Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
А

Атлантист

Гостин
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
..опа, Премиерот има да игра сиртаки за Нова Година, баш патриотски ! :D
п.с.
коментари само за непатриотизам поради летниот годишен одмор по грчките плажи, ајде сега каде сте? :aplauz:
Расисту, кога ти доаѓаат пациенти од други националности ги бркаш?

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Мала дигресија гледајте го видеово после 20 мин и 6 сек прашањето гласи што ќе правите доколу добиете 500 000 еур.

:pos::pos::pos:

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Epa prvo dolgot da si platat kon dui-ing biznis pa posle ke kratime
aham, znaci dui posle 16 godini kradenje na vlast vo R.M. sea use i imaat za zemanje?
bravo so `logikava`[DOUBLEPOST=1514416992][/DOUBLEPOST]
На ред се Game of Thrones СДС верзија. Америве колку толку ги средија ВМРО, ама со овие тешко ќе им оди. Рада и екипата изгледа ќе го испеат своето за брзо време.
rada go unapredi filipce na vecera so devojka mu. ima rada use za kradenje

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Причината се мрачните сили во жолтите комбиња што дојдоа да ја разнебитат Македонија.
Можеби и тоа.[DOUBLEPOST=1514453213][/DOUBLEPOST]
Види, ти можеш да мислиш што сакаш.
Па се гледа, не е до мислење. Кога се пишува нешто, да се одговори сосема „вон контекст“. Ако една населба нема вода, не е утеха ако констатираме дека и во Грција некоја населба или град нема вода. Нас не интересира за водата во населбата.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.753
Поени од реакции
16.975
ФОТО: Фатиме Фетаи во бунда од 830 евра?

бунда од Ракун, е не бунда од зајак, куче или од кожа од сунети ќе носи...
Е со оваква бунда одат и танги од 500 евра, всушност нема потреба да купуе, ќе си заплени едни од ивончето :icon_mrgr:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Abe kazi 11 godini nikavko sranje nemase vo drzavata nisto ne ti smetase
Sega 6 meseci kraj svet ti se desi sekretaru drzaven :D[DOUBLEPOST=1514358649][/DOUBLEPOST]Vodis

Vodis ekonomija biznis neso ?
Водам сектор за „жолти мравки“. Сега сум координатор за во влада за мислечки активности при привлекување на странски инвестиции. Не можам да куртулам од „државно“. Што да „праам“... ме бара и власт и опозиција која стане власт. ;)
Во 11 години дали нешто ми сметало? Веројатно мислиш дали ми пречело? Сметањето е математича операција. Не бе, се супер било. Од државно, на државно...
Вака, сум пишувал и порано. Најмногу од се ми пречеше изразената деградација на стручноста, искуството, образованието (пред се на високото).. Се спуштија критериумите од страна на приватни универзитети, па и државни.. Луѓе што никогаш не ни помислиле да студираат (едвај сТредно завршиле), на 30-40-50 години се стекнаа со дипломи за завршен факултет. Без никакво знаење, многумина само платиле и добиле диплома. И истите добиваа(т) работни места, раководни функции. Ми пречеше, и ми пречи што на работни места, особено раководни функции, дури и владини, министерски, се ставаа(т) „деца“ со никакво работно и животно искуство, со завршени „политички науки“, „маркетинзи“... Ништо сериозно. Ми пречеше што се дигнаа против засилено учење на математиката, сега се „активисти“ на НВО, џабелебојадачи... завршени политички науки и маркетинзи и слични „курсеви“, ама со дипломи. А корумпираност во системот (не значи крадење само) има, имало и ќе има. Има и сега, ако мислиш дека е различно. Па, ние премиер добивме, а да е аболициран за можен криминал, со обвинение за барање на поткуп, мито.. Секако, за да се осуди некој треба валиден судски доказ, ама сомнежот кај народот е оправдано константно присутен.[DOUBLEPOST=1514454344][/DOUBLEPOST]
Албанците ќе доминираат со Балканот, преку нив индиректно и САД, тоа е стратегијата. Тие не се гледаат никаде повеќе како малцински народ на овие простори...
Не треба некој да се гледа како малцинство, или не. Ако не си мнозинство, тогаш си малцинство. Тоа не зависи од гледиште, перцепција, туку од егзактни бројки.[DOUBLEPOST=1514454440][/DOUBLEPOST]
Буре весникот имаше напишано спремајте се за избори на пролет. Ама некако не ми е вјарно нели дик се распушти кој ќе ги распише? Плус не гледам причина за избори сега една година пред претседателските. Мене лично преку такво ми е од гужви и избори на секое.
Па, ако не се избере нова изборна комисија... Башка, ќе нема кој и (евентуален) референдум за име(то) да спроведе. Може и на тоа се мислело. Да мине без референдум.[DOUBLEPOST=1514454942][/DOUBLEPOST]
Расизам се однесува на расите.. бела, црна, жолта.. Да не си утнал нешто, или не знаеш што е што?

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.857
ФОТО: Фатиме Фетаи во бунда од 830 евра?

бунда од Ракун, е не бунда од зајак, куче или од кожа од сунети ќе носи...
Е со оваква бунда одат и танги од 500 евра, всушност нема потреба да купуе, ќе си заплени едни од ивончето :icon_mrgr:
Све дур работи на тоа, предавничкиве гомна да идат у затвор, нема проблем, нека носи и златна бунда, ако сака.

S

silmarillion

Гостин
Словенија има највисока просечна плата во регионот, а најниска Македонија. Просечната плата во Словенија во октомври годинава во Словенија изнесува 1.056,47 евра, додека во Македонија 381,90 евра.

Ама чекај а дуинг бизнис? А странска инвестиција? : ))))

V

viktora

Гостин
Свештениците добиле забрана да присуствуваат и да ги благословуваат бадникарските огнови.Како секој ден да се палат огнови и придонесуваат за загадувањево.Ова не постоело ни во комунизмот.Се додека не се фатиме за гуша со предавнициве ништо не бидува од државава.[DOUBLEPOST=1514463342][/DOUBLEPOST]
РАСИСТУ!:pos:
Кога ќе наречеш некој "глуперда" се мочам од смеење.

L

Löwe

Гостин
Свештениците добиле забрана да присуствуваат и да ги благословуваат бадникарските огнови.Како секој ден да се палат огнови и придонесуваат за загадувањево.Ова не постоело ни во комунизмот.Се додека не се фатиме за гуша со предавнициве ништо не бидува од државава.[DOUBLEPOST=1514463342][/DOUBLEPOST]
РАСИСТУ!:pos:
Кога ќе наречеш некој "глуперда" се мочам од смеење.
Доста бе лешпер. Која црква ги одобрува огновите? НИКОЈА.
Се в пичка да им ебам на тие "попови" што осветуваат огнови.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Најдобро е МПЦ да се обрати до мајката. Замислувам конвој поповски мерцедеси како се упатува кон Бугарија на тим билинг - осветување на бадникарски огнови. :popce:
Читав податок пред неколку години: Македонија имаше 5000 попови, а Бугарија 600. Очекувам во брза иднина „прекоманда“ од нашите кај нив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom