Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.344
Мислам дека одењето во затвор на Гвујо, откако ги прифатија снимките како доказ, е неизбежно, освен ако не му ја вчади некаде.
Па оние адвокатски тимови дури и да има осудителна пресуда може да ја одложуваат правосилноста (веќе видено со Бучковски, истата екипа е...). Доколку има политички притисок за судот да биде експедитивен, со толку пари, и онакви Чешка, Полска и Унгарија, не гледам зошто би избрал да лежи.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Доколку има политички притисок за судот да биде експедитивен, со толку пари, и онакви Чешка, Полска и Унгарија, не гледам зошто би избрал да лежи.
Па затоа и ми беше смешен муабетот на Миленко, тој веќе го гледа во затвор, само да одел таму како јунак, а не како криминалец. :ROFLMAO:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.344
Па затоа и ми беше смешен муабетот на Миленко, тој веќе го гледа во затвор, само да одел таму како јунак, а не како криминалец. :ROFLMAO:
Новинарската кариера на Миленко е поврзана со политичката на Груевски. Затоа сака да му ја продолжи. Макар и со одење во затвор. Ама не верувам дека Груевски го сака истото. :D

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
можеби и јас едно време бев против нив, онака урбанистичко архитектонско гледано од камен мост не ми се сложуваше на окцето, посебно првата галија, Rojal !
но кога ја посетив сосема случајно и станав дел од секојдневно користење на најдобрата телешка чорба,

риба, пица, терамису благо и што уште не...стана мое омилено место и додека седев на палубата на самата „галија“ гледајќи ја околината се почувствував како да сум некаде во Европа кога истото го правам за многу повеќе пари и за многу повеќе нељубезност....

додека бев гостинка на тоа место во моментот доаѓаат сите туристи посебно од Турција, Кина, Тајван тука да јадат со посебно мени МНОГУ ЕВТИНО секојдневно акции на попусти на сервирана храна, и то во центарот на Скопје, беше резервисано неколку дена порано, немаше место...итн

туристите беа воодушевени од самиот амбиент на галијата, храната околината и посета претежно од младината на МКД...
а на палубата најубава панорама и дружење со латино денс забави што не е нормално за наша средина освен локање алкохол нели како што има во другите ресторани и кафани ?

е сега, кој не ги посети галиите во внатрешноста, не ја почувствува храната и љубезноста на персоналот, музиката и дружењето може да коментира т.е. да мрси м_уда само за надворешноста што ја гледа од 50 м далечина или воопшто „не видел на живо“ тука само на слика од интернет!

втората галија дури функционира како хотел со 4 звезди со 18 еднокреветни и двокреветни бродски соби,

кој не го доживеа тоа сигурно дека за него ќе биде грдосија овие градби и ќе се залага да се дислоцира нешто што е посебно атрактивно во центарот на Скопје ...

односно би рекла страв од добра конкуренција во секој смисол на зборот, некого го плаши и во име на нешто како урбанистичко не чини, или загриженст за поплавите на Вардар кои не зависи од овие галии, напротив надојдената вода им прави проблеми на истите, а тие како бедем ја задржуваат водата странично да не се издигне водата на кејот,

а и пластиката некако многу се гледа од нив која плива по Вардар, па се задржуваат на нив што не е кривица апосолутно на галијата, ама се гледа еколошкото неработење, па ако не галиите тука, тоа шишето само ќе плови без да го приметиме, нели ?

како и да е, ако беше во ред со овие предлагачи кои сакаат рушење, дислокација или било што во има на загриженост од поплави, би требало да се залагат да се заштити истите галии со подигнување, рестарвирање на долниот и околниот дел оти лесно е да се руши , дај да видам што можеш Ти да изградиш предлагачу...
.

на кого му пречи да ние испиеме едно вакво кафе и колач за само 100 ден со ваква панорама со доживување дека сме на брод ? оти едно парче мевце тука на прекрасен амбиент чини 100 ден за разлика на истото мевце од другата страна на плоштад во околните ресторани и кафани кај Македонија чини 450 ден.. :toe:
Јака реклама им направи. Те доплаќаат од Ројал што ги рекламираш на форуми?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Го читам денес Миленко, и мислам дека се дупи со Гвујо. Муебетот му е, секао ќе одиш во затвор, барем оди во затвор како политички затвореник а не како криминалец. :pos:
Ne go dupi, ubavo mu kazhuva i sega ostanuva toj, Nikola, da si odluchi shto ke pravi, se razbira vo zavisnost od toa kolkvi madinja ima i shto ima da izgubi. I na krajot na kraishtata Nikola treba da "shut up, or put up" a ne javno da plache i da se zhali kako bil tretiran od sudstvoto, cel den go pominuva vo sudnica neshto kako "Proces" od Kafka se sproveduva.[DOUBLEPOST=1518397137][/DOUBLEPOST]
Новинарската кариера на Миленко е поврзана со политичката на Груевски. Затоа сака да му ја продолжи. Макар и со одење во затвор. Ама не верувам дека Груевски го сака истото. :D
Novinarskata kariera na Milenko zapochna dolgo vreme pred Gruevski da se pojavi na politichkata scena. I ostaj toa , Milenko e nashto kako "celebrity" za Makedonija. A Gruevski shto saka vo momentot ne e vazhno, ke mu pravat shto sakaat.

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.631
Поени од реакции
22.365
denes nekoj patriot pisuval kako bilo dobro sto zaginala planinarkata poso bila od sharenata revolucija
koga bese sharenata, nekoja progresivna zborese da se povtori kumanovo.
ne se site isti. ednive partiski bezrbbetnici se podobri od drugive partiski bezrbetnici. vo kolnenjeto de.
Такви луѓе што тоа го пишуваат за своите сонародници никојпат не можат да бидат патриоти. Тоа се обични партиски ботови.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Novinarskata kariera na Milenko zapochna dolgo vreme pred Gruevski da se pojavi na politichkata scena. I ostaj toa , Milenko e nashto kako "celebrity" za Makedonija. A Gruevski shto saka vo momentot ne e vazhno, ke mu pravat shto sakaat.
Новинарската кариера на шарпланецот заврши кога прекинаа да даваат формула на а1. До тогаш се бавеше со спортско новинарство, претходно во РТСкопје, одеше на тие турите на Camel во Перу, Боливија, а и таму коментираше фудбал и формула. После мислам дека се фати со клубот Скопје од Автокоманда, кој после него мислам дека целосно згасна. Најбитен дел од неговата кариера е формирањето на фирмата за посредување во добивање исселенички визи за Америка. Ако не се лажам, тоа се поклопи со пост-военото владеење на сдс во задње-бранково и шупакот му е љут на бц пошо не му дал да краде - јебала те фајромска логика. Соголи фамилии што продаваа имот за тоа визите, патриотот и го тупнаа у затвор, ама со магијата на ass-kissing-от успеа да си ја откупи слободата и ако не се лажам, затворската казна ја нема дозавршено регуларно.
И да ти кажам....има овде еден член, волк (може да му даат модераторите у овца да се конвертира пошо технички е) често се повикува на graganite и јаде бабури за некакви твитер и фејсбук„активисти“. Епа мики шарпланинецот не е ништо поише од тоа, со таа разлика шо некој користи мобилен телефон и твитер за да биде attention whore, а на крмакот му даваат само телевизиско ШОУ....Nма разлика.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.344
Затоа ли кукаат по ФБ како Груевски и Мијалков им ги упропастиле кариерите, како некои баби?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.356
Поени од реакции
21.771

на кого му пречи да ние испиеме едно вакво кафе и колач за само 100 ден со ваква панорама со доживување дека сме на брод ? оти едно парче мевце тука на прекрасен амбиент чини 100 ден за разлика на истото мевце од другата страна на плоштад во околните ресторани и кафани кај Македонија чини 450 ден.. :toe:
Прекрасно доживување, особено кога во далечина ќе здогледаш како накај тебе лабаво си плови некој 400 грамски драчевски колач што ги посрал Ireal пред 4 дена, декориран со семки од пиперки. Вистинско уживање, нема што.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
После мислам дека се фати со клубот Скопје од Автокоманда, кој после него мислам дека целосно згасна..
Мислам дека си постои и е сеуште најмафијашкиот клуб во Македонија.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Мислам дека одењето во затвор на Гвујо, откако ги прифатија снимките како доказ, е неизбежно, освен ако не му ја вчади некаде.
Да. Политички ќе го осудат. Најверојатно. Со нелегални докази. Веројатно немаат легални.[DOUBLEPOST=1518429661][/DOUBLEPOST]
Токму и јас цело време потсетував. Двојазичноста е само во главите на вмровците. Таков закон не постои. Или како што вели Шилегов... НЕМА.[DOUBLEPOST=1518429856][/DOUBLEPOST]
СЈО демантира дека инцидентот во Боговиње е обид за атентат врз Фетаи

нешто штипе за очи, Фетаи била поборник да се тераат сите предмети до крај, вклучувајќи ги и тие со Дуи:confused:
Па со вакви дејности против државата и поединци, многумина ќе треба да се плашат цел живот. Пишуваше дека на Заев веќе му се заканувале преку Фејсбук.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom