Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.329
Како би било и зошто би било, Стивен Хокинг и теоријата за повеќе универзуми во кои еден од нив Груевски го гласа законот за јазици.
Во еден од нив може и ја го гласам па зошто нема никој пред мојот стан?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
некој ќе ти поверуваше за малце пошто пред секое јасно и гласно прво употребуваш вмро.
Па сигурно нема да употребувам Демократска Алтернатива (таа на Циле, незнам дали го знаеш).[DOUBLEPOST=1521236492][/DOUBLEPOST]
Дали ти си свесен колкава е штетноста на овај закон?Дали си свесен дека ако пример се судиш со некој турчин,а ви суди албанец судија и двајцата ќе треба да платите албанец преведувач?Зарем ситуацијава во државава не беше доволно тешка па уште албански преведувачи ќе плаќаме?И Груки донесе срамни закони затоа е таму кај шо е, во аут!аАма овај закон е катастрофа не само за македонците туку и за другите неалбанци во државава!
Свесен сум, туку вие дали сте свесни дека кој и да беше на власт ќе го донесеше па сега ми изигравате нешто у стилом како Груки ништо лошо нема направено 11 години, да му ги заборавиме сите криминали и глупости околу националниот интерес.

Свесен сум дека и со името ќе се случи истото и не изигравам нешто многу изненаден.
Да не ги амнестираа друга песма ќе беше.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Која беше веројатноста дека ќе дадеш ваков одговор ? ... Толку си провиден што однапред знае цел форум што ќе напишеш.
Да ти одговорам ? Очигледно тебе ни тогаш не ти сметало ни сега не ти смета ...

Дискусиите со тебе идат на принцип :
Член на форум - Било каква критика
Ти - Бирај реплика:
1- А тогаш не ти сметаше (најчесто употребувана реплика од твоја страна 95%)
2 - Грујо (3%)
3 - ВМРО (1.5%)
4 - сендвичи (0.5%)

Фактот дека ти и уште 3-4ца ја користите истава стратегија на реплицирање на форумов, може да наведе на само едно нешто а тоа дека се водите организирано по нечија (партиска) агенда.
Мене ми забрани да пишувам за ш иптарите и општо за Македонските интереси. Сега повеќе ќе ве пратам, помалку ќе пишувам. Но не е тој крив за ова. Главниот администратор е. Тој ги назначува.

Член од
19 јуни 2014
Мислења
180
Поени од реакции
158
Најжално од се е тоа што народот уште не се освестува, него продолжува со меѓусебни препуцавања на релација вмро-сдсм... Па не закон за јазици, све што сакаат ќе донесат Албанците...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.931
Поени од реакции
23.351
Лична сатисфакција.

Кога беа продавани државните интереси и се правеше криминал за време на Груки - сите ќутеа.
Сега се случува истото - истите тие (кои ќутеа) најгласни а педерчињата (сдсм и шарени) дремат ко мисири, тук там некој ќе цикне.
Srekja za forumot a bogami i za republikata sto ti celo vreme usta ne zatvori (y)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Мене ми забрани да пишувам за ш иптарите и општо за Македонските интереси. Сега повеќе ќе ве пратам, помалку ќе пишувам. Но не е тој крив за ова. Главниот администратор е. Тој ги назначува.
Не, повикуваш на насилства и многу добро знаеш за кој пост зборувам а, за лажно обвинување казните се многу строги.

Благодарам.

Srekja za forumot a bogami i za republikata sto ti celo vreme usta ne zatvori (y)
Барем сум он топик за разлика до тебе, се однесуваш како да си на сред широк сокак.

W

wicked_1

Гостин
Да не ја тупам, само Апасиев вреди. И нејќам да го вреѓам со Стојан Андов или Ѕинго примери, ама човек-партија не бива. Несериозно е. Мора да воспостави хиерархија, да маргинализира еден куп луѓе таму, да ја определи малку поцентрално партијата и програмата(согласно неговата идеологија, шо е само навидум левичарска) и да се експонира он лично повеќе, со негово учество на пресови, одење на телевизии и, на наредни избори, митинзи и јавни настапи.
Како ти се свиѓаше настапот негов денеска? Онака од аспект на дефенсор плебеи + правничиште?

По Јанко Бачев настап од него неам видено досега. :(

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Па сигурно нема да употребувам Демократска Алтернатива (таа на Циле, незнам дали го знаеш).[DOUBLEPOST=1521236492][/DOUBLEPOST]

Свесен сум, туку вие дали сте свесни дека кој и да беше на власт ќе го донесеше па сега ми изигравате нешто у стилом како Груки ништо лошо нема направено 11 години, да му ги заборавиме сите криминали и глупости околу националниот интерес.

Свесен сум дека и со името ќе се случи истото и не изигравам нешто многу изненаден.
Да не ги амнестираа друга песма ќе беше.
Абе ти кажав дека и Груки поради својте глупости е сега во аут!И сега ти од народов бараш само за инает на Груки да го прифатат самобламирачкиов закон?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Абе ти кажав дека и Груки поради својте глупости е сега во аут?И сега ти од народов бараш само за инает на Груки да го прифатат самобламирачкиов закон?
Груки да беше на местото на Заијев ќе слушавме само штурци - тоа ми е муабетот а не колку бил штетен или дали е за инает. Никој несака ваков закон.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Груки да беше на местото на Заијев ќе слушавме само штурци - тоа ми е муабетот а не колку бил штетен или дали е за инает. Никој несака ваков закон.
Па значи сме на иста страна ,не знам шо е проблемов?Дај не заебавај,ние дур се препуцаваме албанезиве си ја тераат својата агенда,знаеш зошто?Затоа шо и дуи беа заедно на власт со Груки 11 години ама слушаме само штурци така !?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Не, повикуваш на насилства и многу добро знаеш за кој пост зборувам а, за лажно обвинување казните се многу строги.

Благодарам.

Барем сум он топик за разлика до тебе, се однесуваш како да си на сред широк сокак.
Не ти сметаат тебе повикувањата на насилства, тебе јас ти пречам бидејќи не сум ни сдсШ ни дпмНЕ, туку сум против нив. Да беше поради тоа што сум го напишал ќе ги санкционираше и другите. А ако си следел, ќе си видел дека не сум јас единствен со оф-топик и што повикал на насилство. А тоа што ти го викаш дека сум викал за насилство, тоа не личи на повик за насилство, туку мислење за ситуацијата и предлог како би се решила. А да повикам за насилство немаше со тебе да се замарам туку со МВР. Не мој да мислиш дека не не пратат и тука. Се до детаљ пратат што се случува на форумов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom