Дај не кењај со ваков муабет. Моментално си напален и ги преувеличуваш работите. ВМРОвците кур ми знаат дека власта не е вечна, до сабајле мислеа дека ќе можат да се протнат за глупоштините што ги направија. На почетокот на годината фацине ме убедуваа колку се они јаки и дека ќе се вратат на власт до нова година. Претходно ме убедуваа дека 100 години ќе владеат. И дека цело скопје било вмровски. И дека народот е вмро. Сабајле им текна на вмровците дека власта не е вечна и дека за глупоштините шо ги направија ќе одговараат.
Јас се противам на спектакуларни апсења, сметам дека треба да има одредена дистанца меѓу јавноста, медиумите и обвинетите за да се зачува презумцијата на невиност. Сметам дека воспоставениот стандард на "спектакуларни апсења" треба да се отфрли. Дури и во случај кога оние кои го изградија стандардов се во клупичката.
За тоа каква организација е ВМРО оставам членовите на истата да си се договорат, ама без разлика на припадноста сметам дека настаните од април треба да добијат судска завршница. Ист став имам и за другите случаи.
Што се однесува до "одобренијата од ракав" - знаеш ги има на снимки луѓево.Не стигнаа да ги избришат на време, уствари глупи беа па не знаеа дека има посебна база каде се чуваат снимките. Има судски пресуди кои утврдуваат постоење на насилство, обид за убиство, толпа. Не знам дали приметуваш, ама јамката се стеснуваше лека полека цело време. Не се сите членови и симпатизери изведени пред суд. Не ти држи место муабетот.
Знаеш што друго не ти држи "вода"? Обидот да ја изедначиш тежина на настаните во собранието и настаните во народната канцеларија на претседателот.
Кај првите имаш обид за убиство, нанесување телесни повреди и причинување материјална штета , кај вторите имаш причинување материјална штета.
Собранието ти е претставнички орган на граѓаните и носител на законодавната власт, народната канцеларија на претседателот нема посебно значење на ниво на држава.
Насилството врз највисоките државни органи не може да биде изедначено со нанесена материјална штета. Не Гигс, моралната тежина на настаните не е, ниту може да е иста.
Ајде ќе ти помине напливот на чувства, ќе оладиш малку, па ќе ти стане појасно оти ова што го имаш пишано не е во допир со реалноста.Ќе ти дојде паметот.Полека.