Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Antifa i tie slicnite na niv ti se beter od bolnite frikovi na celo so Jim Jones sho se otruja u Gvajana.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Колку нубијкава има врска со Платон, толку вие имате со Аминта....добра е илустрацијава.
Битно е да се заколите со грчките небањати ради нешто небитно од пред 2 и пол илјади години...[DOUBLEPOST=1517829229][/DOUBLEPOST]Brace yourselves, сега следи масовен ass-kissing на ердо од страна на небањатите.

http://fokus.mk/erdogan-turtsija-sekogash-ke-bide-do-makedonija-i-nema-da-dozvoli-da-se-menuva-imeto/

Ердоган: Турција секогаш ќе биде до Македонија и нема да дозволи да се менува името

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.448
Поени од реакции
84.851
Колку нубијкава има врска со Платон, толку вие имате со Аминта....добра е илустрацијава.
Битно е да се заколите со грчките небањати ради нешто небитно од пред 2 и пол илјади години...[DOUBLEPOST=1517829229][/DOUBLEPOST]Brace yourselves, сега следи масовен ass-kissing на ердо од страна на небањатите.

http://fokus.mk/erdogan-turtsija-sekogash-ke-bide-do-makedonija-i-nema-da-dozvoli-da-se-menuva-imeto/

Ердоган: Турција секогаш ќе биде до Македонија и нема да дозволи да се менува името
Кошта оваа подршка. Груевски ја плаќаше.
- Со дозволи за сомнителни невладини кои отвараа сомнителни градинки по Чаир, кои финансираат џамии, верски школи и слични нешта, во контекст на исламизмот.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855

Badijala mu e na Erdo, vo petok ke ja vidi i toj vistinskata poraka, na narodot mu e skurceno, ne moze narodot da bide zrtva na nekoj nebajati, sega e momentot koga ke mu se prati poraka i na vladata i na banjatite deka imeto mora da se smeni, i Zaev mora da go resi problemot, toj toa go veti i mora da go ispolni.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
"Незнам зашто", овие од антифа што искочија вчера у Атина ги осеќам за поблизок народ од таквите како тебе :) Силом прилике и заебана коинциденција е што ја и ти сме се родиле у иста држава, иначе апсолутно допирни точки немаме, а за среќа ги наоѓам со нормален свет од други држави.
Најголемиот русофил од тука до Владивосток, постира слики од митинг на грчки националисти и дрка по истите, има ли поголемо дно?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.448
Поени од реакции
84.851
Да, да... Затоа Заев сега ги забрани...
Заев е предавник и Сорос, блудница ЕУ, Нов Светски поредок. Од него и се очекува тоа.
Но, кој би рекол дека од најголемиот син на Македонија би се очекувало да ги донесе овде?

Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39

Па нормално. Антички турци нема кажи-речи ни еден, уште от другиот поход на Виена. Се останати се еничари. Ердо, како пример е грузин. Истото е и со србите. Во битката при Никопол, на страната на турците е целата српска конница 6000 лугье, веке потурчени, како спахии и тоа го предрешил резултатот.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
"Незнам зашто", овие од антифа што искочија вчера у Атина ги осеќам за поблизок народ од таквите како тебе :) Силом прилике и заебана коинциденција е што ја и ти сме се родиле у иста држава, иначе апсолутно допирни точки немаме, а за среќа ги наоѓам со нормален свет од други држави.
Јас ќе ти кажам зошто... и ти и тие сте анационални апатриди!

Најголемиот русофил од тука до Владивосток, постира слики од митинг на грчки националисти и дрка по истите, има ли поголемо дно?
Дркам на мозочињата ваши излажани само...ништо повеќе - ништо помалку! 4500 страни од младоста изгубена изгубивте, докажувајќи дека ЧеСиЛежи, Криминалот е во прашање - ништо друго, нема платформи, нема промена на имиња...

Мислам дека не бевме должни да ве трпиме уште 10 страни, за тоа како немал масовност протестот... со задња цел, случајно да не се деси и тука такво нешто, па после ќе треба да ве сликаме со тие ветувањата од штабот за вработување со задник залепен за фотеља!

Еве ви уште нешто од МИА (владина агенција) сега под Зајко, за масовноста на протестот.

Македонија ги изнесе Грците на улица помасовно од кога било

Помасовен од очекуваното, добива антивладин карактер протестот во Атина за Македонија

Атина, 4 февруари 2018 (МИА) - Ниту еден протест за антикризните мерки што речиси сите влади ги гласаа во Грција, а носеа кратења на плати и пензии, ниту еден протест во рамки на генералните штрајкови, ниту еден собир за финансиските проблеми на земјата, од почетокот на кризата и воведувањето на меморандумите од 2010 до денес, јавува дописникот на МИА од Атина, не успеа да собере толку многу Грци, колку што денеска излегоа на протестот за Македонија.

Илјадници граѓани, од цела Грција, но и од Атина, семејства со мали деца, пензионери, друштва од млади момчиња и девојки, свештени лица, речиси сите со грчки знамиња во рацете.

Грчките знамиња се продаваат на секој чекор 1, 2 или 5 евра во зависност од големината.

Проценките се дека масовноста ги надмина очекувањата. Освен плоштадот Синтагма, сите централни улици се преполни со народ. Движењето меѓу народот е тешко, нешто што не било случај на другите протести во Атина во изминатите години.

Дел од граѓаните што стигнале во центарот на Атина, но поради масовноста и преполните улици не успеаја да стигнат до плоштадот Синтагма, решија протестот и обраќањата да ги следат од околните кафулиња, кои пак подготвени за протестот, обезбедиле телевизори на кои во живо се следи протестот.

https://plusinfo.mk/vest/142126/makedonija-gi-iznese-grcite-na-ulica-pomasovno-od-koga-bilo

http://mia.mk/mk/Inside/RenderSingleNews/380/134094399
Жалам ама ќе треба да ве спрема Зајко за контрапротести, по рецепт на Грујо! Еве да ве утешам за почеток, повеќе ќе бидете од анархистите вчера, кои излегувајќи на улица страшно го поделија грчкото општество!

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Дали си ти нормален со споредбава? Дали ја знаеш намената на овие „држави“ и со чија одлука постојат? Мислиш дека Белизе само се измисли себе и им даде идеја на западњаците да одат да перат пари таму?
Изгледа не ја знам, please enlighten me. Не промашувај ниедна од напомнатите молимте. Се тригерираш само за тие 4 или имаш да додадеш нешто и за сите останати што беа спомнати? Бидејќи гледам си ја "сфатил" стратегијата, дали ја знаеш намената за оваа држава? Ова што се случува сега? Онака да ни го преведеш на некој начин близок до нас со игнорамус капите на глава.

Дискусијата ти е апсурдна затоа што никој не те прашува дали сакаш у НАТО? Кој ти дава избор? Ти даваат избор да се контраш и да губиш позиции или да прифатиш и да тераш. Со понатамошно одолговлекување и контрирање плодовите се видливи - сите одлуки се во корист на малцинствата, во корист на соседите, во корист на сите други само не на нас.
Ако ти така сметаш, тоа си е твој крст кој ќе си го носиш, ваљда до гроб, како што ми звучиш. Не мора да е мој. Главата на проблемот е што нема политичка опција која нуди нешто надвор од евроатлантски интеграции. Едино Левица која е против НАТО, но пак е про-ЕУ настроена. И отприлика тоа ни е палетата, каде и да гледаш. А коренот на проблемот, и да не е главата, се луѓето во земјава. Веќе или им е гајле што се случува со земјава или им е страв да излезат и да покажат некое контрирање против тоа што се случува, со оглед на исходот од такво однесување.

И затоа работите се такви какви што се. А ти (и сите истомисленици) слободно признавај си ја не моќта, него легалноста и легитимноста на тоа што се случува, некаков имагинарен бенефит дека ќе имаме, и утре еден ден кога ќе бидеме Балканскиот Курдистан на децата кога ќе треба да им ја објаснуваш историски ситуацијава и да си ја оправдаш подршката што си ја давал во форма на лага од типот "сине, па немавме друг избор", јас барем нема да ги лажам моите нити да се срамам од своите постапки во рамки на државата (тогашна, нели).

Да, и мене не ми е мило да оди наша војска во колонизаторски мисии, ама знаеш зошто пред се праќаме толку луѓе? - Затоа што тоа го гледаат како начин за заработка. Да имаат пари, тешко дека ќе ги убедиш да си ставаат глава у торба....и тогаш цифрата ќе биде незначителна.
Не знам кој е тој што ви ги дава идеиве дека сме некаков фактор.
Демек затоа праќаат луѓе таму? Нели сам кажа дека друг одлучува? Тогаш стандардот на живеење нема врска. Дури и да имале поголеми заработки тие војници. Не, јас мислам дека е начин нашите влади да се умилкуваат кај Западниот Фактор, ништо повеќе. Дека ете, стратегиски партнери сме, процент помош од наша страна, колку можеме да понудиме. Е тоа е.

Ако го елиминираш стравот, уште тогаш може да се стане фактор. Зборам на народна нога, не политичка. Политички фактор не сме биле нит ќе бидеме ако сме водени на база страв.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619

Се јавија "патриотиве" со бугарски пасоши од Германија, пази, цитатот им е на германски.
Значи овие ја прифаќаат Македонија за двојазична држава... :D
Ебаве патриотите :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom