Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.967
Незнам зошто воопшто му реплицирате на некои што се со дијагностицирана Грујофобија?

Во овие тешки денови, кога му пропаѓа сиот труд од 4800 страни, Грујо и да не постоеше ќе го измислеа...

Наместо да го затворат и да ги докажат криминалите, тие од Грујо гатач направија - поголем од неговата лична гатачка!



Знаејќи дека сдсм е позната по правење стратешки грешки со прашањата од национален и државен интерес, ова за мене не беше ни тогаш, а не е ни сега изненадување!

Во летото 2005 г. нецела година после референдумот за Струга и Кичево, во собрание со 50 гласа „за“ 4 „против“ и 8 воздржани изгласаа Закон за знамињата (исто како овој - во множина, а уствари само за албанското беше). Еве ги реакциите на тогашните кајганџии тогаш, кои сега веќе не се ни активни:

Собранието го донесе законот за знамињата

https://forum.kajgana.com/threads/Собранието-го-донесе-законот-за-знамињата.791/

Меѓудругото, интересна беше една случка која остана архивирана во третата страна на темата:

Албанското знаме виси - македонското извиси:

Пред општинската зграда во Липково се вее само албанското знаме, а градоначалникот не ни помислил да го истакне државното, иако вчера стапи во сила Законот за употреба на знамињата на заедниците. Тој пропишува пред и во објектите на локалната самоуправа постојано да бидат истакнати државното знаме и знамето на етничката заедница која е во мнозинство.

- Се разбира дека пред општинскиот објект е истакнато само албанското знаме. А дали ќе биде и државното ќе треба да се консултирам со партијата - ни изјави Беќир Саќипи, градоначалник на Липково и член на владејачката ДУИ.
Во 2013 г. пред локални, Ахмети со овој Закон за знамиња, се фалеше пред албанската дијаспора како уникатен пример во светот, знаме на една држава да се вее како официјално во друга држава!

Денеска националното знаме се употребува слободно, тоа е уникатен пример кога знамето идентично со друга држава официјално се употребува во друга држава. Универзитетот кого ние го легализиравме во 2004 година денес е распространет во сите албански градови и тоа во објектите и касарните на поранешната југословенска војска. Во касарните каде командуваше Младиќ денеска студираат студенти Албанци. Обично се кажува Младиќ во Хаг, 3.000 студенти на ДТУ во Куманово. Често ми се поставува прашањето дали ја сакам Албанија. Отворено им велам дека јас и моите соработници секогаш сме ја сакале Албанија. Се чудам како некои луѓе, кои не дале ни едно влакно од косата за албанското прашање, денес ме обвинуваат мене. Но, јас им простувам, не сакам меѓу Албанците да има поделби, зашто само единствени може да бидеме по силни и позначајни, изјавил Ахмети.

http://www.maxim.mk/ahmeti-se-sretna-so-pechalbarite-albanci-vo-italija
Денес 2018 г. на денот кога почна Ахмети конфликтот 2001 г. се носи Закон за јазици од истата влада што донесе Закон за знамиња. Утре очекувајте и Закон за симболи (химна, знаме, грб).

И ако во 2005 г. кога го донесоа Законот за знамиња, кој во пракса во албански општини и не се почитува во целост, туку градоначалниците ти викаат „чекај да прашам во партија дали ќе се вее македонско“... рачунајте што следува сега! Оти знамето е само покажување муда - ништо друго! А ова со јазиците ќе биди 5000 евра казна за институција од Делчево, Струмица, Кочани, Битола, Прилеп... ако не се обрати на Албанецот на албански, а 0 евра казна за институција од Тетово, Гостивар, Кичево, Струга, Скопје ако реши службеникот да не се обраќа на македонски на странката!

Тражили сте гледајте - Честито мешавина од федерализација по „јазичен модел“, без јасно исцртани граници и бинационална држава!
 
P

PewDiePie

Гостин
Наредено им е од штаб тоа да верглаат Грујо,Груки,Гр...

Он и ваоо поготово,не знам како не ве мрзи да им реплицирате.

Тоа им е нивното,исмевање,дефокусирање и релативизирање,фрчко стајл,за се знаат само за нивното не знаат,сите се грди само тие во огледало не се гледаат. Турете им пепел.
 
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
не ми се јасни луѓето што мислат дека вмро немаше да го донесе законот....
македонската политичка сцена е заложник на али ахмети и дуи. чао
dobro e ova koga opravduvas gomnenici na sdsm so navodni dejstvija na vmro.
dobrodojde na forumov, gleam se aktivirale `sleeper`cinja...kje bide interesno da se ccita kako kje opravduvate primena na zakon bez potpis od pretsedatelot.
`da bese vmro i oni taka kje go primenea zakonot`?[DOUBLEPOST=1521262415][/DOUBLEPOST]
pa ima dobra pricina zasto e toa taka : ))))
da imaa oni kapacitet nekakov za da bidat bilo kakov faktor vo mediumskiov prostor koj bi bil sfaten poseriozno, odamna ke go napravea toa.
apasiev da bese pameten, ke se '' ispazarese '' so sdsm za edno pratenicko mesto, i ke vlezese vo parlament, a posle ke go zborese istovo sto i sega go zbori i ke imase daleku pogolem efekt i vo javnosta a i ke bese dobro za negovata partija.

Vaka lesno moze da se ugushi negovoto mediumsko prisustvo, sto ne bi bilo slucaj dokolku bese pratenik, imase prostor za takvo nesto, situacijata u zemjata bese takva a istoto vazese i na politickata scena.
da se ispazzarese so sdsm za pratenicko mesto,sea kje go pcuea beter od pavle i tufegic.[DOUBLEPOST=1521263510][/DOUBLEPOST]
Ова копилево како се потсмева иронично, ќе биде законот вика ќе биде... И вчера онај Селмани исто, провокативно се смеат во фаца на Македонскиот народ...
isto bese i so Besa Arifi koga bea na emisija so 2 makedonski profesorski i 2 albanki.
profesorkive pena im fati ustata za zakonov, besa samo kjutese i vikase `zakonot kje projde`
toa bese argumentaccijata.
toa go pravat lugje od pozicija na sila koi sto go znaat ishodot. a zosto se na sila, da gi prasame sdsmoronite na forumov, moze kje znaat?
 
Последно уредено:
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Srekja za forumot a bogami i za republikata sto ti celo vreme usta ne zatvori (y)
kako ne zatvorn. a se spomne bernskata dijaspora,odma mukla. za drugata dijaspora se zbori celo vreme.
ovie od bern si keshiraa i odma se fini banjati i sve toa. nema potreba da se diskutira za niv[DOUBLEPOST=1521264670][/DOUBLEPOST]
Eks crvena burzoazija, gragxanin heroi po novo :LOL:

Фрле одокативно,

да повториме:
Препораката виси ради кеифот на ДУИ. По 100ти пати,ДУИ покажува дека европска е само во името, инаку се во 19ти век заглавени. Со еден удар(ЗУЈ2018) си ги повратија изгубените гласови,ја сјебаа европската перспектива на земјава,им се "заблагодарија" на СДСМ за нивните услуги и ги оживеаа ВМРО.
 
Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.378
Поени од реакции
86.713
Фрчко беше еден од оние што го пишуваа и градеа Уставот во 1991 година, и се гледа дека не му е сеедно кога овие му мочаат врз глава на "неговото" дело.

Ма да тој до пред една недела викаше дека мора да се донесе законот за јазици, али не му е сеедно на кој начин се донесе тоа.
 
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Така е Грујо не е на власт и држвата ќе ни ја исечат на пола.
Камо вака да те имаште кога ги амнестираа од плажите во Грција.
како за експерт по историја, слабо стоиш со логичниве фалинки.
еден пост немаш да не завршуваш со `а грујо што направи...` а друг е на власт.
као веќе неколку годинки. да не ти е саатот застанат во 2014?
битно во твојот универзум, гомненницците на грујо ти се доволно оправдување за све што следи после тоа?
не верувам. исто и на летко не му верував.и реаагирав и добивав банови.и што испадна? летко си уновчи а другиве со прстот во уста. не си ти ретардиран. ти си најмен да креираш шум на темава. свака част на администрацијата што те направиле модератор со вакво `расудување`:грујо ова,грујо она.
форумов од центар за критичко размислување стана бара на сузбивање на секоја критика против сдсм. генијално
ајде сега сите во хор сложно
`ама грујо....`
п.с.
бар кажи им на другарчињата-ботовите од СДСМ да не те прозиваат јавно тука на темава да банираш кога они ќе си добијат по муцка од реалноста. ептен е смешно. како во градинка кога миленичињата на учителката ја викаат на помош кога ќе ги подберат другарчињата. можете по ПП да се координирате,не вака јавно во темата
п.п.с.
да доловам `логиката` на лордот
влага лордот во кола со партнерот/ката и се возат скопје-велес. годината е 2018.
откажуваат кочниците,и се уппатуваат кон провалија и партнерот/ката му вика абе напрај нешто сврти воланот.
лордот смирено и објективно му/и вика: што ќе вртам, уште памтам како 2014 не ја однесе колата на сервис и ќутеше за тоа.
абе ти дали си нормален, сврти волан направи нешто.
не не, сеа све е ззалудно. многу добро се сеќавам како молчеше тогаш.сега све е ззалудно. 2014 е срањето.
добро бе пичка ти матер, а ти минатата недела што им ја даде колата на пајташите во Берн па ја вратија цела издрнкана? а тоа?
појма неам што збориш, како и да е не збори така за другарите од Берн и пошто ќутеше 2014, ќе ќутиш и сега.
и така задоволен, лордот отиде во провалија знаејќи точно кој е одговорен за несреќата во 2018.
единствениот проблем тука е што ние нормалните што не сме СДСМ-ДПМНЕ сме на задното седиште и ако некогаш бекнеме `сврти воланот` добиваме `и ТИ ќутеше во 2014,затоа ќути и сега!!!`
 
Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Дали после сите овие глупости се уште важи рамковниот договор?:cautious:
 

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.938
Поени од реакции
29.792
Истото го прифати и Никола, славеше влада, па имаат и прес дека се’ било договорено.... Гледај го само видеото при носењето на законот, зборува и го гледа Никола во очи, очигледно беше дека сакаше да го изнервира....а до пред некоја година заедно правеа конфликти, за потсетување крстот во Бутел и Орелот со амблемот на УЧК во Чаир за неполна недела, во моментот кога Оливер стана министер за внатрешни. И пак не ми одговори на прашањето, зошто не им ги палат и автомобилите и на албанците кои гласаа за законов!? Тие беа иницијатори.

И!? Македонците го немаа потребното мнозинство, им требаше и помош од албанскиот блок. Зошто, ако веќе некој смета дека уништувањето имот е позитивна/добра работа, тогаш иницијаторите се изземаат од вината?
Obratno e. Na albancite im bese potrebno makedonsko mnozinstvo za ovoj zakon.
Sekoj neka odgovorno si snosi posledici za svoite gluposti.
 
V

viktora

Гостин
Така е Грујо не е на власт и држвата ќе ни ја исечат на пола.
Камо вака да те имаште кога ги амнестираа од плажите во Грција.
Среќа Заев го изгласавте инаку Грујо уште ќе крадеше.
Што правиме со ДУИ?Не ви смета што и тогаш и сега не кради?[DOUBLEPOST=1521271948][/DOUBLEPOST]
Незнам зошто воопшто му реплицирате на некои што се со дијагностицирана Грујофобија?

Во овие тешки денови, кога му пропаѓа сиот труд од 4800 страни, Грујо и да не постоеше ќе го измислеа...

Наместо да го затворат и да ги докажат криминалите, тие од Грујо гатач направија - поголем од неговата лична гатачка!



Знаејќи дека сдсм е позната по правење стратешки грешки со прашањата од национален и државен интерес, ова за мене не беше ни тогаш, а не е ни сега изненадување!

Во летото 2005 г. нецела година после референдумот за Струга и Кичево, во собрание со 50 гласа „за“ 4 „против“ и 8 воздржани изгласаа Закон за знамињата (исто како овој - во множина, а уствари само за албанското беше). Еве ги реакциите на тогашните кајганџии тогаш, кои сега веќе не се ни активни:

Собранието го донесе законот за знамињата

https://forum.kajgana.com/threads/Собранието-го-донесе-законот-за-знамињата.791/

Меѓудругото, интересна беше една случка која остана архивирана во третата страна на темата:



Во 2013 г. пред локални, Ахмети со овој Закон за знамиња, се фалеше пред албанската дијаспора како уникатен пример во светот, знаме на една држава да се вее како официјално во друга држава!



Денес 2018 г. на денот кога почна Ахмети конфликтот 2001 г. се носи Закон за јазици од истата влада што донесе Закон за знамиња. Утре очекувајте и Закон за симболи (химна, знаме, грб).

И ако во 2005 г. кога го донесоа Законот за знамиња, кој во пракса во албански општини и не се почитува во целост, туку градоначалниците ти викаат „чекај да прашам во партија дали ќе се вее македонско“... рачунајте што следува сега! Оти знамето е само покажување муда - ништо друго! А ова со јазиците ќе биди 5000 евра казна за институција од Делчево, Струмица, Кочани, Битола, Прилеп... ако не се обрати на Албанецот на албански, а 0 евра казна за институција од Тетово, Гостивар, Кичево, Струга, Скопје ако реши службеникот да не се обраќа на македонски на странката!

Тражили сте гледајте - Честито мешавина од федерализација по „јазичен модел“, без јасно исцртани граници и бинационална држава!
29136569_1130719417069581_4870989455772169911_n-1.jpg
 
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Член од
23 април 2014
Мислења
99
Поени од реакции
178
https://www.youtube.com/watch?v=NP_4DdEU1U8
Пазете го копилето од 38:26 и запрете го видеото на 38:27 да му ја видите фацата како подмолно се смее кога Апасиев вика "Има ли крај ова? Во која држава го има ова" и вика "Тука, тука кај нас. Ќе биде, ќе биде". Работава е излезена надвор од секакви можни граници и веќе незнам ни чаре дали има некакво, нешто ме прави песимистички да гледам на иднината на оваа бедна земја.[DOUBLEPOST=1521276475][/DOUBLEPOST]
Toa e една многу болна тема. :D
Без да навлегувам, меѓу тие луѓе има неколку болести шо од таа...партија прават неатрактивен проект.
Таму имаш екстремно лево настроени хипици(анархисти уствари), кои шо приватно за дотичниов закон ќе ти речат, без сарказам, дека Уставот е креиран за да ги тепа и обесправува чувствителните категории граѓани, а вакви закони шо рушат едно такво чудовиште можат само да бидат добри. Ги знаеш таквите, шо одеа на граница со welcome refugees транспаренти.
После имаш, од категоријата етничко виножито, поозбилни (за степен) варијанти на Љуми. Поначитани. Со јавни настапи у кои меѓу редови викаат дека се залагаат за граѓанско општество како француското или америчкото, ама со минимизирање на национализмот. Нешто крајно провидно шо неминовно ќе биде демантирано ако тие ликови добијат било каков политички кредибилитет и експонирање. Има кај нив цел еден матен историјат на национал-шовинизам(проалбански/турски, зависи), а кај поединци и религиски фундаментализам.
Па имаш наивни синдикалци. Добри луѓе, злато луѓе. Цел живот на протести. Солидарни со маката на сите. Equality of outcome луѓе. Стај ги на функција, дај им моќ, донеси ги во ситуација да бираат меѓу две зла и глеј како тоне бродот. Цел живот нешто барале од државата. Државата да направи ова, државата да го згрижи овој, да му исплати на оној. Заглавени у друго време, полни презир за приватен сектор, големи борци за капитална национализација....у кратки црти, поише би му верувал на некој шо имал луѓе (професионално) под него, макар и продавница шо држел, отколку на овие дечки.

Да не ја тупам, само Апасиев вреди. И нејќам да го вреѓам со Стојан Андов или Ѕинго примери, ама човек-партија не бива. Несериозно е. Мора да воспостави хиерархија, да маргинализира еден куп луѓе таму, да ја определи малку поцентрално партијата и програмата(согласно неговата идеологија, шо е само навидум левичарска) и да се експонира он лично повеќе, со негово учество на пресови, одење на телевизии и, на наредни избори, митинзи и јавни настапи.
Интересно мислење. Можеш да ми ги наброиш со име и презиме поначитаните што ако добијат власт ќе си го покажат лицето и кој историјат го имаат. И ме интересира исто, што мислење имаш за Мариглен Демири?
 
Член од
30 декември 2009
Мислења
547
Поени од реакции
149
,,,,da ne dadeshe BC/ sds,,,cirka 130/150 iljadi drzhavjanstva na drzhavjani na druga drzhava nemashe da bide procentot kakov shto administrativno se deklarirani,,,
,,,ushte neshto ,,,ja zaboravash decentralizacijata na Buchkovski/ sds,,,
,,,,i zatoa tie se shto se,,,dali amnestirani ili se ministri i ili pretsedatel na sobranie i ostanali funkcii,,,,ne se zaletuvaj taka so mrazenje,,,
,,,za golema zhal vaka ako prodolzhime ke stigneme do greshkite napraveni ushte od '45 ta pa navaka,,,
,,,zatoa da se ispravat greshkite shto se sluchuvaat vo ovoa realno vreme,,
Прво никој не ги оправдува БЦ и Буцко, здравје ке дојде друга власт кај и да е ке видиме дали ке го поништат законот, приказни за мали деца се се ке оди како што епредвидено, дали ке е Мурто или Курто исто ке е верувај.
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.600
Поени од реакции
48.443
Топ Тема е интересна прикаска. Грантовите лапани од УСАИД и ЕУ ги имаат задолжено да се као неутрални, ама пусто срце комуњарско не се дава, па има секоја емисија распоред од типот : двајца владини, еден контра и водител што пренавагнува накај СДС и суфлира или ја усмерува дискусијата накај нивна воденица

eden albanec nema sto vika deka ne treba da se objavi zakonot. samo kaj nas ima kreativni nesoglasuvanja i razlicni mislenja. koja e verojatnosta site do eden albancci da smetaat deka zakonot e okej i deka treba da se primeni posle nacinot na koj se izglas? minimalna,skoro nepostoecka.ama ete se desava. site do eden albanci se za. i vikate ova e zzakon za obedinuvanje a?
Нема ни да има албанец, барем од овие од јавниот живот што јавно ќе каже дека не поддржува барем нешто од законов пошто се сите со ред опашка на ДУИ или Беса или Алијанса, а во тој политички блок градацаијата е таква да ДУИ е најлабава варијатна. Такмичењето таму е кој е порадикален.

Откако успешно им произведиа вештачка потреба на гласачите со Платформата, потреба која реално они не ја ни изразуваа, ни па нешто ја осеќаа, сега е касно за враќање пошто се активираше инатот кај нивното граѓанство и се осеќаат пак дискриминирани.
Сега се доаѓа во ситуација пак на нив нешто им е скратено, а тоа се знае каде води. Ако за пичвајзот во 2001 предигра беа Речица и порано од тоа, Педагошки факултет, за некој иден пичвајз, предигра ќе биде неставањето во сила на овој закон.
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
како за експерт по историја, слабо стоиш со логичниве фалинки.
еден пост немаш да не завршуваш со `а грујо што направи...` а друг е на власт.
као веќе неколку годинки. да не ти е саатот застанат во 2014?
битно во твојот универзум, гомненницците на грујо ти се доволно оправдување за све што следи после тоа?
не верувам. исто и на летко не му верував.и реаагирав и добивав банови.и што испадна? летко си уновчи а другиве со прстот во уста. не си ти ретардиран. ти си најмен да креираш шум на темава. свака част на администрацијата што те направиле модератор со вакво `расудување`:грујо ова,грујо она.
форумов од центар за критичко размислување стана бара на сузбивање на секоја критика против сдсм. генијално
ајде сега сите во хор сложно
`ама грујо....`
Нашоw кој да ми wеплициwa, патриотот со бугарски пасош.

Е сега вака, по ред;

Прво; Грујо ќе се спомнува многу пати, милион пати. Знаеш зошто?
З'ш Грукислав ги прифати истите барања а сега изиграва тепач као ништо да не се десило бре пиле, затоа нон стоп ќе го спомувам Грукислав колку и да ве боли тоа, Грукислав.

Второ; нема никакво оправдување (законот за јазици) а најмалку гласни треба да се "грујовите мадиња" како што велеше еден батка а уште помалку некој продаден, ебен газ со пасош. Е затоа во секоја ебена прилика ќе го спомувам Грукислав и лицемерите кои ќутеа ко дунди додека се амнестираа терористи и додека стопанот славеше победа/влада (го прифатил истиот закон).

Трето; форумов беше и ќе си остане центар за кртичко размислување.

п.с.
бар кажи им на другарчињата-ботовите од СДСМ да не те прозиваат јавно тука на темава да банираш кога они ќе си добијат по муцка од реалноста. ептен е смешно. како во градинка кога миленичињата на учителката ја викаат на помош кога ќе ги подберат другарчињата. можете по ПП да се координирате,не вака јавно во темата
п.п.с.
да доловам `логиката` на лордот
влага лордот во кола со партнерот/ката и се возат скопје-велес. годината е 2018.
откажуваат кочниците,и се уппатуваат кон провалија и партнерот/ката му вика абе напрај нешто сврти воланот.
лордот смирено и објективно му/и вика: што ќе вртам, уште памтам како 2014 не ја однесе колата на сервис и ќутеше за тоа.
абе ти дали си нормален, сврти волан направи нешто.
не не, сеа све е ззалудно. многу добро се сеќавам како молчеше тогаш.сега све е ззалудно. 2014 е срањето.
добро бе пичка ти матер, а ти минатата недела што им ја даде колата на пајташите во Берн па ја вратија цела издрнкана? а тоа?
појма неам што збориш, како и да е не збори така за другарите од Берн и пошто ќутеше 2014, ќе ќутиш и сега.
и така задоволен, лордот отиде во провалија знаејќи точно кој е одговорен за несреќата во 2018.
единствениот проблем тука е што ние нормалните што не сме СДСМ-ДПМНЕ сме на задното седиште и ако некогаш бекнеме `сврти воланот` добиваме `и ТИ ќутеше во 2014,затоа ќути и сега!!!`
Втора рунда;

Прво; се знае за што казнувам, посебно ликови како тебе кои лажно обвинуваат и спамираат.
Второ; приказната ти е Данил Хармс само што нема никаква поука.

Среќа Заев го изгласавте инаку Грујо уште ќе крадеше.
Истото ќе го правеше што и Заијев.

Убава сликичка само кога веќе некој е објективен и "патриот" требало да ја стави и таа за Хашките случаји и ова за законот за јазици кој го прифатил Грукислав, дури славеше победа (влада) човекот имајте малку респекат.
 
Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.508
https://www.youtube.com/watch?v=NP_4DdEU1U8
Пазете го копилето од 38:26 и запрете го видеото на 38:27 да му ја видите фацата како подмолно се смее кога Апасиев вика "Има ли крај ова? Во која држава го има ова" и вика "Тука, тука кај нас. Ќе биде, ќе биде". Работава е излезена надвор од секакви можни граници и веќе незнам ни чаре дали има некакво, нешто ме прави песимистички да гледам на иднината на оваа бедна земја.[DOUBLEPOST=1521276475][/DOUBLEPOST]

Интересно мислење. Можеш да ми ги наброиш со име и презиме поначитаните што ако добијат власт ќе си го покажат лицето и кој историјат го имаат. И ме интересира исто, што мислење имаш за Мариглен Демири?
Ме претекна за ова на 38.30, а и неколку секунди претходно „Зошто да има граница“, да во право е, нема ни да има за неколку години, ќе има само гољема Иљирида.
Ако го објават во службен весник насилно без втор потпис како што се курчи овој и ако народот дозволи тоа да помине, ви советувам на сите што имате барем малку памет да фатите магла од вукојебинава, или да си фатите да учите албански и да праите по еден сунет.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom