Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
L

Löwe

Гостин
знаеш како се третира напад со нож од планинар над македонец, насилство, со собранието тој ден освен телохранителот со огнено оружје не видов никој да проба некого да убие освен нели ако столче или сталак се третира како обид за убиство од прв степен. твојот проблем и проблемот ала курир.мк е да наметнеш обид за убиство, зашто ако веќе си решен некој да убиеш со умисла ќе го убиеш и нема да имаш дилеми за тоа.
Da so stalak toa e onaka za zdravje. Ne e obid za ubistvo.
 

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.583
Поени од реакции
20.879
Da so stalak toa e onaka za zdravje. Ne e obid za ubistvo.
Кога може планинар да те избоде 4 пати со нож и да се третира како насилство, да истото со сталак не може да се третира како обид за убиство.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.988
Поени од реакции
16.043
Дај не кењај со ваков муабет. Моментално си напален и ги преувеличуваш работите. ВМРОвците кур ми знаат дека власта не е вечна, до сабајле мислеа дека ќе можат да се протнат за глупоштините што ги направија. На почетокот на годината фацине ме убедуваа колку се они јаки и дека ќе се вратат на власт до нова година. Претходно ме убедуваа дека 100 години ќе владеат. И дека цело скопје било вмровски. И дека народот е вмро. Сабајле им текна на вмровците дека власта не е вечна и дека за глупоштините шо ги направија ќе одговараат.

Јас се противам на спектакуларни апсења, сметам дека треба да има одредена дистанца меѓу јавноста, медиумите и обвинетите за да се зачува презумцијата на невиност. Сметам дека воспоставениот стандард на "спектакуларни апсења" треба да се отфрли. Дури и во случај кога оние кои го изградија стандардов се во клупичката.

За тоа каква организација е ВМРО оставам членовите на истата да си се договорат, ама без разлика на припадноста сметам дека настаните од април треба да добијат судска завршница. Ист став имам и за другите случаи.
Што се однесува до "одобренијата од ракав" - знаеш ги има на снимки луѓево.Не стигнаа да ги избришат на време, уствари глупи беа па не знаеа дека има посебна база каде се чуваат снимките. Има судски пресуди кои утврдуваат постоење на насилство, обид за убиство, толпа. Не знам дали приметуваш, ама јамката се стеснуваше лека полека цело време. Не се сите членови и симпатизери изведени пред суд. Не ти држи место муабетот.

Знаеш што друго не ти држи "вода"? Обидот да ја изедначиш тежина на настаните во собранието и настаните во народната канцеларија на претседателот.
Кај првите имаш обид за убиство, нанесување телесни повреди и причинување материјална штета , кај вторите имаш причинување материјална штета.
Собранието ти е претставнички орган на граѓаните и носител на законодавната власт, народната канцеларија на претседателот нема посебно значење на ниво на држава.
Насилството врз највисоките државни органи не може да биде изедначено со нанесена материјална штета. Не Гигс, моралната тежина на настаните не е, ниту може да е иста.


Ајде ќе ти помине напливот на чувства, ќе оладиш малку, па ќе ти стане појасно оти ова што го имаш пишано не е во допир со реалноста.Ќе ти дојде паметот.Полека.
се убаво објасни ама, зошто се фиокира истрагата и процесуирањето за обидот на атентат врз Тодоров ?? не се работи само за починителот, тој го доби самоделскиот пиштол од двајца активисти на сдсм од Велес....
 

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Во собранието тој ден освен телохранителот со огнено оружје не видов никој да проба некого да убие освен нели ако столче или сталак се третира како обид за убиство од прв степен.
:facepalm:
 
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Џабе плачеш и преташ по темава сега, сликата како Вмровците ти ги спроведуваат до суд и Идризово ќе ти биде репризирана поинтензивно во иднина.
ako ti pomaga da zapies,peki. mene mi gi sporveduvaat.
tebe ti e reprizirana use po losa serija,ama sea ti e momentalno super pa ne primetuvas. bez gajle,sdam-dpmne nikad ne izneverile da razocaraat.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.988
Поени од реакции
16.043
Кога може планинар да те избоде 4 пати со нож и да се третира како насилство, да истото со сталак не може да се третира како обид за убиство.
Наводно вработена од собрание е обвинета за тероризам САМО поради мимики и гримаси :cenzura:??
 
Член од
22 јануари 2017
Мислења
182
Поени од реакции
144
Добро ви фаќа мозокот малце, што мислите ако оние со фантомки сакаја да убијат некого, што ќе ги спречеше?
 

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.583
Поени од реакции
20.879
Не кажа со граѓанската војна до каде е работата?
Ќе дознаеш наскоро, се надевам дека побрзо ќе сменам место на живеење пред да се испоколете .. пошто ми скурчи од глупи партиски пиони.
 
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.205
Поени од реакции
8.444
Наводно вработена од собрание е обвинета за тероризам САМО поради мимики и гримаси :cenzura:??
Да бе, а Крсто Муковски зашто отвoрал врати...

Абе, што ти реков прошлиот месец дека ќе го јадат на робија кога ти ме убедуваше дека ќе се спаселе. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.664
Поени од реакции
43.588
знаеш како се третира напад со нож од планинар над македонец, насилство а ако умреш ќе се третира како убиство. Во собранието тој ден освен телохранителот со огнено оружје не видов никој да проба некого да убие освен нели ако столче или сталак се третира како обид за убиство од прв степен. Твојот проблем и проблемот ала курир.мк е да наметнеш теза за обид за убиство за да добие на тежина случајот. Ако веќе си решен некој да убиеш некого со умисла ќе го убиеш и нема никој да те запре и нема да ти треба ни столче ни сталак за тоа да го направиш.
ova ti e klasicno glumenje na ludilo od tvoja strana, a na krajot ispagas smesen
Za udiranjeto so stalaza ne se sudi, nego za klocanje na licnost po glava dur celiot ne bide oblean so krv i ne se gusi od sopstvenata krv, toa e klasicen obid za ubistvo, kako drugacie da go teretis toa ? Koj im e kriv na idiotite, i na toj sto na fejsbuk odma posle toa se pofali deka mu ja gazel glavata na Sela

Toa e edno, za ovoj so pistolov valjda ne si seriozen, ovlasten bese da go nosi pistolot vo sobranie, po dolznost, i imase pravo da go iskoristi, ama sreka profesionalec e i na krajot bez zrtvi pomina seto toa, a imase dobra osnova nekolku luge da upuca. Idi vlezi u amerika u kongres vaka ko hordava diva u sobranie, sve toa so metak u glava ke zavrsi.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom