Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Daedalus

Гостин
Остај сеа, не ме фаќај толку буквално. ВМРО кои ебаа и пеплосаа за 10 години, во своите најлоши денови осеќаа должност дека треба со некоја глупа прича да се искупат пред луѓето, и пак имаа подобар ден од просечниот комуњарски.

Мене сериозно ме загрижува ароганцијата на овие, ебат и газат и кур не им чуе. Можам само да претпоставам што би правеле 10 години, ама подобро да не знам. На подобро нема да идат у секој случај.
Не претерувај со подобрите денови на ВМРО. Ние дознавме ептен отворено какви говнари се, откако излегоа снимките. Да не излезеа снимките, можда ќе си живееше народов у илузија дека ВМРО остварува. Али не би рекол дека ВМРО у најлошиве години, имаа подобар ден од просечниот комуњарски. Тоа беа бедни изговори што ги правеа, за да си го скријат огромното срање што излезе на виделина. Како бе не беа арогантни? Од петни жили пробуваа со секакви глупости, да се отарасат од обвинувањата. Ликовите трубеа за големиот Македонец, сереа со митови и други его бустери, ти ми кажуеш дека не биле арогантни ко комуњарите? Сериозно? „ГОЛЕМИОТ МАКЕДОНСКИ НАРОД ЌЕ МУ ПОКАЖЕ НА ЗАЈКО ДЕКА МАКЕДОНИА Е ЕДНА???“ Груевски е ебан школски пример, за нарцисоиден социопат со делузии на грандиозност. Куров сакаа да се „искупат“ пред луѓето. Сакаа да си ги покријат сите гомнарии откако ги фатија со спуштени гаќи.

Уште СДСМ ги немаат стигнато, треба да се потрудат повеќе. Зборам за овие СДСМ, не за тие другите порано. Тие другите порано, се тука негде со ВМРО, можда и јаче.

Последно уредено од модератор:
V

viktora

Гостин
Од понеделник сите Македонци во МВР да бараат дозвола за оружје носење.
Аха важи.Кога ќе ти испадне некој брадосен вработен со говорна маана,а повеќето се такви, сигурно ќе добиеш дозвола.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.740
Ај сеa види oвoј Артaн Груби вели вaкa нa Телмa:
Зaев кaжa декa ке имa двoјaзичнoст нa целa теритoријa,знaете кoгa гo кaжa примерoт сo бaбичкaтa и сo ќеркa му.Нaрoдoт му дaде oгрoмнa пoдршкa и сo тoa дaде зеленo светлo и легитимитет зaкoнoт зa двoјaзичнoст дa се изглaсa.
Заев можеби кажал дека ќе има двојазичност на цела територија, ама Зоран поинаку велеше, дека нема да има. :unsure:

https://twitter.com/i/videos/952112189661433856?embed_source=facebook

D

Daedalus

Гостин
Од таа јавност, ја познавам луѓе шо имаат, во соработка со луѓе однадвор, конкретни планови и идеи за справување со загадувањето. Други луѓе, пак, масовно изгласаа на референдум дека не дозволуваат да им се загадува средината со отварање рудници. За тие прашања едните не беа консултирани и тие идеи не беа јавно презентирани, сосе проектирани буџети, а на другите им се кажа дека не може РМ еднострано да раскинува договори. Бре мајката. Имаше популистички мерки, ама со популистички мерки се расправаме последниве 8 години, од бањи за пензионери, до беспатени превози за студенти. Овие ветуваа одржливи мерки, а за нивно спроведување на челни позиции наредија, со фактички или политички непотизам, дечишта и монголоиди.

После, ако треба да стануваме протекторат, и со Грујо можевме да станеме протекторат, па да не тепаат со мерки однадвор.

Се знае дека овие го имаат најлошиот почеток во историјата на сите почетоци на било која власт, а искуството ни вика дека ќе биде само полошо.
Цело време тука се дешаваат популистички мери. Народот е среќен, све додека верува дека е среќен. Ја се слагам со тебе, ама тоа ти го кажуем, дека никој не го очекува Томас Мор тука. Тргањето на претходните идиоти, беше нужно, по секоја цена, макар и Амди да дојдеше на власт, лично, не у коалиција со Заев.
Секој без наочари за радиација, гледа дека СДСМ сеа за сеа.... се говно. Не очекуем Финците да ги заболе кур за еколошка етика кога аутсорсаат тука. Не очекуем подобрување во државни администрации. Не очекуем ја ништо, ниту очекував кога дојдоа на власт овие.
Сума сумарум, нејќам да станевме протекторат со тој квазитоталитаристички обид за диктатор. Ме плашат такви луѓе бе педер. :D Боље ми се вакви безкичмењаци ко Зајко, не ми се толку страшни. Све додека нема митови за Македонецот и други сорелски магии во игра, ја ќе си го поднесувам секојдневието со стиснати заби и ќе серам на Кајгана. :D

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Цело време тука се дешаваат популистички мери. Народот е среќен, све додека верува дека е среќен. Ја се слагам со тебе, ама тоа ти го кажуем, дека никој не го очекува Томас Мор тука. Тргањето на претходните идиоти, беше нужно, по секоја цена, макар и Амди да дојдеше на власт, лично, не у коалиција со Заев.
Секој без наочари за радиација, гледа дека СДСМ сеа за сеа.... се говно. Не очекуем Финците да ги заболе кур за еколошка етика кога аутсорсаат тука. Не очекуем подобрување во државни администрации. Не очекуем ја ништо, ниту очекував кога дојдоа на власт овие.
Сума сумарум, нејќам да станевме протекторат со тој квазитоталитаристички обид за диктатор.
Ме плашат такви луѓе бе педер. :D Боље ми се вакви безкичмењаци ко Зајко, не ми се толку страшни. Све додека нема митови за Македонецот и други сорелски магии во игра, ја ќе си го поднесувам секојдневието со стиснати заби и ќе серам на Кајгана. :D
Побогу од кои ти тоа побуди си се водел кога си гласал ?!?

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
нејќам да станевме протекторат со тој квазитоталитаристички обид за диктатор. Ме плашат такви луѓе бе педер. :D Боље ми се вакви безкичмењаци ко Зајко, не ми се толку страшни. Све додека нема митови за Македонецот и други сорелски магии во игра, ја ќе си го поднесувам секојдневието со стиснати заби и ќе серам на Кајгана. :D
Ја па нејќам Тричко да ми вика дека сум гомно тенкјуверимач. Или па оној Грчев со тоа веѓата да ме вреѓа и да ми крека у колумни. Ти, вака како образован јунак способен за пишуење метапостови, сигурно си свесен дека ама баш иста пропаганда се сее сега, само у обратна насока. Сеа не ти викаат ти си македончетина бре, ебач, коа свршуеш - ѕид бушиш. Сеа ти викаат ти си опаш, ќути, појма немаш, о изроду прос'. Ти викаат немаш идентитет, ако мислиш дека имаш, немој да мислиш дека е скап. Овие твитер момчиња и девојчиња со напред жолто, назад кафеаво, свежо измкнати од на мајка им цицката, а на платен список на влада, хараат у лов на вештерки, да подјебаваат некој сирот Трпе шо си закачил знаме од Вергина у дневна, ствараат демек нов, кул тренд, кај шо се исмеваат такви луѓе.

За аутсорсингот малце. Сеа ќе имаме аутсорсинг на тиранија бе. Сеа бугарот ќе ти ѕирка у учебник и ќе ти вика воа не може, да го смениш. Сеа гркот ќе ти ѕирка у Устав и ќе ти вика воа не може, да го смениш. А на територијална основа, албанец у Гевгелија ќе ти вика у институција воа не ти е преведено, глоба да платиш. Бескичмењакот ете, најде јаки мажи да спроведат дури и полоша тиранија од диктаторот пред него, у негово име.

Последно уредено:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Сите знаат дека СДСМ се срање и дека првите години ќе и бидат срање.
Замисли си колку треба да е очајна ситуацијата да ги бираш СДСМ.

Мене ми се допаѓа тоа што навремено дознаваме за нивните срања.
Нешто што беше незамисливо пред нив.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Сите знаат дека СДСМ се срање и дека првите години ќе и бидат срање.
Замисли си колку треба да е очајна ситуацијата да ги бираш СДСМ.

Мене ми се допаѓа тоа што навремено дознаваме за нивните срања.
Нешто што беше незамисливо пред нив.
Замисли ги сега оние срања што треба да ги дознаеме од бомби, ако ги има....

W

wicked_1

Гостин
Не бе, бомбите што ќе треба да го сменат Заев де.... Некои си нови идни бомби...
ова се бомбите, со тираниум
Сеа бугарот ќе ти ѕирка у учебник и ќе ти вика воа не може, да го смениш. Сеа гркот ќе ти ѕирка у Устав и ќе ти вика воа не може, да го смениш. А на територијална основа, албанец у Гевгелија ќе ти вика у институција воа не ти е преведено, глоба да платиш.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ја па нејќам Тричко да ми вика дека сум гомно тенкјуверимач. Или па оној Грчев со тоа веѓата да ме вреѓа и да ми крека у колумни. Ти, вака како образован јунак способен за пишуење метапостови, сигурно си свесен дека ама баш иста пропаганда се сее сега, само у обратна насока. Сеа не ти викаат ти си македончетина бре, ебач, коа свршуеш - ѕид бушиш. Сеа ти викаат ти си опаш, ќути, појма немаш, о изроду прос'. Ти викаат немаш идентитет, ако мислиш дека имаш, немој да мислиш дека е скап. Овие твитер момчиња и девојчиња со напред жолто, назад кафеаво, свежо измкнати од на мајка им цицката, а на платен список на влада, хараат у лов на вештерки, да подјебаваат некој сирот Трпе шо си закачил знаме од Вергина у дневна, ствараат демек нов, кул тренд, кај шо се исмеваат такви луѓе.

За аутсорсингот малце. Сеа ќе имаме аутсорсинг на тиранија бе. Сеа бугарот ќе ти ѕирка у учебник и ќе ти вика воа не може, да го смениш. Сеа гркот ќе ти ѕирка у Устав и ќе ти вика воа не може, да го смениш. А на територијална основа, албанец у Гевгелија ќе ти вика у институција воа не ти е преведено, глоба да платиш. Бескичмењакот ете, најде јаки мажи да спроведат дури и полоша тиранија од диктаторот пред него, у негово име.
Си го брани бе Грчев знамето... негов бренд е тоа.... Го прослави Грчката уцена од 1995...

Ама нејсе, уште малце и тоа ќе треба да го смениме..[DOUBLEPOST=1520025074][/DOUBLEPOST]
Зависи како стојат со чичко Сем.
Живи били па видели.
Немора да ги гледаме бе, само замисли си ги што се може да има во нив...[DOUBLEPOST=1520025125][/DOUBLEPOST]
ова се бомбите, со тираниум
Ова не се бомби, ова се кнедли што мора да ги голтнеме.... позадината е интересна.... Како дошло до тоа...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Немора да ги гледаме бе, само замисли си ги што се може да има во нив...
Чекај, тек година време се на власт мада не верувам дека ќе бидат толку срање како Груки, немаат простор.

Како А.Д. немаат целосна контрола ниту моќ како ДРПМНЕ да бидеме реални.
ДРПМНЕ се бренд и пол.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Чекај, тек година време се на власт мада не верувам дека ќе бидат толку срање како Груки, немаат простор.
Да им дадеме шанса?!?
Познато ми е тоа од негде...
А уствари каков избор имаме ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom