Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Буре весникот имаше напишано спремајте се за избори на пролет. Ама некако не ми е вјарно нели дик се распушти кој ќе ги распише? Плус не гледам причина за избори сега една година пред претседателските. Мене лично преку такво ми е од гужви и избори на секое.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.430
Буре весникот имаше напишано спремајте се за избори на пролет. Ама некако не ми е вјарно нели дик се распушти кој ќе ги распише? Плус не гледам причина за избори сега една година пред претседателските. Мене лично преку такво ми е од гужви и избори на секое.
Не е проблем за ДИК-овци, за еден ден можат да се изгласаат,
проблемот е што ВМРО ќе бара технички министери, а тука тешко дека СДСМ ќе се согласи, Села и БЕСА исто така ќе барат они да имаат заменици, за да не може ДУИ да купува како што купуваше.

Зајко си кажа додека има 61 гласач не му е проблем, на нови избори не верувам дека ќе освои сам 61 пратеник, дали ДУИ ќе освои доволно пратеници за да бидат 2 партии, со 3 тешко ќе биде после оваа што се случи,
и најважното прашање е колку ВМРО ќе биде подготвен за избори, мене лично не ми се допаѓа тоа што Мицковски е претседател, ама ќе видеме дали го бива или не, дали ќе го шутне шљајмот што ја влечеше партијата надоле или ќе биде марионета на Грујо.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951
Среќни Новогодишни празници на сите ни посакува командант форина,

Za zivot gragxani, go nema rezimod :sneaky:
Не разбирам што се напињаш толку со таа двојазичност кога Сдсм никогаш не се декларирала како некоја патриотска партија ниту ги продавала тие филмови.
Ова постои по сите институции кај што има раководители албанци веќе подолго од деценија уназад, а Сдсм никогаш не ветувала па дека нешто ќе смени на тоа поле. Напротив, една друга партија продаваше такви патриотски филмови и гасни комори а друго правеше позади сцената...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Ti dobro znaesh shto znachi protektorat, vladata vo eden protektorat igra kako im svirat USA, EU. MMF...e sega dali vladata ja vodi Gruevski ili Zaev, Petko ili Stanko nema nikakvo znachenje osven kako edna zanimacija na rajata deka ovaa ili onaa partija pravi neshto za narodot vo MKD.
Немало никакво значење?

Ако ти е тебе никакво значење тоа што до вчера бевме слободна и независна земја, а од парламентарни наваму сме дел од NWO на Сорос,тогаш ОК.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Не разбирам што се напињаш толку со таа двојазичност кога Сдсм никогаш не се декларирала како некоја патриотска партија ниту ги продавала тие филмови.
Ова постои по сите институции кај што има раководители албанци веќе подолго од деценија уназад, а Сдсм никогаш не ветувала па дека нешто ќе смени на тоа поле. Напротив, една друга партија продаваше такви патриотски филмови и гасни комори а друго правеше позади сцената...
Јас не се напињам ко шо глеаш, една честитка тука, ем двојазична, нема замерка.

А ова е интересно со СДСМ шо велиш, никој ништо не треба да очекува од нив?

Шо се тие, чија партија се, експозитура се на здружени странски интереси, не те разбирам.

Заев изјави дека нема двојазичност и дека не постои т.н Трианска платформа, сето тоа било во главата на Груевски, сеа шу праиме?

Кој ве еба, ве превеславме испадна работата.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951
Јас не се напињам ко шо глеаш, една честитка тука, ем двојазична, нема замерка.

А ова е интересно со СДСМ шо велиш, никој ништо не треба да очекува од нив?

Шо се тие, чија партија се, експозитура се на здружени странски интереси, не те разбирам.

Заев изјави дека нема двојазичност и дека не постои т.н Трианска платформа, сето тоа било во главата на Груевски, сеа шу праиме?

