Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.489
Поени од реакции
87.366
Не знам што си ја нагласил неа, ме изненади што воопшто не гласала. Шансите дека без сдсм ќе соберела поише од 10 гласа се минимални и ова е голем ризик што го превземала ко за црв.
Ја нагласувам неа дека беше една од најгласните на улица, прва да го брани законот и уставот... памтам првпат кога застана на говорница кога стана пратеник, кога почна да вика на микрофонот, цела сала и се смееше, дури и мртвиот Велјановски почна да ја шупчи.

Се на се, оваа Туфегѓиќ е лице без свое ЈАС. Лаеше што лаеше и сега си легна на брашното, заедно со другарот Павле.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Што се буните за каубојското носење на законов ... туку дај нека го фатат и обесат оној Грујо диктаторот што украде 20 милијарди евра и избега на Кајманските острови !

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Ја нагласувам неа дека беше една од најгласните на улица, прва да го брани законот и уставот... памтам првпат кога застана на говорница кога стана пратеник, кога почна да вика на микрофонот, цела сала и се смееше, дури и мртвиот Велјановски почна да ја шупчи.

Се на се, оваа Туфегѓиќ е лице без свое ЈАС. Лаеше што лаеше и сега си легна на брашното, заедно со другарот Павле.
Само што уште долго ќе ја слушаме на говорница. Ни година не е помината од кога дојдоа на власт. А на западов им одговараат. Тука тешко масовни протести вистински дека ќе има некогаш.[DOUBLEPOST=1521062517][/DOUBLEPOST]
Што се буните за каубојското носење на законов ... туку дај нека го фатат и обесат оној Грујо диктаторот што украде 20 милијарди евра и избега на Кајманските острови !
Виде диктаториште не го остава прецедникот форина да зборува на говорница и до толку е суров што на жеден човек водата му ја истури.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Живот во Македонија ... за сите
Нема правда нема мир
Че си лежите
Смрт фашизму слобода народу
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Без муабети за војна, не драматизирајте толку со лоша глума како у шпанска серија.
Кој и да беше на власт - законот ќе се донесеше.
Следно - промена на име.
После промена на име шо е следно?Ако Солза Грчева го донесеше законот пример, ќе завивавте ко волци на полна месечина!

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Го нема цел ден @Beric Dondarrion , се загрижив да не му се случила кома па кога се разбудил од амнезијата, почнал да зборува течно албански.
*cries in albanian
Tuka e be, pobaraj go vo arhitektura, tamu ke go najdes.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Го нема цел ден @Beric Dondarrion , се загрижив да не му се случила кома па кога се разбудил од амнезијата, почнал да зборува течно албански.
*cries in albanian
Го нема него и останатите поради тоа што е баниран од темава, така да седи мирен да не те... банирам.

kek

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
*cries in albanian
Тука е ! Неколку страни поназад имаше пост против Грујо. Стаил лајк :LOL:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.309
Поени од реакции
21.472
Некако многу брзо "слободниве" медиуми тргнаа по стапките на Курир. Почнаа да етикетираат и да се исмеваат со стари штрбави жени кои излегле на протест против шверцерско донесување неуставен закон, ставајќи ги на насловна во дневен весник. А како вчера да беше кога плачеа дека Курир ги заокружувал на протестите против режимот на Груевски. :unsure:

Просто неверојатно за колку кратко време си го покажаа вистинското лице, и успеаа да се насерат на сѐ она за кое се бореа до пред да дојдат на власт.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.459
Поени од реакции
17.957
И која е разликата помеѓу сендвичите кои го делеа народот на патриоти и предавници и шарените куртони кои го делат на "интелектуала" и сељаци? Има ли разлика?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ako sum jas greska i te imam pomesano so nekoj okolu ucestvoto vo sarenata revolucija togas go povlekuvam napisanoto.
Нема проблем, прифатено. Има луѓе кои со години лично ме знаат а се на форумов и можат да потврдат дека во ниту еден момент не сум се поистоветил со есдеес и со револуционерите, по најново фејк револуционери, сум одел на протести и на собири затоа што истите протестираат. Доколку има протест во сабота/недела ќе одам, ќе има луѓе кои се поддржувачи на дпмне, дали тоа ќе ме прави нив сопартиец? Нормално дека не, маката не' извадила на улица.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.349
Поени од реакции
1.218
Нема проблем, прифатено. Има луѓе кои со години лично ме знаат а се на форумов и можат да потврдат дека во ниту еден момент не сум се поистоветил со есдеес и со револуционерите, по најново фејк револуционери, сум одел на протести и на собири затоа што истите протестираат. Доколку има протест во сабота/недела ќе одам, ќе има луѓе кои се поддржувачи на дпмне, дали тоа ќе ме прави нив сопартиец? Нормално дека не, маката не' извадила на улица.
Џабе ќе одите, може само ќотек да добиете.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom