Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Тролче не е држ се не дај...изгубена е утакмицата во 2014та со снимките од Верушевски се знаеше што следува уште тогаш ми беше јасно дека ќе не натераат со сила да се самопреименуваме „револуционерите“ и „патриотите“.
Сенека, објасни ни како некој може (смее) да се пише Бугар (поради ЕУ и бла бла) и да се чуствува Македонец а некој друг неможе (не смее) да се пише Nofomakedonec (поради ЕУ и бла бла) и да се чуствува како Македонец ?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.347
Поени од реакции
1.217
Сенека, објасни како некој може да се пише Бугар (поради ЕУ и бла бла) и да се чуствува Македонец а некој друг неможе да се пише Nofomakedonec (поради ЕУ и бла бла) и да се чуствува како Македонец ?
Јас ќе ти објаснам, многу е ЕДНОСТАВНО.. Поради МАТЕРИЈАЛНА КОРИСТ, друг изговор нема.
Да може да вози Мерцедес од 2000-та година за 800 евра на БГ табли и да се прави џек.
Ете заради тоа.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас ќе ти објаснам, многу е ЕДНОСТАВНО.. Поради МАТЕРИЈАЛНА КОРИСТ, друг изговор нема.
Да може да вози Мерцедес од 2000-та година за 800 евра на БГ табли и да се прави џек.
Ете заради тоа.
Значи едните смејат ради материјална корист другите не ?
Да не се од шарената крава ?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
Ау, држ се не дај е работава.

Значи тие може да се пишат Бугари а да се чуствуваат Македонци а ние, еве, хипотетички; да сакаме да се пишеме Gornamakedoci, Novomakedonci или Slavomakedonci а да се чуствуваме како Македонци не смееме ?

Зш имаш интернет ?
Најверојатно нема ни да се пишеме Македонци никаде ќе сменат устав и милион чуда или ќе може Македонец да се биде од Табановце до Богородица.
Јас ги мразам Бугарите од дно на душа...затоа ако отидам пасош да вадам бугарски би се истепал со тој таму и лошо ќе си пројадам затоа не вадам. А дека од Македонци ќе не направат Новосеверно или незнам какви Македонци промовирано до СДСМ а со Амин од ВМРО сигурно е.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Најверојатно нема ни да се пишеме Македонци никаде ќе сменат устав и милион чуда или ќе може Македонец да се биде од Табановце до Богородица.
Јас ги мразам Бугарите од дно на душа...затоа ако отидам пасош да вадам бугарски би се истепал со тој таму и лошо ќе си пројадам затоа не вадам. А дека од Македонци ќе не направат Новосеверно или незнам какви Македонци промовирано до СДСМ а со Амин од ВМРО сигурно е.
Супер, зошто некој може а некој неможе да се декларира (наметнато) ради материјален бенефит ?

Нели бугарите се фашистички окупатори кои (благодарение на оваа власт) сакаат да ни земат црква, јазик, историја, да бришеме дека биле фашистички окупатори, како сега они да имаат право да гласаат околу име, идентитет итн ?

Сенека ?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.347
Поени од реакции
1.217
Зошто ги мразиш Бугарите?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
Сенека, објасни ни како некој може (смее) да се пише Бугар (поради ЕУ и бла бла) и да се чуствува Македонец а некој друг неможе (не смее) да се пише Nofomakedonec (поради ЕУ и бла бла) и да се чуствува како Македонец ?
Бугарски пасош не ти значи дека во Македонија или јавно во странство неможе да кажеш дека си Македонец иако може да ти следи санкција од Болварите. А ако Заев не направи Новосеверно или како и да е Македонци...најверојатно нема да имаш право да речеш дека си од Република Македонија во странство и дека си Македонец може и да го забранат тоа во Македонија. Мислиш ли дека има слобода на говорот во Македонија? Нема! Тоталитарна земја е ова.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Бугарски пасош не ти значи дека во Македонија или јавно во странство неможе да кажеш дека си Македонец иако може да ти следи санкција од Болварите. А ако Заев не направи Новосеверно или како и да е Македонци...најверојатно нема да имаш право да речеш дека си од Република Македонија во странство и дека си Македонец може и да го забранат тоа во Македонија. Мислиш ли дека има слобода на говорот во Македонија? Нема! Тоталитарна земја е ова.
Исто и во странство никој нема да ти забрани да се кажеш Македонец, цел свет го знае овој нефер спор.

Пак ќе те прашам; зошто некој смее да се пише ваков или онаков а некој не ?
Мора да објасниш веќе кога судиш кој имал право да гласа а кој не околу некои прашања.

мала допуна; во ЕУ си отиден со БГ пасош, чив државјанин си и кој етникум ? (хинт; нели Бугарија не признава македонско малцинство ?)
(кога веќе сакаш да зборуваме за надвор)

@StefusRefus ?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
Зошто ги мразиш Бугарите?
Поголема навреда и порадно би бил и сакал да бидам наречен Циган и зборувам на Цигански од Бугар и Бугарски...Нивната идеологија и национализам ми се најодвратни од сите. Многу ги мразам Бугарите...еднаш ме имаат и тепано зошто реков дека сум зборувал на Македонски во Бугарија од тогаш ги сметам дека Бугарите се подолно од гомно.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
А зошто мора да значи дека до Грција бил проблемот?
Можеби било до Украинците, може до нешто трето. Кога не знаеш не збори.
Не знам? Во 2001 година не беа користени украински тенкови и муниција, се користеа само су-25 и ми-24
договорот меѓу Македонија и Украина беше склучен во октомври 2001 година, нема теоретски шанси тенковите и друго оружје да пристигнат во Македонија за две недели. До октомври 2001 година, сите тенкови и оружје беа донирани од Бугарија. Авионите и хеликоптерите поминаа низ Бугарија, тенковите t-72 беше одлучено да поминат низ Солун, бидејќи тоа е 100 километри од Македонија, инаку требаше да патуваат 1000 километри со воз, а потоа и со камиони бидејќи дури и до ден денес нема шини помеѓу МК и БГ.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.347
Поени од реакции
1.217
Поголема навреда и порадно би бил и сакал да бидам наречен Циган и зборувам на Цигански од Бугар и Бугарски...Нивната идеологија и национализам ми се најодвратни од сите. Многу ги мразам Бугарите...еднаш ме имаат и тепано зошто реков дека сум зборувал на Македонски во Бугарија од тогаш ги сметам дека Бугарите се подолно од гомно.
Кога го прашале циганот, дали ќе бил камионџија, знаеш ли што одговорил?
Аз циган сам, ама не сам шјофор. Значи и циган да си е подобро од камионџија како мене.:D:D:D
Така и ти.
Секој си има право на сопствен избор.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.043
Поени од реакции
83.485
Јас ги мразам Бугарите од дно на душа...затоа ако отидам пасош да вадам бугарски би се истепал со тој таму и лошо ќе си пројадам затоа не вадам.
Ги мрзиш од дно душа и не би извадил пасош само затоа што ќе треба да се степаш со тој таму.
:lolzz:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ги мрзиш од дно душа и не би извадил пасош само затоа што ќе треба да се степаш со тој таму.
:lolzz:
Ги мрази од дно на душа а од друга страна мисли дека е ок тие да одлучуваат (учествуваат) за името и идентитетот.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Горнамакедониџа слеано за целосна употреба како предлог и си го заслуживме со оглед на тоа колку сме глупави и заостанати.
Е ова е резултат од работата на нашиве политичари од 91-ва навака. Само за пари крадење и лично богатење.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom