Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Bafra

Гостин
Па и тие патат од истото. Не напоменав но мислев на тоа да се приклучи и полицијата. Мислиш тие сакаат да ги тепаат своите деца? Тоа е тоа што викам ќе си трпиме и ќе си ќутиме. :)
Двајца бета мажјаци кај мајмуните да го нападнат алфа мажјакот ќе го победат, ама не го прават тоа :D добиваат одредени поволности од него и мир во куќа :P

У кaсaрнa ИЛИНДЕН му припукaa у вoздух тигрите нa челo сo кoмaндaнтoт Тoни Мaндaрoвски Мaндaр и му рекoa дa oди слaтки дa прaви у Хрвaтскa.Избегa кo пичкa лигaвиoт.Пoсле нели Мaкедoнскa рaбoтa гo зaведoa у пoлитикa Мaндaрoт и тoлку беше
Јасно де, ќе гинат тие, ќе се жртвуваат и во воздух ќе пукаат. Абе цела група треба по еден метак во глава и никој нема да одговара. Тие се ем спремни ем со оружје и сигурно сите ќе ги оправдавме во нивната намера. Вака ќе го гледаме љубе лигавиот како лапа пари и уште политички активен со следбеници :facepalm:

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.394
Поени од реакции
1.253
Народот го гласаше зајко за да види подобри времиња од оние на грујо а не бетер. Се така додека си се правдаме никогаш нема да не биде, и заслужуваме се што ни се сервира. Уствари вакви комплексни размислувања од едноклеточни организми не ни заслужуваат ништо повеќе од сегашнава мизерија.
p.s. класичен тип на размислување - мене не ме засега така да гајле ми е, но еден ден ќе ти заколат близок па тогаш нема да размислуваш вака комплексно како сега.
Потполно се согласувам во муабетов.
И јас гласав за владава, со цел да видам подобри времиња, влез во ЕУ, инфраструктура како што доликува во 21 век, реновирани болници без да протекуваат кровови, болници во кои нема да умираат пациенти поради банални причини, нови амбулантни возила, да не умираат пациентите по пат, млад и мотивиран кадар да работи, полиција што ќе си ја брка работата, а не да јадат буреци во колите, да не се прави криминал како што се правеа претходниците, и што е најбитно да си лежат за тоа.
Добивме само една минимална плата, од 10.080 денара на 12.000 денара и толку. Во старт цената на нафтата ја покачи за 3.5 денара.
Кај мене кога идеа ветуваа се и сешто, де ваму ќе ме вработат, де таму, завршив факултет медицина, еве една година скоро помина, си ги напикаа нивните во Велешката болница и се е ПО СТАРО.
Мене кур ме боли, немора да ме вработуваат, јас и онака добро заработувам како камионџија, но не е убаво да се лаже.[DOUBLEPOST=1520017243][/DOUBLEPOST]
Не неколку,два беа.Каца комерц и слаткарницата Лепи.Па тоа каква акција беше од полицијата невидено нешто,во домови влегуваа и луѓе на клоци изнесуваа.Како ние да убивме ши.птар а не они наш.Такво нешто ни во 2001г нема изведено полицијата.Профи нема што.
Абе ќути за никаде сме.
Само се нервирам повеќе.
Ние ако убиеме 10 наши ќе отепаат за реванш.[DOUBLEPOST=1520017399][/DOUBLEPOST]
Јасно ни е дека ќе лета од работа џандаркава ако продолжела да зборува. Ама толку да се испичкаш и да испаднеш најголема будала, па цел народ да игра мајтап со тебе, девојко не знам што да ти кажам. Ако треба ќе летам од работа бе и не им се понижувам вака. Стегни му тужба, собери ги тие активистките за права на жените, излези на протест пред МВР со нив, бомбардирај ги сите медиуми со настанов. Имаше во Охрид случај за полицаец што му пишал казна на командирот и го избркале од работа. Ликот цел град го дигнал на нозе и веднаш го вратија на работа. Ама кога е глупава нека си пати и нека ја трола цела држава. Само криво ми е што утре ќе му се искурчи на некој сиромав македонец и тој ќе го јаде и за тоа Аасани што требаше да го јаде..
Жената може е мажена, има деца, кредити.
А и работата не е баш за напуштање, 25.000+ плата и одење пензија на 50 години. Не е глупава, туку рацете и нозете и се врзани. Една ластовичка не носи пролет, што може сама? Незнам синдикатот дали излезе на протест или некоја информација да даде, ставот да заземат или ништо.
Ќе си рече за 3-4 дена нема никој да се сеќава на ова, ќе ги бутнеме проблемите под тепих и никому ништо.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.394
Поени од реакции
1.253
Гледајте позитивно на случајот со полицајката...кога ќе ве сопре сообраќајна бапни му 2 бокса па нека ќути од страв да не го избркаат.
Мене ме сопре денеска, и искрено се стегнав оти каиш немав врзано,а имам веќе 75 негативни поени.
Ама среќа само контрола правеа, па никому ништо.[DOUBLEPOST=1520017558][/DOUBLEPOST]
Вол еден па нели кога победи СДС скокавте дека дошле промени и дека никогаш нема да биде како во времето на Груја а сега збориш дека било и ќе биде исто?Добро бе имате ли грам мозок.Не мора достоинство него МОЗОК!И во право си со вас безполезна е дискусиата.
Исто, и јас така викав за новиве, ама испадна сосема различно.

E

Epsilon

Гостин
Јасно ни е дека ќе лета од работа џандаркава ако продолжела да зборува. Ама толку да се испичкаш и да испаднеш најголема будала, па цел народ да игра мајтап со тебе, девојко не знам што да ти кажам. Ако треба ќе летам од работа бе и не им се понижувам вака. Стегни му тужба, собери ги тие активистките за права на жените, излези на протест пред МВР со нив, бомбардирај ги сите медиуми со настанов. Имаше во Охрид случај за полицаец што му пишал казна на командирот и го избркале од работа. Ликот цел град го дигнал на нозе и веднаш го вратија на работа. Ама кога е глупава нека си пати и нека ја трола цела држава. Само криво ми е што утре ќе му се искурчи на некој сиромав македонец и тој ќе го јаде и за тоа Аасани што требаше да го јаде..
Sam si odgovori so prvata recenica. :)

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.394
Поени од реакции
1.253
Ја гледате ли емисијава на Анал 5 Само вистина?
Видете ја водителкава дебела колку е арогантна општо кон сите гости што и гостувале. Ми наликува нешто како на Јанко Јадибурек.

Инаку големо Браво за Јанко Бачев! :cuc:
Го гледав пред некоја вечер со Солза и Стојанче.
Искрено Солза Грчева делува како да е патриотка, но кој знае..

Член од
9 ноември 2017
Мислења
523
Поени од реакции
1.161
Sam si odgovori so prvata recenica. :)
А подолу сум пишал: "Ако треба ќе летам од работа бе и не им се понижувам вака". Сепак јас си кажувам јас како би постапил. Таа најдобро си знае каква и е состојбата и што ќе прави понатаму.

E

Epsilon

Гостин
А подолу сум пишал: "Ако треба ќе летам од работа бе и не им се понижувам вака". Сепак јас си кажувам јас како би постапил. Таа најдобро си знае каква и е состојбата и што ќе прави понатаму.
Ako razmisluvas porazumno i za idninata ne bi rizikuval taka. Barem stavi se na nejzino mesto, ne e samo letanje od rabota, jas mislam deka ima primeno i zakani, a ne veruvam da se zafrkvaaat. :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Го гледав пред некоја вечер со Солза и Стојанче.
Искрено Солза Грчева делува како да е патриотка, но кој знае..
Јас на следни избори си гласам за Единствена Македонија. Ако ја гледаше вечерашнава емисија со Бачев и пред 2-3 дена со Стефан Влахов-Мицов, ќе видиш за какви луѓе станува збор. Ова предавничкиве партии дпмНЕ и сдсШ
е избришеме под со нив.

Иначе не знам дали приметувате, ама во скоро повеќето групи на фб за купи продај има меѓуетнички препукување со ш иптарите.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Абе што ви е на вас директно е одговорен првиот човек на мвр. Тој треба да си ги заштити припадниците и да поднесе соодветна пријава. А тој сигурно и мрчел да ќути.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.394
Поени од реакции
1.253
Јас на следни избори си гласам за Единствена Македонија. Ако ја гледаше вечерашнава емисија со Бачев и пред 2-3 дена со Стефан Влахов-Мицов, ќе видиш за какви луѓе станува збор. Ова предавничкиве партии дпмНЕ и сдсШ
е избришеме под со нив.

Иначе не знам дали приметувате, ама во скоро повеќето групи на фб за купи продај има меѓуетнички препукување со ш иптарите.
На следните избори одам и ќе ги заокружам сите.
Да биде неважечко.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
На следните избори одам и ќе ги заокружам сите.
Да биде неважечко.
Ќе си направиш поголема беља. Ќе те казнат. Подобро заокружи си ги Единствена Македонија.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.394
Поени од реакции
1.253
Ќе си направиш поголема беља. Ќе те казнат. Подобро заокружи си ги Единствена Македонија.
Море преку кур и од избори, секоја година гласаме.
Среќа што МК е богата држава, па секоја година имаме пари да организираме избори.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ај сеa види oвoј Артaн Груби вели вaкa нa Телмa:
Зaев кaжa декa ке имa двoјaзичнoст нa целa теритoријa,знaете кoгa гo кaжa примерoт сo бaбичкaтa и сo ќеркa му.Нaрoдoт му дaде oгрoмнa пoдршкa и сo тoa дaде зеленo светлo и легитимитет зaкoнoт зa двoјaзичнoст дa се изглaсa.Пoсле oвaa изјaвa рaзбирaте зaштo збoревме декa требa дa си oди Грујo aмa дa не му се дaде oдврзaни рaце нa Зaев дa прaви штo сaкa? Пoсле пoјaвувaњетo нa Зaев вo Швaјцaријa јaс немoжaм дa рaзберaм декa дoбијa тoлкaвa пoдршкa нa избoрите.А oвие Телмa свaкa чaст, без гoстин "Албaнец" немa шaнси дебaтa дa нaпрaвaт.Абе еј Артaн Груби е фaктoр у држaвaвa,тепaчoт oд кaлетo

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom