Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.802
Поени од реакции
23.146
Кој? Тодоров ли?
Не бе овие новите. Сакаја да бидат власт, ете ги донесоја на власт. И сега тешко било, заебано било, не се правело кариера бла бла бла. Оти не знаеја тие за тоа, им немаа кажно кога ги спремаја за власт ?
Со тоа се тешиш, со тоа ги оправдуваш ? На толку спадна па ми враќаш со реплика на ниво на еден од оние кои ти го лајкнале постот.
Ќути арно шо не реплицира со она стандардната што ја повторуваат како папагали цело време.
Како беше некако да ги вратиме ВМРО ако не пак или така нешто.[DOUBLEPOST=1511140395][/DOUBLEPOST]
Со шо ве изиритира толку?
Можи дека се декларира како Македонец од Бугарија а не како Македонски Бугарин како што е по ново и најверојатно тоа им боде очи пошто им го нарушува идиличниот односот со нашиот источен сосед со кој патем речено да сме биле едно те исто. Памтиш како се наљутија кога на посетата на Борисов и Каракачанов им го пуштија на МТВ филмот Трето Полувреме.
Провокација било, ќе ни се наљутат. Ноќи не преспаа во очекување дали Борисов нешто ке ни преречи , скраја да е осуди.

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Можи дека се декларира како Македонец од Бугарија а не како Македонски Бугарин како што е по ново и најверојатно тоа им боде очи пошто им го нарушува идиличниот односот со нашиот источен сосед со кој патем речено да сме биле едно те исто. Памтиш како се наљутија кога на посетата на Борисов и Каракачанов им го пуштија на МТВ филмот Трето Полувреме.
Провокација било, ќе ни се наљутат. Ноќи не преспаа во очекување дали Борисов нешто ке ни преречи , скраја да е осуди.

Ноу комент после попчињата, тие кој знај со шо греој се уценети.

S

silmarillion

Гостин
Да си пуштите и вие едно нокте на малото прсте за жутото од уво да си го тргате, ебаве беља:))) Тролот бугарски земаа да го бранат бе :) Па од естетска гледна точка срамота е да се поистоветуваш со таква сподоба.

Се декларира он како жиро сметка на платен список кај Грујо. Македонски бугарин или македонец од Бугарија :)))) вие стварно сте нетачни.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Не бе овие новите. Сакаја да бидат власт, ете ги донесоја на власт. И сега тешко било, заебано било, не се правело кариера бла бла бла. Оти не знаеја тие за тоа, им немаа кажно кога ги спремаја за власт ?
Со тоа се тешиш, со тоа ги оправдуваш ? На толку спадна па ми враќаш со реплика на ниво на еден од оние кои ти го лајкнале постот.
Ќути арно шо не реплицира со она стандардната што ја повторуваат како папагали цело време.
Како беше некако да ги вратиме ВМРО ако не пак или така нешто.[DOUBLEPOST=1511140395][/DOUBLEPOST]
Тој е влав од Бугарија - профитер.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.802
Поени од реакции
23.146
Тој е влав од Бугарија - профитер.
А што имаш ти против Власите на пример?
За колку е профитер незнам, немам увид во имотниот лист но и тоа ако е некој репер тогаш сите политичари ни се профитери. И што сите ги мразиш ?[DOUBLEPOST=1511166109][/DOUBLEPOST]
Да си пуштите и вие едно нокте на малото прсте за жутото од уво да си го тргате, ебаве беља:))) Тролот бугарски земаа да го бранат бе :) Па од естетска гледна точка срамота е да се поистоветуваш со таква сподоба.

Се декларира он како жиро сметка на платен список кај Грујо. Македонски бугарин или македонец од Бугарија :)))) вие стварно сте нетачни.
Добро де не плачи, само ти си прав Бугарин , сите други се кобајаги Бугари на нечиј платен список.
А ако судиме по естетска гледна точка што баш за овој се фати. Тука имаш барем голем избор.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
За колку е профитер незнам, немам увид во имотниот лист но и тоа ако е некој репер тогаш сите политичари ни се профитери. И што сите ги мразиш ?[DOUBLEPOST=1511166109][/DOUBLEPOST]
Добро де не плачи, само ти си прав Бугарин , сите други се кобајаги Бугари на нечиј платен список.
А ако судиме по естетска гледна точка што баш за овој се фати. Тука имаш барем голем избор.
Епа самото тоа што се декларираат како посебен етникум а мене ме декларира како антички ме нервира. И да сите ги мразам од 90 навака истото оро се игра со различни ороводци.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.802
Поени од реакции
23.146
Ноу комент после попчињата, тие кој знај со шо греој се уценети.
Да си бидам искрен ама многу многу за црквата и не се засекирав исто како што ми е потполно сеедно дали е признаена или не. Тоа верниците нека му ја мислат.[DOUBLEPOST=1511167190][/DOUBLEPOST]
Епа самото тоа што се декларираат како посебен етникум а мене ме декларира како антички ме нервира. И да сите ги мразам од 90 навака истото оро се игра со различни ороводци.
Кој Власите? Па и се посебен народ.
А тоа тебе како те декларираат знаеш како велат, како ке си постелиш така ке си легниш.

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865

Шптим, ти налого да не го потпиша за трансакцијата?
Или можи пликото со кеш му го однесе?

Остај сеа ноктето, да велеше едно општество за с'што, батали историја тури му...ќе велевте и Ајнштајн такво нокте имал :)

Шптим ти напишав пошто анационален си, нели едно општество за сите па да го хомогенизирам прам обид, а не причав на албански има шовинисти во форумската управа.

Какви ликови има да земеме во предвид шо бранат албански или бугарски ставови, Мицов е премија во споредба со нив, никој не ги напаѓа а со какви тези настапуваат, циркус, ама затоа ние сме пластелин тие се народи со држави.

Сеа нека го начукаат сите, реденка, па како на Ѕвездени патеки со телепортација сите проблеми ќе исчезнат.

Германците на цел свет се извинија, Бугарите ем не те признаваат како народ, ниту јазик, и згора на се мајмун те прават ослободители биле.

Па сега се фура теза Германците и Италијанците биле окупатори, Бугарите го зеле на тендер обезбедувањето тука подизведувачи биле само, немало фашизам. Уште капаче па за нив дека сите вмровци тука работеле :facepalm:

Џемо Хаса бил анти комунист нема врска националноста, прашање е колку неалбанци имало покрај него, исто антикомунисти.

Три пати по едно Мигоцицал граѓани, на осум саати, едно бугарско, едно албанско и едно грчко.

За живот.

Последно уредено:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
2018 г. дојде, а вчера читам вест дека само 18 % од територијата на Македонија има канализација.
Па ние изгледа не само со умот туку и реално сме уште во античкиот период.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Да си бидам искрен ама многу многу за црквата и не се засекирав исто како што ми е потполно сеедно дали е признаена или не. Тоа верниците нека му ја мислат.
.

Многу распишан, а велиш ненасекиран си. Чудна работа. Ти провокатор да не си?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.802
Поени од реакции
23.146
.

Многу распишан, а велиш ненасекиран си. Чудна работа. Ти провокатор да не си?
За црквата Клин , за црквата и попојте беше муабетот.
Јас провокатор? Од каде таква идеја. Сега уште да ми накалемиш дека сум на платен список како што ред и таман ке биди.
И кога сме кај платни списоци, ти не беше на платен список на Левица ;)

V

viktora

Гостин

А бе циркузи.Каде се видело македонец во Бугарија?И нокте пуштаат за жолтото од носето а не од увото ебте беља.[DOUBLEPOST=1511169827][/DOUBLEPOST]
Све се власи,торбеши,вонземљани само овие мочковци кои кур ги заболе за име,јазик,историја се прави македонци.Се друго се профитери.

S

silmarillion

Гостин
Абе екстра сте си со Влахов Мицов :) Tailor made е за вас :) Сакам да направи политичка партија и да го изгласате да биде новиот премиер. И стајлингот да му го следите сите иако за повеќето од вас сумњам дека сте веќе такви со ноктињата на малите прстиња да си брцате во темните дупки на вашите тела, со тенки ланчиња извадени надвор од кошула : ))) Ај бателете ме, идете на браникот на државата, врвка била работава.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Абе екстра сте си со Влахов Мицов :) Tailor made е за вас :) Сакам да направи политичка партија и да го изгласате да биде новиот премиер. И стајлингот да му го следите сите иако за повеќето од вас сумњам дека сте веќе такви со ноктињата на малите прстиња да си брцате во темните дупки на вашите тела, со тенки ланчиња извадени надвор од кошула : ))) Ај бателете ме, идете на браникот на државата, врвка била работава.
Шптим, не се пиши јавно ова дури се глеаш во огледало, не е граѓански.[DOUBLEPOST=1511172035][/DOUBLEPOST]
За црквата Клин , за црквата и попојте беше муабетот.
Јас провокатор? Од каде таква идеја. Сега уште да ми накалемиш дека сум на платен список како што ред и таман ке биди.
И кога сме кај платни списоци, ти не беше на платен список на Левица ;)
Да де, за попојте, го продаде кучата.

Не знам за списоци и плаќање, не спомнав такво нешто.

Иначе шо со Левица муабето не те разбирам?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom