Еве мои мислења од почетокот на годинава.Мене искрено ужасно ме нервира релативизирањето, као демек „па што има врска што праи есдеес, битно не се веќе криминалците на власт“. По се изгледа го испушивме курот со двојазичноста, колку и да се подбивавме и собиравме лајкови со цитирање на одредени мисири на форумов.
Merdita.
Не можам само да го најдам едно мое мислење во врска со "Тиранската" платформа каде што викам дека не е битно дали е стварно од Тирана или ја смислиле Грујо и Али кога на овој или оној начин таа ќе се оствари. Локалните шерифи се куропецаа тука, како не било ништо, само едно обично заплашување бла бла бла.
Ај да ги видам сега нека испаднат мужи и нека кажат што мислат за се ова што се случува без да ми спинуваат како истото го правеле и другите. Ама по кузнај кој пат ќе го одбегнат ова и нема да одговорат зошто се бескичмењаци и пички во душа. Најјако од се е што мислат дека се нешто подобри од Ѓорги, Виктора, Фринџ и остала багра
ДПМНЕ го стави министер за одбрана дезертерот што масакрираше наши луѓе во 2001, а СДС сега му дава спикерско место во собрание и ти ко демек си ок со тоа зошто Гвујо пред тоа им овозможи се?
Зошто не им ебеме матер на двете страни или и ти ко другиве "неутрални" серковци на темава само против едната страна си? Дур се тепаме ние меѓусебе брачава лом не направија, што сакаа тоа си постигнаа.
УЧК (дуи) партија/терористичка организација што е најмногу години на власт во државава и се опростуваат сите гревови што ги има направено само за СДСМ да биде на власт.
Кога ДУИ намерно и свесно шири национализам тоа е оправдано бидејќи на тој начин само си пробуваат да си ги вратат гласачите што ги имаа изгубено на последните избори, нема да постигнат ништо. Аха, важи.
Дали биле фејк нацисти или вистински мене ме заболе тоа, она што ме загрижува е што си постигнуваат се што посакуаат и никој не им стој на патот. Они си бараат, ние си лаеме ко кучиња против тоа, а ДПМНЕ/СДСМ им го овозможуваат. Само не лажат нашиве "уште оваа кнедла да ја голтенеме и толку после ќе има соживот како нигде никаде!".
Се знае кој е на власт кај нас, УЧК е на власт 15 години! Убаво си кажа Груби само кој да му укаже пажња.
Едниве фејк нацисти (ДПМНЕ) ги отарасивме ама другиве (ДУИ) ќе ги оставиме бидејќи се неопходни за СДСМ да дојде на власт. Лицемерие до бескрај.
Граѓанска и мултиетничка држава не се гради со постојано виктање кичма од едната страна, мора да има и некаков удел од другата страна. Национализмот МОРА да умре веќе еднаш засекогаш и од двете страни.
Сега за сега сум на ставот дека тие 25-30к албански гласови што ги доби СДСМ беа чисто ради тоа што албанците увидоа дека можат на многу убав и демократски начин да ни го спопикаат и да си ги остварат нивните цели, им се виде СДСМ подобра варијанта па затоа демек го "казнија" ДУИ. Ќе видиме до следни избори дали ги имаат отфрлено претензиите за Голема Илирида и стврано сакаат граѓанска држава или се ова беше една обична фарса.