Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Поголем е бројот на гласачи кои гласаа против бандава предавничка. Собери ги процентите на тие што не постигнаа цензус и процентот на СДСМ, ќе добиеш поголема бројка од овие 450.000 куртони.
Во твој стил војводо - победник е партијата со најголем број освоени гласови. не се собираат гласовите на шупците, кретените и шошоните за да видиш кој победил. Тоа е демократија таа демократија што толку божем ја барате.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Во твој стил војводо - победник е партијата со најголем број освоени гласови. не се собираат гласовите на шупците, кретените и шошоните за да видиш кој победил. Тоа е демократија таа демократија што толку божем ја барате.
Не станува збор тука за тоа кој победил. Победи господинот Груевски.
Муабетот со куртонот ни беше за тоа колку гласачи има што се против Груевски, а колку за.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
MVR apsi na Belize taka? ne se brukaj be IP adresi dete od 3godini znae da menja.
Не сум по тие информатички термини, не беше тоа, друго нешто беше, не е битно. Може да се дознае од каде е напишано тоа.
Може ако Оливер ви е на смена:). А ти можеш слободно да го цецнеш ако и тоа е закана. А у ПП можам и број да ти дадам па у живо да ми кажеш!
Смени си ги лекарствата, не ти делуваат овие.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.399
Поени од реакции
18.555
Имаше едно видео кога победи Трамп од еден британски новинар или аналитичар шо и да беше , викаше ... ''Либералите и демократите оддамна се прогласија за победници во дебатната војна , веќе престанаа да дебатират и комуницират и почнаа да навредуват. Секој што се коси и не се согласува со нивното мислење е расист , шовинист , хомофоб итн ... Со самиот пристап ти наместо да го убедуваш во твоите ставови , ти го навредуваш и автоматски му создаваш на човекот повеќе причини да не го подржи тоа што ти го сакаш. Затоа тивкото мнозинство ве порази." ... Го кажуваше на малце сатиричен начин , али за се беше во право.
Сосема различна приказна е Македонија, вие не сте никакво тивко мнозинство. Глупо е да дискутираш воопшто со некој што тоа го прави ради вработување а не идеолошки како во Америка.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Не. Победник ќе биде тој што ќе направи влада.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
MVR apsi na Belize taka? ne se brukaj be IP adresi dete od 3godini znae da menja.
Има софтвери за вештачење, спијте на тоа уво дека IP може и дете да мења. Мислиш на оние со банкарски криминал што ги фаќаат не им текнува да менат IP? Ќе потрае ден повеќе ама се се наоѓа ;) и пред да ме цитираш знај дека Networking е мој домен на работно искуство веќе 6 години.
Не сум по тие информатички термини, не беше тоа, друго нешто беше, не е битно. Може да се дознае од каде е напишано тоа.

Смени си ги лекарствата, не ти делуваат овие.
се дознава, како не се дознавало.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Ne znam dali da go spodelam ova so vas, oti sekako vie mislite deka toa e gragjanski iscekor, ama ajde:

Аналитичарите коментираа дека околу 70 илјади албански гласови отишле на контото на СДСМ, што претставува преседан на македонската политичка сцена.
Според нив, познати се голем број донатори што допреле до албанските гласачи, а неофицијално големи финансиски средства биле делени по џамиите.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.076
Сосема различна приказна е Македонија, вие не сте никакво тивко мнозинство. Глупо е да дискутираш воопшто со некој што тоа го прави ради вработување а не идеолошки како во Америка.
Нема веза каде е , вие сте сите од ист крој кроени. Пред 10-15 страници имаш лик шо ги навредува луѓето од југоисточните делови на Македонија како биле неписмењаци кои живееле во рурални средини и се бавеле само со земјоделство , и заради нив интелектуалците во градовите неможеле да претнат. Патетика.
Во Америка можда не за вработување , али има и други социјални и општествени проблеми шо им пречат , па од тука револтот.

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Не ми се верува што ќе кажам ама дај боже на сите што без резервно ги браните да ви се деси Тамара, Мартин и Смилковско!!!!!!!

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Ne znam dali da go spodelam ova so vas, oti sekako vie mislite deka toa e gragjanski iscekor, ama ajde:

Аналитичарите коментираа дека околу 70 илјади албански гласови отишле на контото на СДСМ, што претставува преседан на македонската политичка сцена.
Според нив, познати се голем број донатори што допреле до албанските гласачи, а неофицијално големи финансиски средства биле делени по џамиите.
Ништо чудно у Куманово Циц така стана градоначалник задниот пат.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Имаше едно видео кога победи Трамп од еден британски новинар или аналитичар шо и да беше , викаше ... ''Либералите и демократите оддамна се прогласија за победници во дебатната војна , веќе престанаа да дебатират и комуницират и почнаа да навредуват. Секој што се коси и не се согласува со нивното мислење е расист , шовинист , хомофоб итн ... Со самиот пристап ти наместо да го убедуваш во твоите ставови , ти го навредуваш и автоматски му создаваш на човекот повеќе причини да не го подржи тоа што ти го сакаш. Затоа тивкото мнозинство ве порази." ... Го кажуваше на малце сатиричен начин , али за се беше во право.
Barem pokazaa tronka kultura so vreganjeto,porazot i pobedata....Ovie nasive ne biraa zborovi,taktiki..etc,a najstrasno od se e koga obicnioto glasacko telo samo ke si pridade kompleks na visha vrednost i ke uvredu edno 450 000 glascki tela (megu niv rodnini,komsii,prijateli)samo zaradi razlicni mislenja\stavovi i toa ne licni, nego partiski.

Поголем е бројот на гласачи кои гласаа против бандава предавничка. Собери ги процентите на тие што не постигнаа цензус и процентот на СДСМ, ќе добиеш поголема бројка од овие 450.000 куртони.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Не ми се верува што ќе кажам ама дај боже на сите што без резервно ги браните да ви се деси Тамара, Мартин и Смилковско!!!!!!!
Клетва се увек враќа...
Такој барем викав у Куманово...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Јас не би се согласил со тебе. Лоши работи не е убаво на никого да се случува, уште помалку да се посакува. Ја осудуваме учителката од Битола, немој да мислиш дека нема да осудуваме и некој што постапува како тебе.
Несреќата е лоша работа, но се случува. Кога ќе дојде брзата помош и докторката ќе ти каже немаме апарати да интервенираме на лице место, се' ти е јасно. Џабе сите „модерни“ болници и триста курци, кога човек да му се слоши, нема ни да стаса до тие болници.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom