Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Поголем е бројот на гласачи кои гласаа против бандава предавничка. Собери ги процентите на тие што не постигнаа цензус и процентот на СДСМ, ќе добиеш поголема бројка од овие 450.000 куртони.
Во твој стил војводо - победник е партијата со најголем број освоени гласови. не се собираат гласовите на шупците, кретените и шошоните за да видиш кој победил. Тоа е демократија таа демократија што толку божем ја барате.

Во твој стил војводо - победник е партијата со најголем број освоени гласови. не се собираат гласовите на шупците, кретените и шошоните за да видиш кој победил. Тоа е демократија таа демократија што толку божем ја барате.
Не станува збор тука за тоа кој победил. Победи господинот Груевски.
Муабетот со куртонот ни беше за тоа колку гласачи има што се против Груевски, а колку за.

MVR apsi na Belize taka? ne se brukaj be IP adresi dete od 3godini znae da menja.
Не сум по тие информатички термини, не беше тоа, друго нешто беше, не е битно. Може да се дознае од каде е напишано тоа.
Може ако Оливер ви е на смена:). А ти можеш слободно да го цецнеш ако и тоа е закана. А у ПП можам и број да ти дадам па у живо да ми кажеш!
Смени си ги лекарствата, не ти делуваат овие.

Имаше едно видео кога победи Трамп од еден британски новинар или аналитичар шо и да беше , викаше ... ''Либералите и демократите оддамна се прогласија за победници во дебатната војна , веќе престанаа да дебатират и комуницират и почнаа да навредуват. Секој што се коси и не се согласува со нивното мислење е расист , шовинист , хомофоб итн ... Со самиот пристап ти наместо да го убедуваш во твоите ставови , ти го навредуваш и автоматски му создаваш на човекот повеќе причини да не го подржи тоа што ти го сакаш. Затоа тивкото мнозинство ве порази." ... Го кажуваше на малце сатиричен начин , али за се беше во право.
Сосема различна приказна е Македонија, вие не сте никакво тивко мнозинство. Глупо е да дискутираш воопшто со некој што тоа го прави ради вработување а не идеолошки како во Америка.

Не. Победник ќе биде тој што ќе направи влада.

MVR apsi na Belize taka? ne se brukaj be IP adresi dete od 3godini znae da menja.
Има софтвери за вештачење, спијте на тоа уво дека IP може и дете да мења. Мислиш на оние со банкарски криминал што ги фаќаат не им текнува да менат IP? Ќе потрае ден повеќе ама се се наоѓа ;) и пред да ме цитираш знај дека Networking е мој домен на работно искуство веќе 6 години.
Не сум по тие информатички термини, не беше тоа, друго нешто беше, не е битно. Може да се дознае од каде е напишано тоа.

Смени си ги лекарствата, не ти делуваат овие.
се дознава, како не се дознавало.

Ne znam dali da go spodelam ova so vas, oti sekako vie mislite deka toa e gragjanski iscekor, ama ajde:

Аналитичарите коментираа дека околу 70 илјади албански гласови отишле на контото на СДСМ, што претставува преседан на македонската политичка сцена.
Според нив, познати се голем број донатори што допреле до албанските гласачи, а неофицијално големи финансиски средства биле делени по џамиите.

Сосема различна приказна е Македонија, вие не сте никакво тивко мнозинство. Глупо е да дискутираш воопшто со некој што тоа го прави ради вработување а не идеолошки како во Америка.

Нема веза каде е , вие сте сите од ист крој кроени. Пред 10-15 страници имаш лик шо ги навредува луѓето од југоисточните делови на Македонија како биле неписмењаци кои живееле во рурални средини и се бавеле само со земјоделство , и заради нив интелектуалците во градовите неможеле да претнат. Патетика.
Во Америка можда не за вработување , али има и други социјални и општествени проблеми шо им пречат , па од тука револтот.

Не ми се верува што ќе кажам ама дај боже на сите што без резервно ги браните да ви се деси Тамара, Мартин и Смилковско!!!!!!!

Ne znam dali da go spodelam ova so vas, oti sekako vie mislite deka toa e gragjanski iscekor, ama ajde:

Аналитичарите коментираа дека околу 70 илјади албански гласови отишле на контото на СДСМ, што претставува преседан на македонската политичка сцена.
Според нив, познати се голем број донатори што допреле до албанските гласачи, а неофицијално големи финансиски средства биле делени по џамиите.
Ништо чудно у Куманово Циц така стана градоначалник задниот пат.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Имаше едно видео кога победи Трамп од еден британски новинар или аналитичар шо и да беше , викаше ... ''Либералите и демократите оддамна се прогласија за победници во дебатната војна , веќе престанаа да дебатират и комуницират и почнаа да навредуват. Секој што се коси и не се согласува со нивното мислење е расист , шовинист , хомофоб итн ... Со самиот пристап ти наместо да го убедуваш во твоите ставови , ти го навредуваш и автоматски му создаваш на човекот повеќе причини да не го подржи тоа што ти го сакаш. Затоа тивкото мнозинство ве порази." ... Го кажуваше на малце сатиричен начин , али за се беше во право.
Barem pokazaa tronka kultura so vreganjeto,porazot i pobedata....Ovie nasive ne biraa zborovi,taktiki..etc,a najstrasno od se e koga obicnioto glasacko telo samo ke si pridade kompleks na visha vrednost i ke uvredu edno 450 000 glascki tela (megu niv rodnini,komsii,prijateli)samo zaradi razlicni mislenja\stavovi i toa ne licni, nego partiski.

Поголем е бројот на гласачи кои гласаа против бандава предавничка. Собери ги процентите на тие што не постигнаа цензус и процентот на СДСМ, ќе добиеш поголема бројка од овие 450.000 куртони.

Не ми се верува што ќе кажам ама дај боже на сите што без резервно ги браните да ви се деси Тамара, Мартин и Смилковско!!!!!!!
Клетва се увек враќа...
Такој барем викав у Куманово...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Јас не би се согласил со тебе. Лоши работи не е убаво на никого да се случува, уште помалку да се посакува. Ја осудуваме учителката од Битола, немој да мислиш дека нема да осудуваме и некој што постапува како тебе.
Несреќата е лоша работа, но се случува. Кога ќе дојде брзата помош и докторката ќе ти каже немаме апарати да интервенираме на лице место, се' ти е јасно. Џабе сите „модерни“ болници и триста курци, кога човек да му се слоши, нема ни да стаса до тие болници.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom