Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Ајкју на 5 годишен ти треба за да уконташ дека Вмро е 10пати попатриотска од сдсм...од небо се гледа.
Ајкју на 5 годишен ти треба да сфатиш дека 11 години се шлепаат на тој лажен патриотизам. Со тој патриотизам стасаа до Белизе, бате Саше си ја купи цела држава онака како монопол да си игра.

Ама дпмне е 10 пати попатриотска. Така е војводо!!

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Ајкју на 5 годишен ти треба да сфатиш дека 11 години се шлепаат на тој лажен патриотизам. Со тој патриотизам стасаа до Белизе, бате Саше си ја купи цела држава онака како монопол да си игра.

Ама дпмне е 10 пати попатриотска. Така е војводо!!
Јас зборувам за национални идеали...инаку за мене само Народно Движење за Македонија на Бачев се вистински патриоти и десничари све остало е комуњара и квазикомуњара. Кога се национални прашања само нив ги поштувам. И СМК нормално...и ако вмро не се вистински патриоти за сдсм се цареви...сдсм е чисто ѓубре и збироштина на класични предавници и изроди.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Јас зборувам за национални идеали...инаку за мене само Народно Движење за Македонија на Бачев се вистински патриоти и десничари све остало е комуњара и квазикомуњара. Кога се национални прашања само нив ги поштувам. И СМК нормално...и ако вмро не се вистински патриоти за сдсм се цареви...сдсм е чисто ѓубре и збироштина на класични предавници и изроди.
Кај тестираше ајкју? Сериозно те прашувам

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Јас не би влегол во дискусија со тебе, затоа што знам дека ЗДРАВ човек не би го пишувал сето тоа.
Инаку, ме изнасмеа да пукниш :D

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Со тој патриотизам стасаа до Белизе, бате Саше си ја купи цела држава онака како монопол да си игра.
Ќе видиме вие со таа наивност и шетање по тавани еве скоро 3 години, до каде ќе стасате...

Белизе-врска помеѓу партнерот на Анѓушев и ексфункционер од ВМРО-ДПМНЕ
Потрагата по офшор-партнерот на новиот вицепремиер за економски прашања Кочо Анѓушев води кон ексфункционерот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Владимир Здравев

http://prizma.mk/belize-vrska-pomegu-partnerot-na-angushev-eksfunktsioner-od-vmro-dpmne/
Според „Телевизијата 24“ Фирми на вицепремиерот Анѓушев, како и на семејствата Чавкови и Мијалкови меѓу доверителите на „Фени“?

http://netpress.com.mk/firmi-na-vicepremierot-angusev-kako-i-na-semejstvata-chavkovi-i-mijalkovi-megu-doveritelite-na-feni/
+ бонус...

На Мијалков му се закануваат од три до осум години затвор

http://standard.mk/na-mijalkov-mu-se-zakanuvaat-od-tri-osum-godini-zatvor/
Кривичен: Сашо Мијалков нема да се гони за случајот „Тортура“ на СЈО

http://telma.com.mk/vesti/krivichen-sasho-mijalkov-nema-da-se-goni-za-sluchajot-tortura-na-sjo
Ќе испадни на крајот, политичарите невини... државата ебена! #НемаПравдаНемаМир #ЧеСиЛежите

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Ќе видиме вие со таа наивност и шетање по тавани еве скоро 3 години, до каде ќе стасате...
Кој тоа ние?

Батали ги сдс, исти к* различно паковање. Него,11 години беше дпмне на власт. После 11 годишно осакатување, бомби, криминал изваден на тацна, ти ми зборуваш за некој Анѓушев?

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Кој тоа ние?

Батали ги сдс, исти к* различно паковање. Него,11 години беше дпмне на власт. После 11 годишно осакатување, бомби, криминал изваден на тацна, ти ми зборуваш за некој Анѓушев?
Јас ти зборувам само за некои малку работи кои чинеа во државата, дека и тие ќе бидат упропастени, а друга работа е што Анѓушев беше дел од тој 11 годишен криминал (и тоа криминал од не помалку од 1 милијарда долари), не смеам ли да зборувам за него?

Еве што пишуваше Фокус, додека Никола Младенов беше жив и беше негов уредник!

Наместо да градат централи, груевци потрошија милијарда долари за увоз на струја!

Најголем дел од парите што се трошат за купување струја од странство завршуваат на сметката на само една фирма-трговец, „ЕФТ- Македонија“. Оваа фирма, инаку дел од групацијата на ЕФТ што работи многу пошироко, држи речиси 70 проценти од пазарот.

Прв човек на компанијата во земјава е Кочо Анѓушев, кој во времето на владата на Љубчо Георгиевски ја извршуваше функцијата помошник на генералниот директор за производство во поранешното ЕСМ, а веќе седум години работи за компанијата ЕФТ.

Анѓушев е поместен и во табелата на македонски милионери, што неодамна ја објави „Утрински весник“, заедно со имињата на големите македонски бизнис-играчи од првата постава – Минчо Јорданов, Штерјо Наков, Живко Мукаетов, Благоја Механџиски и уште неколкумина.

Иако многумина велат дека не е непозната блискоста на Анѓушев со првите луѓе на ВМРО-ДПМНЕ кои го водат енергетскиот бизнис, самиот тој, во интервјуа за македонските медиуми, тврди дека нема политички чадор и дека рецептот за успехот во голема мерка се должи на корпорациската поставеност на фирмата мајка ЕФТ.

http://fokus.mk/namesto-da-gradat-tsentrali-gruevtsi-potroshija-milijarda-dolari-za-uvoz-na-struja/
После 11 год. успешна кариера тешка 1 милијарда долари, ти Анѓушев го нарекуваш НЕКОЈСИ?!?!? (како за мене и за тебе да пишеш)

ПС. Од дрвото пред очи, шумата не ја гледате!

Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Кој тоа ние?

Шо праеше дуи кога беше 11 години на власт?А ти ми зборуваш за некој Ангушев?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.751
Поени од реакции
12.212
изгледа нема институција што не настрада.
Гордан Николов: Она што го затекнав во Музејот на Македонија беше ноќна мора

Тоа што го затекнав како в.д. директор е ноќна мора на секој менаџер од областа на музејската дејност пред сè. Прво, Галеријата на икони (прогласена за културно наследство од особено значење) беше во катастрофална состојба, бидејќи претходното раководство четири месеци криело од јавноста дека е паднат дел од таваницата, а иконите беа симнати и оставени на подот и потпрени по ѕидовите и стаклата во галеријата, оставени без соодветни микроклиматски услови. Влезот во просториите пред документацијата беше поплавуван од водата од кровот 10 години поради несоодветно инсталирање на системите за вентилација. Истата вода пробива и до влезот на музејот во административната зграда во приземјето, така што кога врне, во службениот дел треба да се влегува низ вода.

Голем дел од стаклата во изложбените сали беа искршени од земјотресот од септември 2016 и беа оставени како такви. Затекнав околу 100.000 различни сувенири од проектот Скопје 2014 за кои се потрошени преку 300.000 евра, кои зафаќаат 25% од изложбените сали на музејот бидејќи истите се пренаменети во магацини.

Галеријата на икони како што веќе наведов беше во катастрофална состојба, односно иконите беа оставени во целосно несоодветни услови, што претставува целосно вулгаризирање на нивната културно историска вредност со тенденција целата ситуација со нив да се заташка, односно затскрие.

Би сакал да напоменам дека е во тек санација на дел од покривот над документацијата кој протекуваше и ја загрозуваше целокупната документација на музејот

Последно уредено:
Член од
2 јули 2009
Мислења
90
Поени од реакции
46
Мене ми е гајле и за тој во 2008ма. Исто и за сдс и за дпмне. Битно е дпмне да заврши кај што му е местото. Само ти и уште некој од војводите овде по цел ден те едно исто го верглате. Па еве да те прашам пошто толку си загрижен за Македонија зошто ти смета ова сега а тоа во 2008ма и останатите гомнарии од дпмне не ти сметаат?
Многу прост одговор кој заради финото домашно воспитување како да се срамат да ви го кажат: вмнедпмне гомнариите миомирисно мирисаат на покосено сено, додека овие на СДСМ смрдат, корнат на соросоидни фекалии.Заради тоа.[DOUBLEPOST=1514014289][/DOUBLEPOST]
Само што Сорош постои.
И е многу грд, како данска баба Рога.

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Изборите во ВМРО пројдоа регуларно во демократска атмосфера. Гласачките места беа навреме отворени, и текот на гласањето се одвиваше непречено. Во демократска и крајно фер атмосфера, избран е легитимниот кандидат.

Боли вака а? Ако нека боли :)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.155
Поени од реакции
16.293
Јас ти зборувам само за некои малку работи кои чинеа во државата, дека и тие ќе бидат упропастени, а друга работа е што Анѓушев беше дел од тој 11 годишен криминал (и тоа криминал од не помалку од 1 милијарда долари), не смеам ли да зборувам за него?

Еве што пишуваше Фокус, додека Никола Младенов беше жив и беше негов уредник!

После 11 год. успешна кариера тешка 1 милијарда долари, ти Анѓушев го нарекуваш НЕКОЈСИ?!?!? (како за мене и за тебе да пишеш)

ПС. Од дрвото пред очи, шумата не ја гледате!
Демагогијата НЕМА крај.... ЕВЕ како Опозицијата - СДСМ во ИСТО време критикуваше
1, - зошто РЕК Битола често се расипува и не работи со ТУРБО капацитет па се увозува струја од увозничката мафија ( Ангушев )
2, -зошто цената на струјата од РЕК Битола е поскапа од увозната
3, - зошто РЕК Битола работи и загадува
4,- зошто се празнат полните Акомулации
5. - зошто НЕ се испразниле на време полните Акомулации па има поплави
6,- зошто се испразниле акомулациите па има суша
7.- зошто е ниско нивото ба Охрид, да се намали испуштањето по Црн Дрим
8,- зошто малку се пушта вода во Црн Дрим па му се случува еколошка катастрофа
а сега, кога тие самите и нивниот кадар се одговорни за сето тоа, си молчат и игнорираат секоја критика...

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
изгледа нема институција што не настрада. и вработените во нив.
Гордан Николов: Она што го затекнав во Музејот на Македонија беше ноќна мора

Тоа што го затекнав како в.д. директор е ноќна мора на секој менаџер од областа на музејската дејност пред сè. Прво, Галеријата на икони (прогласена за културно наследство од особено значење) беше во катастрофална состојба, бидејќи претходното раководство четири месеци криело од јавноста дека е паднат дел од таваницата, а иконите беа симнати и оставени на подот и потпрени по ѕидовите и стаклата во галеријата, оставени без соодветни микроклиматски услови. Влезот во просториите пред документацијата беше поплавуван од водата од кровот 10 години поради несоодветно инсталирање на системите за вентилација. Истата вода пробива и до влезот на музејот во административната зграда во приземјето, така што кога врне, во службениот дел треба да се влегува низ вода.

Голем дел од стаклата во изложбените сали беа искршени од земјотресот од септември 2016 и беа оставени како такви. Затекнав околу 100.000 различни сувенири од проектот Скопје 2014 за кои се потрошени преку 300.000 евра, кои зафаќаат 25% од изложбените сали на музејот бидејќи истите се пренаменети во магацини.

Галеријата на икони како што веќе наведов беше во катастрофална состојба, односно иконите беа оставени во целосно несоодветни услови, што претставува целосно вулгаризирање на нивната културно историска вредност со тенденција целата ситуација со нив да се заташка, односно затскрие.

Би сакал да напоменам дека е во тек санација на дел од покривот над документацијата кој протекуваше и ја загрозуваше целокупната документација на музејот
dzabe zalopojkive. posle 'smenata' sve e isto.pak 'podobnite' ne se pojavuvaat na rabota,samo tie bez kniska se pojavuvaat i rabotat.
ama sea e bolje,sea sdsm se na vlast.
vo megjuvreme,se raboti na slucajot,vasilie lize kaj sto plukase na intervjuto za rabota:
Capture.JPG

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.155
Поени од реакции
16.293
Грујевски и Бошкоски кои бегаа со лажни бугарски пасоши се пожалиле дека не разбираат бугарски
сега треба да се чека ПРВО да го смениме името на државата, па идентитетот и името на измислениот јазик па Судот да одобри Преведувач од грчки на измислениот скопски јазик...
б.т.в., уште пре ~ 85 години генерал Метаксас го забрани зборувањето на македонскиот јазик ( не блгарскиот или српскиот), не само службено туку и луѓето не смееja ни по дома да си зборуваат, ако ги кажел шпиун имало строги казни
а пред таа забрана си имало судски преведувач на локалниот јазик, има судски документи во кој се цитира toa..
Е сега интересно е дали се уште забраната која ја донесе генерал Метаксас е формално правно на сила ??, т.е. дали е повлечена со законски акт !!??
Има ли некој од власта мади*а да им го каже ова на грците ЈАВНО, ЕУ да разбере ??

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
vo megjuvreme, nekoj prodolzuva kade sto vmro bese 'rudely interrupted'
ama sega e bolje,poso sdsm secat lenti so popovi.ovie se progresivni,proevropski,nato popovi Capture.JPG

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom