Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Со тек на времето Заев ќе ги дотера. Граѓанскиот концепт мора да победи. Албанците немаат друга алтернатива. Ќе морат да се навикнат на овој систем. Веќе и пред меѓународната заедница нема да имат алиби за човекови права или незнам што. Законите ќе мора да се почитува.
...зајакот имаше само една функција, да овозможи да ни влезе главчето..што со верглање, гурање, шлепање, подмачкуење и му успеа. Сеа кога ќе ни го начукуат до грло ..тогаш такви глупи... у мозак импотентни будали нема да им требаат, па ќе биде дотичниот зецов а и зашеќерената живина уз него...лик од романот: Плесала је једно лето.. ;) ;)
Но да му пожеламе среќа и да не заврши ко Борис.., сигурно не у Кингер , ама можноста собран ко црн прав у кутија за влечки е евидентна... и вообичаена метода на неговите ментори.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Па да беше ова со знамињава незаконски да ја поддржиме во пишаното, ама законски е.
Patnite trosoci na boneva zakonski se i dali go poddrzuvas toa?
Dobro e,pocnaa racionalizaciite na sranjata. Pocna "zivotot vo Makedonija"

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Patnite trosoci na boneva zakonski se i dali go poddrzuvas toa?
Dobro e,pocnaa racionalizaciite na sranjata. Pocna "zivotot vo Makedonija"
Па и ти да не сакаш 500 евра од следниот месец минимална плата? Заев рече до крајот на мандатот, нормално дека не може одма тоа да биде, ама некои се фатиле ко слеп за стап за тоа. Ај Ѓорѓи го разбирам не е економист, уставник е ова де програмер, ама ти би требало да знаеш.
Инаку не го оправдувам тоа со патните трошоци за Бонева.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.870
Поени од реакции
2.753
Па и ти да не сакаш 500 евра од следниот месец минимална плата? Заев рече до крајот на мандатот, нормално дека не може одма тоа да биде, ама некои се фатиле ко слеп за стап за тоа. Ај Ѓорѓи го разбирам не е економист, уставник е ова де програмер, ама ти би требало да знаеш.
Па го разбираш нормално, човекот е доказ за Знаењето е сила, знаењето е моќ! При толку факлутети отворени, многу нормално дека ќе имаш познавања од минимум 3 струки, додека чекаш уште 4 дипломи да ти иштанцаат па да бидеш комплетен во секое поле. Ама не е само тој таков на форумов.:icon_lol:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Да де да, а после ќе бара 61+ пратеник за да може да се бори со октоподот оставен од претходната власт....Пошто нели го кочат во процесите.....

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Леле сега видов :ojeaa: Од каде олку негативни коментари за него , нели тој беше "Спасителот " ?
Или до вчера им беше страв :icon_lol:
Како и да е , Николае Чаушеску оди во историјата како неписмениот економист , и како втората најголема катастрофа што и се случило на Р.М , и е само лош сон што траеше 10 год !:angel:
Нормално негативни коментари, очекуваа луѓето да ги испуца Американците од канцеларија, бидејќи и тоа промовираше, патриотизам, НЕ за странска агресија итн, а не ко пичка да се повлече после само една средба со нив.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Да де да, а после ќе бара 61+ пратеник за да може да се бори со октоподот оставен од претходната власт....Пошто нели го кочат во процесите.....
Заев поубав октопод ќе пушти, сличен на Бранковиот.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
УЧК (дуи) партија/терористичка организација што е најмногу години на власт во државава и се опростуваат сите гревови што ги има направено само за СДСМ да биде на власт.
Кога ДУИ намерно и свесно шири национализам тоа е оправдано бидејќи на тој начин само си пробуваат да си ги вратат гласачите што ги имаа изгубено на последните избори, нема да постигнат ништо. Аха, важи.

Дали биле фејк нацисти или вистински мене ме заболе тоа, она што ме загрижува е што си постигнуваат се што посакуаат и никој не им стој на патот. Они си бараат, ние си лаеме ко кучиња против тоа, а ДПМНЕ/СДСМ им го овозможуваат. Само не лажат нашиве "уште оваа кнедла да ја голтенеме и толку после ќе има соживот како нигде никаде!".

Се знае кој е на власт кај нас, УЧК е на власт 15 години! Убаво си кажа Груби само кој да му укаже пажња.

Едниве фејк нацисти (ДПМНЕ) ги отарасивме ама другиве (ДУИ) ќе ги оставиме бидејќи се неопходни за СДСМ да дојде на власт. Лицемерие до бескрај.

Граѓанска и мултиетничка држава не се гради со постојано виктање кичма од едната страна, мора да има и некаков удел од другата страна. Национализмот МОРА да умре веќе еднаш засекогаш и од двете страни.

Сега за сега сум на ставот дека тие 25-30к албански гласови што ги доби СДСМ беа чисто ради тоа што албанците увидоа дека можат на многу убав и демократски начин да ни го спопикаат и да си ги остварат нивните цели, им се виде СДСМ подобра варијанта па затоа демек го "казнија" ДУИ. Ќе видиме до следни избори дали ги имаат отфрлено претензиите за Голема Илирида и стврано сакаат граѓанска држава или се ова беше една обична фарса.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
граѓански концепт :sick: Истакнување на т.н. национален симбол во државна институција не знам колку е добар старт за граѓански концепт. Уште неседнат, почна со провокација. ushtria clirimtare kombetare.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
sea znaeme sto bea minative 4 meseci glumenje protesti. cenkanje za amnestii.
vekje pocnal muabet niz sdsm deka moze i bolje e golemcite od dpmne da ne glavat zatvor da ne eskalira sostojbata. a i sho e bitno vekje,bitno sdsm dojdoa na vlast. racionalizacija par ekselans
Zaev-makedonija nema da bide binacionalna drzava. Sto pravi Talat prvo stom vleze vo kabinet? istaknuva zname na svojata maticna drzava i taka ja potvrduva svojata zalozba za unitarnost na drzavata racionalizacija
@Zarniwoop
sfakjas deka argumentot 'zakonski e' go koristits za odbrana na covek sto dezertirase i ja napadna drzavava poso rece'gajle mi e za zakonite,sea kje gi smenam'?
p.s.
sega e jasno deka tie albanski glasovi za sdsm bea pod diktat na dui dadeni na sdsm. kako inaku kje se objasni ambivalentnosta na albancite Talat povtorno da e na funkcija? neli se glasase za kanalizacija,a ne za federalizacija. mizi asan da ti baam

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom