Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.380
Поени од реакции
8.983
Ај сега кажи го твојот став за Командант Вентили и сличните на него,не се срами маже!?
Мојот став е дека за Командантот Вентили има вистинска љубов и искрено почитување, а за Јохан нема вистинска љубов и искрено почитување.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Мојот став е дека за Командантот Вентили има вистинска љубов и искрено почитување, а за Јохан нема вистинска љубов и искрено почитување.
А со шо ја заслужи дотичниот твојата љубов?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
Незнам дали приметувате,ама ниеден Албанец не е притворен,туку само Македонци,од глумци до обични граѓани..
Албанците направија ние самите Македонци меѓу нас очите да си ги извадиме,а тие мудро си стојат настрана,си гледаат сеир,и лека полека си земаат се поголем замав во државава..
Како може ниеден Албанец да не е во затвор,туку само Македонци..
До кое дереџе дојдовме,самите ќе се испотепаме..
Фала,чао.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.434
Поени од реакции
84.789
Незнам дали приметувате,ама ниеден Албанец не е притворен,туку само Македонци,од глумци до обични граѓани..
Албанците направија ние самите Македонци меѓу нас очите да си ги извадиме,а тие мудро си стојат настрана,си гледаат сеир,и лека полека си земаат се поголем замав во државава..
Како може ниеден Албанец да не е во затвор,туку само Македонци..
До кое дереџе дојдовме,самите ќе се испотепаме..
Фала,чао.
Ох, ти сиромав поима немаш ни за што збориш.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ох, ти сиромав поима немаш ни за што збориш.
Po be Lirim, po :icon_lol:[DOUBLEPOST=1515170970][/DOUBLEPOST]
Ај сега кажи го твојот став за Командант Вентили и сличните на него,не се срами маже!?
Востаник против славомакедонската угнетувачка чизма, борец за слобода и демократија, граѓанин, херој.[DOUBLEPOST=1515171426][/DOUBLEPOST]Мета: Македонското малцинство е богатство за Албанија

Албанскиот претседател Илир Мета, кој денеска престојуваше меѓу Македонците во општина Пустец порача дека македонското малцинство е богатство за Албанија.

Едмонд Темелко е во домашен притвор, па албанскиот претседател беше пречекан од заменик-градоначалник Андон Јани, членовите на Советот на општината Пустец и претставници на МАЕИ, предводени од генералниот секретар Васил Стерјовски, со кои се задржа во подолг разговор.

- Многу е значајно да го негувате вашиот идентитет. Јас сум посветен и понатаму да го промовирам македонското малциство, кое има прекрасни вредности и традиции. Македонското малцинство ќе биде постојано во моето внимание, изјави Мета по средбата.

Во врска со одбележувањето на значајни исторски личности и настани, Мета најави дека годинава, ќе биде и во знакот на оддавање почит на познатиот писател по потекло од овој крај Стерјо Спасе, „синот на македонската етничка заедница“ чија куќа во селото Глобочани, како што додаде, ќе биде реставрирана и претворена во музеј.

Според него, поради потешкотиите со кои се соочуваат жителите на оваа општина, посебно невработеноста на младите, треба заедничка ангажираност бидејќи општината е една од оние која располага со најмногу природни богатства и убавини.

Мета ја посети црквата „Свети Архангел и Михаил“ каде запали свеќи за здравје, од каде го честиташе денешниот празник Свети Наум, како и божикните празници по што во дворот изигра и македонско оро заедно со жителите на Пустец кои му приредија срдечен пречек.

Каква идилична вест, ете ако е така сигурно се согласува дека тоа малцинство таму кое ете било богатство, може да ги ужива сите права како и неговите сонародници во Македонија, во најмала рака. Или не спремаат после федерализацијата, следен чекор формирање на конфедерација :D

Последно уредено:
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.380
Поени од реакции
8.983
А со шо ја заслужи дотичниот твојата љубов?
Поим немам. Ама ме чуди како на тебе и Грујо по 10 години вистинска љубов и искрено почитување кон командантите на УЧК манифестирани со политички и владини функции, наеднаш ви засметаа...

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
нека се намалаат платите на тие 300к административци и самите ќе преминат во производни дејности... Да се почне од укинување на пари за превоз со коли на пратеници ( само јавен транспорт) и намалување на нивните плати, после се надоле ќе се среди...
Најдобриот пост од тебе до сега.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Е дур тогаш ќе ни се ебе мајката,на балканот да останеме некоја руска енклава опкружена со нато и еу членки,нормално ако сето ова успее.Јас иако го мразам сето лицемерство и дволичност од западот,да бидеме реални за да тргне овде нешто напред,и да има некаков просперитет,тоа е членство во НАТО и ЕУ.И според мене и да се формира таа партија би траела еден изборен циклус и ништо повеќе,па и водечкиот лик кој би требало да биде лелел..
И сеа сме енклава, повеќе гледано од позиција на народ и тоа опкружена со НАТО земји членки, притисок од сите страни има по разни основи. Како стои сега, „пријателите“ не советуваат или ќе правиме како тие си зацртале или ќе не дорастргнат, онака, пријателски, пошто од секој аспект тежиштето на решавање на проблемите паѓа на македонците.

Дали, како, што ;)[DOUBLEPOST=1515171872][/DOUBLEPOST]
Добро е тоа. Секоја чест ако биде вака како што кажуваш. Време е некој да се свести.
(y)

И?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.733
Поени од реакции
16.955
Василев: Веруваме во грчкиот правен систем и ќе ја обжалиме одлуката за екстрадиција на Грујевски и Бошкоски

ситуацијата може да стане незгодна за нашиот сончогледов правосуден систем ( судови, ојо, сјо) кој е моментално без компас..
Имено законски се уште не е прецизирано прислушкувањето.. смешно е да се судат професионалци дека самоволно ги прислушкувале разговорите на највисоките политичари од нивната партија, а уште поглупаво е да се оптужува дека ех премиерот ги натерал да го шпијунираат него, за да биде симнат од власт...
А трагикомедијата е дека може баш тоа да е сценариото договорено во пржино, па сега наместо откривање на тешки милиарди евра во странски банки се бркаат вештерки низ магла... се до промена на името и експресен прием во НАТО, по кое се ќе се заборави.. слично како и гревовите на Љубчо пред 17 години...
[DOUBLEPOST=1515174936][/DOUBLEPOST]
И сеа сме енклава, повеќе гледано од позиција на народ и тоа опкружена со НАТО земји членки, притисок од сите страни има по разни основи. Како стои сега, „пријателите“ не советуваат или ќе правиме како тие си зацртале или ќе не дорастргнат, онака, пријателски, пошто од секој аспект тежиштето на решавање на проблемите паѓа на македонците.
Паметно е да се искористи антируската хистерија која владее во уса, за притисок врз Грција, која има заткулисни интереси во блокадата на РМ , односно во тој контекст го разбирам и целото сценарио кај нас...
Единствено ќе остане прашањето колку нам ни е потребно НАТО, т.е. колку сме финансиски моќни за вооружување по нато стандарди ( ова важи и за МНЕ па и за КРО)... б.т.в., па и самиот Трамп најави чистка на НАТО од ЕУ голтари кој слабо плаќаат...
Незнам само зошто нам не ни се дава можност како на Србија, само отварање на пристапни преговори кон ЕУ, неврзано со НАТО членство ??
А што пак стратешки ќе му значи на НАТО влезот на РМ ако СРБ не влезе во НАТО ??
Најголема шлаканица во фаца, на сите кругови кој сега го форсират влезот на РМ во НАТО, ќе биде ако евентуално на некоја идна ЈАЛТА Путин и Трамп исцртаат НОВИ граници на влијание ...
времето ќе покаже кој е вистинскиот интерес на УСА, а можно е и навистина да постои интерес за воен влез на уса во РМ, за во случај Србија сепак да остане под руско влијание и со руско оружје Македонија ( и од предходно Косово) да бидат Бариера меѓу брача срби и грци ;) ...

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.750
Поени од реакции
37.745
..опа, Премиерот има да игра сиртаки за Нова Година, баш патриотски ! :D
п.с.
коментари само за непатриотизам поради летниот годишен одмор по грчките плажи, ајде сега каде сте? :aplauz:
Расисту, кога ти доаѓаат пациенти од други националности ги бркаш?
... не разбирам ? сакаш симболично да ти одговорам кој е пациентот а кој е докторот? :toe:
бај де веј, мене не ми пречи човекот што ќе игра сиртаки во Грција,

туку вам ви пречеше човеков што џогираше на плажа во Грција ! :D

се менува мислење за иста работа, но за различен човек за 5 минути, а Грција е иста и тогаш и сега ;)

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Поим немам. Ама ме чуди како на тебе и Грујо по 10 години вистинска љубов и искрено почитување кон командантите на УЧК манифестирани со политички и владини функции, наеднаш ви засметаа...
Мене секогаш ми сметаат двојните стандарди и не ми ја врти темата на кај Грујо.Албанците си ги ценат своите борци без разлика на која партија и припаѓаат,за разлика од нас.Мене лично ми е криво шо Љубе заглави во Хаг,независно од неговата политичка определба,истото важи и за Јохан.

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
... не разбирам ? сакаш симболично да ти одговорам кој е пациентот а кој е докторот? :toe:
бај де веј, мене не ми пречи човекот што ќе игра сиртаки во Грција,

туку вам ви пречеше човеков што џогираше на плажа во Грција ! :D

се менува мислење за иста работа, но за различен човек за 5 минути, а Грција е иста и тогаш и сега ;)
Така е бијонс

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom