Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Те мoлaм зoмбите не ги пoвикувaј пoсебнo Зaрниглуп ке ни ги пoтекувa курoвите дo сaбaјле
od kaj znaes, moze vo stab ide kontra ednoumieto i im objasnuva na sopartijcite kako denesniov zakon i zadolzuvanjeto e pogresno i sprotivno na sve za koe sto do sea se borese on

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
od kaj znaes, moze vo stab ide kontra ednoumieto i im objasnuva na sopartijcite kako denesniov zakon i zadolzuvanjeto e pogresno i sprotivno na sve za koe sto do sea se borese on
Не гo прaви тoa зaштo тoј и негoвите другaри мaјките би си ги прoдaле зa редaри у кинo дa ги зaпoслaт,a зa пoртири у гaрaжa у влaдa нa мaндингo цел у устa би си гo пикнaле

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Sve sega znaeme uste da ni kazis kolku te plakaat od SDS da ne ubedvis ovde kolku ubavo ni pravite so zakonot za federalizacia na Makedonija, I mnogu me interesira kakvo e cuvstvoto da se bide Juda da se prodade sopstveniot narod I drzava, da se nadevame deka I vie ke zavrsite kako Juda obeseni na nekoja granka (Juda barem ja sogledal sopstvenata greska I sam se obesil)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Sve sega znaeme uste da ni kazis kolku te plakaat od SDS da ne ubedvis ovde kolku ubavo ni pravite so zakonot za federalizacia na Makedonija, I mnogu me interesira kakvo e cuvstvoto da se bide Juda da se prodade sopstveniot narod I drzava, da se nadevame deka I vie ke zavrsite kako Juda obeseni na nekoja granka (Juda barem ja sogledal sopstvenata greska I sam se obesil)
Повикување на совест ?!?
Он ништо не рекол претходно за да се демантира сега... Меѓутоа имаше тука хрпа лајна кои толку се испосраа за животот што го гледаме, мада не очекувам совест од такви лајна.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Некој да кажи што е толку трагично што е изгласан тој јазик?
Се знае ли што гласи?
Што сменето?
Што значи тоа дека стана државен јазик, дали е еднаков со македонскиот?
Каде ќе ја приментувам разликата јас како граѓанин албанец или македонец?
Постиран е новиов закон овде или треба да го барам на нет?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Се знае ли што гласи?
Што сменето?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.448
Поени од реакции
30.957
Се знае ли што гласи?
Што сменето?
Затоа што е противуставен.
Иако се гледа дека уставот е синоним со тоалетна хартија па кој стаса си го брише газот со него.

Како да ти објаснам што е грешно во тоа што јазик на 20%,
е изедначен со оној на мнозинството?

Како да му објасниш на мамино галениче дека не може да добие се што сака?

Веќе ни Америка не ве ферма, само нас не имате во светот.
Само со Македонска помош, сонот за Илирида ви се исполнува.

Последно уредено:
Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Се знае ли што гласи?
Што сменето?
Ај ај, не се прај дека не разбираш.. :LOL:

Честито 3-та албанска држава. На Заев споменик да му изградите.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.448
Поени од реакции
30.957
pa da se prebroime
zarni
alma
wicked
sheperd
wooo
let
beric
ako nekoj izostaviv, slobodno dopolnete
da nema zabuni, ova e lista na nezavisni i slobodoumni
Сега у штаб се договараат кои спинови да ги постираат на социјални мрежи и форуми додека да им стаса нарачката сендвичи.

Ете вао дома стасал веќе, се фати на работа.
Сеа ботот Берик да дојде за Грујо да спамира следно се чека :D

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
За да не се повторувам, ќе се самоцитирам
Сите анализи, правни, лингвистички, лаички, партиски паламудења, "креативни" космополитски и патриотски изблици, околу законот за јазиците, во суштина се сведуваат на тоа дека македонците ќе загубат дел од својата колективна привилегија, а за сметка на тоа албанците ќе ги зголемат своите колективни привилегии во Македонија.

Инаку, тоа што мојот мајчин јазик е единствен официјален/службен јазик на целата територија на Р.М, е една од малкуте привилегии(можеби и единствената), што јас како Македонец ги имам во Р.М. Дел од таа привилегија загубивме со рамковниот договор, а сега, како што го гледам законов, ќе загубиме уште еден голем дел, па ќе остане уште малку за да ја загубиме цела.
На тие што се уште не им е јасно што ќе донесе законов, многу брзо ќе им се разјасни.

Куртоните на ес-де-ес, истите тие кои 10 години, со право, јадат гомна за тоа колку длабоко куропушачите од ве-ме-ре се спремни да го лапнат за да добијат некоја привилегија/позиција, сега, кога им се укажува можност да дојдат на тоа место, покажуваат дека без проблем би ги надминале пушачите на ве-ме-ре.

Дечкиве не само што немаат проблем да го лапнат сосе ташаци, туку, ако треба и букаке би излапале и око нема да им трепне.

Во меѓувреме, начинот на однесување, шемата што ја применува врвот на ес-де-ес, многу, премногу потсетува на шемата што ја користеа 2002 и 2004-та година.
Во меѓувреме, дечкиве, што 24/7, со право, јадеа гомна за тоа колку сме задолжени и дека за се треба да има широка дебата, заборавија и на дебата, и на тоа колку сме задолжени, ама затоа покажаа, и докажаа дека можат да лапаат букаке 24/7, без око да им трепне.
Мамичето смрдено, куртонско да им го ебам и нив, и на тие што им ги лижат газовите.

Туку, на Мијалков синот нели беше во собрание, заедно со "терористите"? Нешто не гледам да го спомнуваат, изгледа не бил крив, заведен бил, ќосевци и тој дедото шо ја повлече Шеќеринска за коса биле организаторите, му го испрале мозокот на детето.
Педери смрдени..

Ќе заборавев.. Да се потсетиме на тоа платформата, што не постоеше.
http://fokus.mk/zaednichkata-platforma-na-albanskite-partii/

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.448
Поени од реакции
30.957
Него некако слабо се замара народов со двојазичноства. Збор два по социјални прежи колку за некој лајк и тоа.
http://makfax.com.mk/daily-news/и-вечерва-протести-поради-законот-за-ј/
Луѓето си мислат на време. Работат да си извадат бугарски пасош, барем на пасошот да не ни пишува Република Покемон.
Никој веќе нема надеж после демото "ЖИВОТ"

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Овие од собрание шо изгласаа изгласаа... сега како оди процедурата? Што ако не го потпише претседателот? Дали би имало мнозинство за вториот пат претседателот 'присилно' да го потпиша?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.448
Поени од реакции
30.957
Овие од собрание шо изгласаа изгласаа... сега како оди процедурата? Што ако не го потпише претседателот? Дали би имало мнозинство за вториот пат претседателот 'присилно' да го потпиша?
Прецедателот па еден способен па... Еден твитераш од типот на Бетменот има повеќе авторитет од Ѓорѓе, и тоа во зандани.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Луѓето си мислат на време. Работат да си извадат бугарски пасош, барем на пасошот да не ни пишува Република Покемон.
Никој веќе нема надеж после демото "ЖИВОТ"
Со договорот што го спремаат со Бугарија колку што слушам и Бугарските пасоши ги затегнале.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Прецедателот па еден способен па... Еден твитераш од типот на Бетменот има повеќе авторитет од Ѓорѓе, и тоа во зандани.
Претседател се пишува.
Нели Хорхе ви беше најголем македонски јунак? Или тоа важеше само кога сеуште мислевте дека гујо има шанси да дојде на власт..:LOL:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom