Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 април 2014
Мислења
99
Поени од реакции
178
Ме претекна за ова на 38.30, а и неколку секунди претходно „Зошто да има граница“, да во право е, нема ни да има за неколку години, ќе има само гољема Иљирида.
Ако го објават во службен весник насилно без втор потпис како што се курчи овој и ако народот дозволи тоа да помине, ви советувам на сите што имате барем малку памет да фатите магла од вукојебинава, или да си фатите да учите албански и да праите по еден сунет.
Не знам нешто ми вели одвнатре дека ќе го објават и во службен насилно, и тоа ќе го истуркаат. А кое е решението ако го направат тоа? Или да има немири од големи размери (со протести ништо нема да се деси) или да се остави така да помини се. Ако е првото, се знае на каде оди со овие, а тоа е реприза од 2001.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Не знам нешто ми вели одвнатре дека ќе го објават и во службен насилно, и тоа ќе го истуркаат. А кое е решението ако го направат тоа? Или да има немири од големи размери (со протести ништо нема да се деси) или да се остави така да помини се. Ако е првото, се знае на каде оди со овие, а тоа е реприза од 2001.
Има и други методи, но не би сакал да коментирам тука за тоа.
Жалното е што еден тиранин се промени со друг тиранин, Зоки отвори Пандорина кутија и прашање е што ќе испадне понатаму.
Уште пожално е што со ова племе, никогаш нема да имаме соживот, еве ви ги нивните „интелектуалци“ што прават.
http://www.dokaz.website/muhamed-zekiri-aj-smiri-maltse-nervata-site-ne-boli-za-almir-ama-klin-se-klinom-ovde-ne-izbija-dvojazichnosta-ne-ve-pravi-gospodari-i-na-pravniot-sistem/

V

viktora

Гостин
Косоварите да не ги убиваа ликовите како Геро,Фрчко,Заев или Борјан никад немаше да доживеат независност.
"Ќосето" не постоел само во Македонија,него во секоја нормална држава.Баш моментално се препукуваат Англија и Русија за убиството на бивши руски агент кој пребегал во Лондон.Казната на предавникот го стигнала среде Лондон во срцето на МИ8.

Наместо да се убедуваме дали требаше или не споменикот на Ќосето да се руши,требаше да се прати неговата идеологија.Да отидеа курбан неколку соросоиди и неколку вмроовци работите многу поинаку би стоеле.
Еве онаа курвана од Виница што и го запалиле автомобилот јавно кажува дека не се плашела од никого.
Да се делуваше на време или немаше од пусти страв да се појави во парламент или ќе гласаше ама наредниот ден ќе и се приклучеше фамилијарно на дијаспората.

Ќе се надоврзам за Косово.Сведоците против Харадинај или беа ликвидирани или се предомислуваа да сведочат.Значи или си со нас или против нас,нема неутрален.[DOUBLEPOST=1521279393][/DOUBLEPOST]
Нашоw кој да ми wеплициwa, патриотот со бугарски пасош.

Е сега вака, по ред;

Прво; Грујо ќе се спомнува многу пати, милион пати. Знаеш зошто?
З'ш Грукислав ги прифати истите барања а сега изиграва тепач као ништо да не се десило бре пиле, затоа нон стоп ќе го спомувам Грукислав колку и да ве боли тоа, Грукислав.

Второ; нема никакво оправдување (законот за јазици) а најмалку гласни треба да се "грујовите мадиња" како што велеше еден батка а уште помалку некој продаден, ебен газ со пасош. Е затоа во секоја ебена прилика ќе го спомувам Грукислав и лицемерите кои ќутеа ко дунди додека се амнестираа терористи и додека стопанот славеше победа/влада (го прифатил истиот закон).

Трето; форумов беше и ќе си остане центар за кртичко размислување.

Втора рунда;

Прво; се знае за што казнувам, посебно ликови како тебе кои лажно обвинуваат и спамираат.
Второ; приказната ти е Данил Хармс само што нема никаква поука.

Истото ќе го правеше што и Заијев.

Убава сликичка само кога веќе некој е објективен и "патриот" требало да ја стави и таа за Хашките случаји и ова за законот за јазици кој го прифатил Грукислав, дури славеше победа (влада) човекот имајте малку респекат.
И да им се судеше на Хашките случаеви денес Заев сите до еден ќе ги ослободеше.Да не беше случајно во странство па си ја пропуштил веста дека другар ти ги ослободи сите бивши команданти на УЧК?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
И да им се судеше на Хашките случаеви денес Заев сите до еден ќе ги ослободеше.Да не беше случајно во странство па си ја пропуштил веста дека другар ти ги ослободи сите бивши команданти на УЧК?
"И да им се судеше на Хашките случаеви денес Заев сите до еден ќе ги ослободеше" = Грукислав чист ко солза (дека ги амнестирал) ? :pos:

Со кого сум фатил да играм оро...

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.303
Поени од реакции
21.432
Обидите да се забрише газето на СДС-овците на власт употребувајќи whataboutism, е врв на очајот и краен стадиум на болеста која се добива после долгогодишно јадење расипани сендвичи во штаб.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.741
Поени од реакции
49.338
"грујовите мадиња" како што велеше еден батка.
хехахеа да бее, ми текнува на човеков. Да го поздравиш многу ако се видите, кажи му нека се врати да ни каже уште некоја гачка, нема смисла сам те остави.
Еии кога ќе ми текне колкава екипа бевте и како правопорционално се ретчевте после секое ново случување што немаше да се деси и непостои.. жално што ви приредија животот и еното опшесво

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
"И да им се судеше на Хашките случаеви денес Заев сите до еден ќе ги ослободеше" = Грукислав чист ко солза ? :pos:

Со кој сум фанал да играм оро...
Криво седиш, право да судиш, заедно со Грујо треба и Заев да си лежи, да те потсетам ако не ти текнува.

Во моментов помалку криминалци и терористи има во затвор, отколку во собранието на РМ.

Еве ви што е правилна казна за ваквите идиоти:
http://time.com/4298731/this-is-how-much-money-you-can-take-in-bribes-before-the-chinese-authorities-execute-you/

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Криво седиш, право да судиш, заедно со Грујо треба и Заев да си лежи, да те потсетам ако не ти текнува.

Во моментов помалку криминалци и терористи има во затвор, отколку во собранието на РМ.
Јака меморија имам не му се секирај, само едно ќе ти кажам - никој нема да лежи, после законот за јазици очекувајте промена на име, веројатно и идентитет а ќе се продолжи со општата пљачка.

На запад ништо ново.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Јака меморија имам не му се секирај, само едно ќе ти кажам - никој нема да лежи, после законот за јазици очекувајте промена на име, веројатно и идентитет а ќе се продолжи со општата пљачка.
На запад ништо ново.
Ако имаш јака меморија не ги брани за глупостите што ги прават.
Во последниве месеци откако дојде новата влада, наместо фокус на подобрување на животот на сите нас, имаме фокус на задоволување на желбите и суетите на лидерите на алабанските партии.
Поголема глупост од овој закон и вакво насилно носење не можеше да направи ни некој со IQ како Амди Бајрам.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас би одземање право на вршење на таква функција (доживотно) и право на глас, неможе секој да има право на глас.

Ако имаш јака меморија не ги брани за глупостите што ги прават.
Во последниве месеци откако дојде новата влада, наместо фокус на подобрување на животот на сите нас, имаме фокус на задоволување на желбите и суетите на лидерите на алабанските партии.
Поголема глупост од овој закон и вакво насилно носење не можеше да направи ни некој со IQ како Амди Бајрам.
Не ги бранам, законот секој ќе го прифатеше (го прифати уствари) за да седне у фотеља.
Македонија е ова не е некоја утопија.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Јас би одземање право на вршење на таква функција (доживотно) и право на глас, неможе секој да има право на глас.[DOUBLEPOST=1521280486][/DOUBLEPOST]

Не ги бранам, законот секој ќе го прифатеше за да седне у фотеља.
Македонија е ова не е некоја утопија.
Затоа е тука народот, ние сме тие што променуваме кој ќе седи во таа фотелја.

V

viktora

Гостин
"И да им се судеше на Хашките случаеви денес Заев сите до еден ќе ги ослободеше" = Грукислав чист ко солза (дека ги амнестирал) ? :pos:

Со кого сум фатил да играм оро...
За разлика од тебе кој курот го заболе за хашките но ги користи како алиби против некои членови за да ги етикетира како грујовисти,лично јас никад нема да им опростам на ДПМНЕ.
29213848_1992547254106569_8602587123272384512_n.png.jpg

Сега одговори дали ти е јасно дека и да беа осудени Заев ќе ги ослободеше?Знаеш ли дека нема ни еден ебен командант на Учк по затвориве благодарение на Заев?

B

Bafra

Гостин
Русија за убиството на бивши руски агент кој пребегал во Лондон.Казната на предавникот го стигнала среде Лондон во срцето на МИ8.
Кои ти се овие- МИ8 o_O

На темава си најреволтиран, најмногу клетви и пцовки, што е тоа што те спречува да извадиш камата и да пресудиш ????

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom