Казаки
Атаманот - Army of Christ
- Член од
- 2 септември 2011
- Мислења
- 1.526
- Поени од реакции
- 1.968
Незнам зошто воопшто му реплицирате на некои што се со дијагностицирана Грујофобија?
Во овие тешки денови, кога му пропаѓа сиот труд од 4800 страни, Грујо и да не постоеше ќе го измислеа...
Наместо да го затворат и да ги докажат криминалите, тие од Грујо гатач направија - поголем од неговата лична гатачка!
Знаејќи дека сдсм е позната по правење стратешки грешки со прашањата од национален и државен интерес, ова за мене не беше ни тогаш, а не е ни сега изненадување!
Во летото 2005 г. нецела година после референдумот за Струга и Кичево, во собрание со 50 гласа „за“ 4 „против“ и 8 воздржани изгласаа Закон за знамињата (исто како овој - во множина, а уствари само за албанското беше). Еве ги реакциите на тогашните кајганџии тогаш, кои сега веќе не се ни активни:
Собранието го донесе законот за знамињата
https://forum.kajgana.com/threads/Собранието-го-донесе-законот-за-знамињата.791/
Меѓудругото, интересна беше една случка која остана архивирана во третата страна на темата:
И ако во 2005 г. кога го донесоа Законот за знамиња, кој во пракса во албански општини и не се почитува во целост, туку градоначалниците ти викаат „чекај да прашам во партија дали ќе се вее македонско“... рачунајте што следува сега! Оти знамето е само покажување муда - ништо друго! А ова со јазиците ќе биди 5000 евра казна за институција од Делчево, Струмица, Кочани, Битола, Прилеп... ако не се обрати на Албанецот на албански, а 0 евра казна за институција од Тетово, Гостивар, Кичево, Струга, Скопје ако реши службеникот да не се обраќа на македонски на странката!
Тражили сте гледајте - Честито мешавина од федерализација по „јазичен модел“, без јасно исцртани граници и бинационална држава!
Во овие тешки денови, кога му пропаѓа сиот труд од 4800 страни, Грујо и да не постоеше ќе го измислеа...
Наместо да го затворат и да ги докажат криминалите, тие од Грујо гатач направија - поголем од неговата лична гатачка!
Знаејќи дека сдсм е позната по правење стратешки грешки со прашањата од национален и државен интерес, ова за мене не беше ни тогаш, а не е ни сега изненадување!
Во летото 2005 г. нецела година после референдумот за Струга и Кичево, во собрание со 50 гласа „за“ 4 „против“ и 8 воздржани изгласаа Закон за знамињата (исто како овој - во множина, а уствари само за албанското беше). Еве ги реакциите на тогашните кајганџии тогаш, кои сега веќе не се ни активни:
Собранието го донесе законот за знамињата
https://forum.kajgana.com/threads/Собранието-го-донесе-законот-за-знамињата.791/
Меѓудругото, интересна беше една случка која остана архивирана во третата страна на темата:
Во 2013 г. пред локални, Ахмети со овој Закон за знамиња, се фалеше пред албанската дијаспора како уникатен пример во светот, знаме на една држава да се вее како официјално во друга држава!Албанското знаме виси - македонското извиси:
Пред општинската зграда во Липково се вее само албанското знаме, а градоначалникот не ни помислил да го истакне државното, иако вчера стапи во сила Законот за употреба на знамињата на заедниците. Тој пропишува пред и во објектите на локалната самоуправа постојано да бидат истакнати државното знаме и знамето на етничката заедница која е во мнозинство.
- Се разбира дека пред општинскиот објект е истакнато само албанското знаме. А дали ќе биде и државното ќе треба да се консултирам со партијата - ни изјави Беќир Саќипи, градоначалник на Липково и член на владејачката ДУИ.
Денес 2018 г. на денот кога почна Ахмети конфликтот 2001 г. се носи Закон за јазици од истата влада што донесе Закон за знамиња. Утре очекувајте и Закон за симболи (химна, знаме, грб).Денеска националното знаме се употребува слободно, тоа е уникатен пример кога знамето идентично со друга држава официјално се употребува во друга држава. Универзитетот кого ние го легализиравме во 2004 година денес е распространет во сите албански градови и тоа во објектите и касарните на поранешната југословенска војска. Во касарните каде командуваше Младиќ денеска студираат студенти Албанци. Обично се кажува Младиќ во Хаг, 3.000 студенти на ДТУ во Куманово. Често ми се поставува прашањето дали ја сакам Албанија. Отворено им велам дека јас и моите соработници секогаш сме ја сакале Албанија. Се чудам како некои луѓе, кои не дале ни едно влакно од косата за албанското прашање, денес ме обвинуваат мене. Но, јас им простувам, не сакам меѓу Албанците да има поделби, зашто само единствени може да бидеме по силни и позначајни, изјавил Ахмети.
http://www.maxim.mk/ahmeti-se-sretna-so-pechalbarite-albanci-vo-italija
И ако во 2005 г. кога го донесоа Законот за знамиња, кој во пракса во албански општини и не се почитува во целост, туку градоначалниците ти викаат „чекај да прашам во партија дали ќе се вее македонско“... рачунајте што следува сега! Оти знамето е само покажување муда - ништо друго! А ова со јазиците ќе биди 5000 евра казна за институција од Делчево, Струмица, Кочани, Битола, Прилеп... ако не се обрати на Албанецот на албански, а 0 евра казна за институција од Тетово, Гостивар, Кичево, Струга, Скопје ако реши службеникот да не се обраќа на македонски на странката!
Тражили сте гледајте - Честито мешавина од федерализација по „јазичен модел“, без јасно исцртани граници и бинационална држава!