Кој ве еба, ве превеславме испадна работата.
Ти велам даека тоа е пракса 15 години, Сдсм ниту вети дека ќе ја смени. Тие со кубурите и со беретките ветуваа дека ќе ги решат, комори ќе правеле, Мајка Македонија ќе ја бранеле на бедемот ќе седеле, тие што на времето одбиваа слушалки да стават на уши во Собрание кога се збореше албански. И на крај кога добија шанса да се покажат на дело решија да си делат тендерчиња со Учките. Ниту на едните им сметаше сечен суџук, ниту на другите им сметаше комитски колбас. Сложно си се насладуваа десетина години.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ти велам даека тоа е пракса 15 години, Сдсм ниту вети дека ќе ја смени. Тие со кубурите и со беретките ветуваа дека ќе ги решат, комори ќе правеле, Мајка Македонија ќе ја бранеле на бедемот ќе седеле, тие што на времето одбиваа слушалки да стават на уши во Собрание кога се збореше албански. И на крај кога добија шанса да се покажат на дело решија да си делат тендерчиња со Учките. Ниту на едните им сметаше сечен суџук, ниту на другите им сметаше комитски колбас. Сложно си се насладуваа десетина години.
Никој не побара промена на таа пракса, напротив, Заев изјави нема да се воведува двојазичност на цела територија и т.н Тиранска платформа постои само во глават ана Груевски, тука нема перење. Лажење без скрупули.

Најинтересни ми се инаку прогресивните либерали, реализирани економически патриоти, кои во секој момент кога ќе се доведе во прашање спротивставување на албанскиот национализам во МКД, веднаш споменуваат улица, беретки, кубури, тепања, арчење итн, фактички со еден таков пристап само покажувате дека албанците ги сметате за варварско племе со ментална матрица од среден век со кое нема шанси да се дојде до цивилизирано решение на проблемите, единствена политика е за нив онаа на силата, лицемерие невидено повторно, еве сега Ел Президенте Хорхе вели законот за албанзиација е неуставен, и шу праиме?

Од друга страна пак, дека вмровците крадеа, лажеа и сето тоа под превезеот на декларативниот патриотизам, овие пак сега тоа некако ги ослободува од секаква одговорност, уште помалку очекувања. Па некој да повика некого на одговорност не иди во предвид, пошто ете rezimod шо правеше, сеа ние сме либерте се додека не ги надминеме вмровците во глупостите.

Не сфаќам, тоа шо го правеле тие пред нив, како ги ослободува овие сега од одговорност и го намалува прагот на очекувања?

Веројатно не ни знаат шо ветувале пред избори, тек пак за реализација на ветеното е мислена именка.

И да, не ми одговори, дали СДСМ е експозитура на здружени странски интереси шо не може од нив да се очекува патриотски потег?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.761
Поени од реакции
16.983
НЕ е проблем 2х јазично да биде напишано, еднаш на државниот јазик и до него на јазикот на доминантното малцинство кое живее во окружението каде оди документот...
Ама не е тоа работата...груби, аљи и компанија сака на целата територија 2х јазичност а во општините нивни само албански, т.е. албанците било каде НЕ мора да знаат македонски а за македонците во албанските општини нема живот....
СДСМ пријави АМАНДМАНИ на законот но наеднаш се молчи за тоа ?????

?

..........

Гостин
Никој не побара промена на таа пракса, напротив, Заев изјави нема да се воведува двојазичност на цела територија и т.н Тиранска платформа постои само во глават ана Груевски, тука нема перење. Лажење без скрупули.

Најинтересни ми се инаку прогресивните либерали, реализирани економически патриоти, кои во секој момент кога ќе се доведе во прашање спротивставување на албанскиот национализам во МКД, веднаш споменуваат улица, беретки, кубури, тепања, арчење итн, фактички со еден таков пристап само покажувате дека албанците ги сметате за варварско племе со ментална матрица од среден век со кое нема шанси да се дојде до цивилизирано решение на проблемите, единствена политика е за нив онаа на силата, лицемерие невидено повторно, еве сега Ел Президенте Хорхе вели законот за албанзиација е неуставен, и шу праиме?

Од друга страна пак, дека вмровците крадеа, лажеа и сето тоа под превезеот на декларативниот патриотизам, овие пак сега тоа некако ги ослободува од секаква одговорност, уште помалку очекувања. Па некој да повика некого на одговорност не иди во предвид, пошто ете rezimod шо правеше, сеа ние сме либерте се додека не ги надминеме вмровците во глупостите.

Не сфаќам, тоа шо го правеле тие пред нив, како ги ослободува овие сега од одговорност и го намалува прагот на очекувања?

Веројатно не ни знаат шо ветувале пред избори, тек пак за реализација на ветеното е мислена именка.

И да, не ми одговори, дали СДСМ е експозитура на здружени странски интереси шо не може од нив да се очекува патриотски потег?
На кој објаснуваш? па сендвичот со голфот цела сезона плакати и лепак мкнеше за сдс, најголеми сендвич после лидерот на сендвчите, ти очекуваш конструктивна критика:pos:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
На кој објаснуваш? па сендвичот со голфот цела сезона плакати и лепак мкнеше за сдс, најголеми сендвич после лидерот на сендвчите, ти очекуваш конструктивна критика:pos:
Сссс...ова заебанција е се надевам, постар плакотолепач прва класа испадна :tapp:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Полска, Чешка, Литванија, Канада, Хрватска и уште ќе има што ќе го признаат Ерусалим за главен град.

Трамп е најдобриот претседател што го имала Америка откако постои.[DOUBLEPOST=1514387100][/DOUBLEPOST]https://www.mkd.mk/makedonija/politika/dachikj-eu-ni-se-luti-deka-koristime-republika-makedonija-velat-mora-bjrm

Еве ви ја таа ЕУ што сите ја сакате.
Не е Грција таа што не блокира за влез во НАТО и ЕУ - Европската Унија не блокира. Сеуште ли не сфативте.
Албанците не се толку моќни за толку многу да се удираат во гради за Голема Албанија. Некој ги турка во грб. И пак ли не ви е јасно кој нели?

Единствен спас за нас е да и кажеме НЕ на ЕУ и на терористички НАТО!

Нашето место е со Русија!
Извоз на РМ за 2017 година според завода за статистика.

18 место како пазар ти е Русиjа.
Ке те перафразирам и ке кажам - естествено самоубиjство е вртене на грб на ЕУ.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951

Не знам ти каква одговорност бараш, јас од нив барам одговорно трошење на пари и спроведување на коренити реформи во здравството, правосудството и образованието пред се. Во тие области кај што имало правење заебанции сум критикувал, можеш да видиш и самиот.
Дали поканата била на два јазика или некое отепано село ќе користи утре Албански јазик мене кур ме боли. Ама воопшто не ме интересира.[DOUBLEPOST=1514409874][/DOUBLEPOST]
Не знаев дека ме виде кај тебе пред зграда. Бев до кај мајка ти да ми ја испуши и излигави шункава. Да ти ебам дебилот шугав :D[DOUBLEPOST=1514409970][/DOUBLEPOST]
Сссс...ова заебанција е се надевам, постар плакотолепач прва класа испадна :tapp:
Абе веќе сите се тука плакатолепачи и платеници за вас да ве убедат за Сдсм да гласате. :pos:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.759
..опа, Премиерот има да игра сиртаки за Нова Година, баш патриотски ! :D
п.с.
коментари само за непатриотизам поради летниот годишен одмор по грчките плажи, ајде сега каде сте? :aplauz:

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951
Сендвич смири се, не се трескај од земја да не те треснам јас, на дофат си ми, ќе се чудиш после што те снашло.
Така така, таквите ќосиња ко тебе со душа ги чекам да дојдат да ми делат правда.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom