Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.415
Поени од реакции
84.727
еххх..вчера, вчера кога не убедувавте овде дека не постојат платформи и закони за двојазичност , за да после ве нема две недели откако ја изгласаа, па сега да се вратите со амнезија и да држите предавања за лицемерие и двојни аршини...
Цитирај кај сум убедувал некого за тоа.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.384
Поени од реакции
18.529
Јас би вакви како тебе само на ѕид и :uzi::uzi::uzi:
Кур ќе направиме ако влеземе во ЕУ и Нато.Придобивка ќе биде тоа дека ќе ни бидат отворени работните места во цела Европа а тоа ќе си има и своја негативна страна односно млад човек нема да остане во државата.Па и вели влезот нека чини колку чини.Во кој свет живеете ти и ваквите како тебе бе.Да не ќе кажеш нешто за законот за двојазичност колку е штетен за македонскиот народ.Не за тоа ќутите како пички.

И немој само да ми поченш со филозофирање дека сум сендвич.
Лош е законот за двојазичност меѓутоа е последица на слабата позиција што ја иаме како народ во меѓународните односи. И тоа ради ради спорот со името.
Што ти мења тебе ако млад човек не остане? Во држава каде што врз грбот на работоспособното население одредена група на луѓе паразитира, треба да ти е гајле за тоа освен ако и самиот не си паразит.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Abe covek, neznam kako ne ti e jasno deka ste providni sendvici, nisto podobri od prethodnitem, tie sto bea prethodno na vlast zaradi site tie raboti sto gi nabroja i mnogu dr zatoa sega se opozicija, narodot glasase protiv niv na izbori...
Dojde nova vlada so site tie vetuvanja vo predizborieto, kako ke go srusime rezimot i ke imame sloboda, zivot 500 evra plata demokratija itn, a usvari realnosta e deka ispadnaa beter.
Zakonot za dvojazicnost na koi vo sobranie krenaa racinja ne e nitu usluv od evropa nitu od nato, tuku e prodavanje drzaven interes za svoi licni interesi, toa se gleda i od vselenata, ama ete na nekoi noevi toa ne vi se gleda i ne vi se komentira, glavata vo pesok.
Nema nikakva garancija deka duri i da se promeni imeto ke vleze drzavava vo evropska unija.
Makedonci so bugarski pasos ne smeele da da bidat patrioti i da ja branat drzavava, ja majkata, pa siptarive so makedonski pasos pomalku li Albanci se be?
Luge od dijasporata protestirat pred grcki ambasadi, i tie ne cinele, so ne se vratele vo drzavava pa za da bile patrioti...
Abe nema kraj na vaseto licemerie i debilizam, 9 od 10 sto glasaa za novava vlada i sto licno gi poznavam i stari clenovi na sds sega frlat so drva i kamena po vladava, toj edniot e sendvic kako vas, od zona na konford ne se gleda makata i gnevot naokolu, taka i patorot furase vo posleniot period od negovoto vladeenje za posle da se cudi so go snaslo, nego mu bea potrebni deset godini za da dojde do toa nivo, novava vlada za deset meseci go postigna istiot efekt kaj narodot.
Кое „наше“ бе? Што ми пафташ мене со пароли на сдс? сдс не се кадарни за ништо, тоа секој нормален го знае - ти ќе ми кажеш дека не се...којзнае од кога нога не си стаил у Македонија.
Што вие и напраивте на демографијата на државава? Патриоти? Што вие убаво напраивте што се курчите сега и се прикажуете ко задњи што ќе ја спасуваат земјата? Ти имаш у дијаспора гласано за паторот, затоа што „многу знаеш“ како е добро да се импровизира живот у градови што умираат, што ги снемува....името, па името, у шупак да си го напикате. Сите тие политички отстапки се производ на финансиски задолжувања, за пари што очи им немаме видено и уште им палите кандило.
Ќе задржел патор име, идентитет....за џабе го распродаде тоа шупакот, остаи распад, ко астероид да не учукал у центар, пепел да напраил.

КонФОРД yeah! Неписмени сте од прв до последен...

?

..........

Гостин
Кое „наше“ бе? Што ми пафташ мене со пароли на сдс? сдс не се кадарни за ништо, тоа секој нормален го знае - ти ќе ми кажеш дека не се...којзнае од кога нога не си стаил у Македонија.
Што вие и напраивте на демографијата на државава? Патриоти? Што вие убаво напраивте што се курчите сега и се прикажуете ко задњи што ќе ја спасуваат земјата? Ти имаш у дијаспора гласано за паторот, затоа што „многу знаеш“ како е добро да се импровизира живот у градови што умираат, што ги снемува....името, па името, у шупак да си го напикате. Сите тие политички отстапки се производ на финансиски задолжувања, за пари што очи им немаме видено и уште им палите кандило.
Ќе задржел патор име, идентитет....за џабе го распродаде тоа шупакот, остаи распад, ко астероид да не учукал у центар, пепел да напраил.

КонФОРД yeah! Неписмени сте од прв до последен...
Albanskata dijaspora vlijae na politikite vo drzavava, zosto da nesmee i makedonska da vlijae na politikite? usvari zaeb licno otide picka da im dade na albancite od dijaspora..
I toa so si spomnal za patorot, realnosta e deka dodeka patorot bese na vlast nemase dvojazicnost oficijalna na nivo na cela drzava, i imeto ne bese promeneto, taka da ako ovie dve raboti se slucat a natamu so site sili e trgnata rabotata patorot za zal ke ostane posleden premier koj ja zacuval drzavata so nepromeneto ime i bez dvojazicnost na cela teritorija:icon_lol:
i nesum jas dijaspora ziveam vo Skopje karpos 3, pa ete ako ako si tolku muzetina moze da se vidime pa da mi go napikas imeto u gz! a mocko?[DOUBLEPOST=1518954081][/DOUBLEPOST]Bugarite ne bile fashisti.. neeeeee :pos:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Albanskata dijaspora vlijae na politikite vo drzavava, zosto da nesmee i makedonska da vlijae na politikite? usvari zaeb licno otide picka da im dade na albancite od dijaspora..
I toa so si spomnal za patorot, realnosta e deka dodeka patorot bese na vlast nemase dvojazicnost oficijalna na nivo na cela drzava, i imeto ne bese promeneto, taka da ako ovie dve raboti se slucat a natamu so site sili e trgnata rabotata patorot za zal ke ostane posleden premier koj ja zacuval drzavata so nepromeneto ime i bez dvojazicnost na cela teritorija:icon_lol:
i nesum jas dijaspora ziveam vo Skopje karpos 3, pa ete ako ako si tolku muzetina moze da se vidime pa da mi go napikas imeto u gz! a mocko?[DOUBLEPOST=1518954081][/DOUBLEPOST]Bugarite ne bile fashisti.. neeeeee :pos:

Стаи тогаш маЌедоњска поддршка или од Нокиа 3310 пишуваш пошо си пун камен.

?

..........

Гостин
Abe ne bidi i ti kako grujo, ne sto ima vo snimkite tuku od kaj bile nabaveni :icon_lol: i od fiksen da pisuvam toa ne go menja facktot deka napisanoto e tocno

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
еххх..вчера, вчера кога не убедувавте овде дека не постојат платформи и закони за двојазичност , за да после ве нема две недели откако ја изгласаа, па сега да се вратите со амнезија и да држите предавања за лицемерие и двојни аршини...
Аљи вчера кажа дека тоа шо го чекале Албаниве 150 години сега конечно ќе го добијат за неколку дена?Па нели тоа шо ќе го добијат Аљи и браќата не беше услов за влез во НАТО и ЕУ?:cautious:

V

viktora

Гостин
Лош е законот за двојазичност меѓутоа е последица на слабата позиција што ја иаме како народ во меѓународните односи. И тоа ради ради спорот со името.
Што ти мења тебе ако млад човек не остане? Во држава каде што врз грбот на работоспособното население одредена група на луѓе паразитира, треба да ти е гајле за тоа освен ако и самиот не си паразит.
Тоа со паразитите и со партиските вработувања еден ден може да се промени.Но ако се изгласа законот за јазици останува за векова.Многу лоша споредба другар.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
ФОТО: “Албанското знаме годро се вее во Прилеп!!?Случајно или провокација?!”

За тие што не знаат, денеска е карневалот во Прилеп, а на сликата кај што се гледа албанското има и европско знаме :pos:. Како Курир, каков Инфомакс, Маркукуле го превзема тронот за најкуртон портал.
Гости од Албанија беа тие, затоа и го имаше знамето.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.719
Поени од реакции
16.936
Аљи вчера кажа дека тоа шо го чекале Албаниве 150 години сега конечно ќе го добијат за неколку дена?Па нели тоа шо ќе го добијат Аљи и браќата не беше услов за влез во НАТО и ЕУ?:cautious:
Да, ама тоа е услов за коалицирање со СДСГМ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom