170 земја во светот по сиромашнија, во група со Афрички држави. Последна во Европа, под рака со Молдавија. Да се преброди тој проблем нас не хранат со евтин национализам за креирање баланс меѓу незадоволството и задоволството затоа ние секогаш од секоја одлука сме незадоволни, а истовремено и задоволни. Поради тоа никогаш не можеме да се сплотиме во едно национално единство....затоа и ќе тонеме.
Ако за ова протестираш, слободно постави си шатор на плоштад, пред собрание, влада... Ова нема да запре додека не останат само некои пензионери...[DOUBLEPOST=1521748824][/DOUBLEPOST]... отселување на население...
Тој го потпишал веќе.[DOUBLEPOST=1521748864][/DOUBLEPOST]Абе ќути, ете вели он ќе го потпишал
А не е така?Сликата со „проектите“ на Грујо погоре е priceless....
За корупција ,партиски институции сега е уште полошо предводен од паравладата на штетникот Заев кодошот и тоа благодарение на куртони шаренолики идиоти што гласаат за Заев кодошотЗа дпне нема да гласам до крај на живот. Протестирав против корупција, корумпирано судство, распаднато здравство, катастрофално образование, отселување на население, насилничко градење и уништување зеленило...за мене шарената револуција и тогаш беше патетична камуфлажа, сдс го киднапираше отпорот, ама не ми беше страв да излегувам, за разлика од многу (не како тебе, на тебе ти беше убаво) што си мислеа дека паторот ќе владее to the end of ages со репресии и заќутување. На кратко - јас сум на тоа да престане да се ебе народов, а ти си да се смени ебачот, поточно да се врати стариот....не сме на иста таласна дужина. Сеа ти смета што го критикувам сдс? Да не планираш таму да се префрлиш?