Мене па ме фасцинираше ко со цел памет у емисијата се жалеше дека на денот на изборите полицијата не им дозволила да вршат притисок и агитирањеМиленко направил емисија за Ќосето, го поканил Горан Ангелов (лидерот на организацијата) облечен во веома врло патриотска јакна tommy hilfiger кој се жали дека организацијата немала пари, и опстанувала од членството кое донирало секој по 50 100 денари.
Тоа е таа патриотска сиромаштија!![]()
A kade bea komunjarite koga nivnite vlecugi podelija 150000 drzavjanstva na divite hordi od kosovo? So ovoj poteg zapocnaa pogolemiot del od problemite. Zakonot za dvojazicnost bese nametnat od nadvor uste vo ramkovniot, se implementirase i so toa se zavrsi rabota, vo opstinite kaj so ima 20% ljocki. Kakva e ovaa predavnicka politika da se voveduva ljocka jazik niz cela teritorija? Nova himna i grb, dvojazicni pari, uniformi i sto uste ne? Imate li be vie malce mozok u toa tikvite? Koi lajna vi gi serviraat tie predavnici na narodot svesni li ste ili ne?@viktora
Кај бевте да се буните кога Ахмети и пратениците од неговата партија во највисокиот државен орган, Собранието , зборуваа албански?
Кај бевте да се буните за правата на бранителите во 2001 кои што гујо им ги скрати?
Кај бевте да се буните кога за гујо не беше проблем двојазичноста на цела територија на мкд во 2008?
Кај бевте да се буните кога во 2011 гујо ги аболицираше војниците на УЧК ?
Значи,разбирам,имаш патриотски чувства, но зошто на горе споменативе прашања на ниту едно нити си излегол на протест, нити се имаш побунето, ниту ништо.
Епа типче тоа ти се партиски симпатии а не патриотски, живеете во некој заблуден свет со исперените мозоци од груевизмот, ништо повеќе.
Ако толку се палиш на патриотизам, сигурно немаше да подржуваш и критикуваш само една партија.
А протести нема затоа што вие бевте платени гомна под здружение наречено ГДОМ кај што големиот дел беа админстративци кои сега се свртени накај СДСМ.
http://netpress.com.mk/grcev-makedonskata-nacija-e-izmislena-video/А шо има комуњарите да бидат било каде кога се предавници по дифолт??? Уживам у оваа дискусија.
Ама се слагам со тебе незнам што не ме разбираш. Кажи сега, зашто бараш од комуњарите да бидат било каде ако се предавници?http://netpress.com.mk/grcev-makedonskata-nacija-e-izmislena-video/
Aj najdi nekoj od vmro ili od bilo koja druga partija da sere vakvi lajna od ustata.
Еј озбилно ова со процентиве?Од моментот кога во собранието се зборва на Албански јазик тогаш станавме двојазична држава..не знам што се потресивте толку..ебавајте ги вашите женски/жени повеќе,напрајте деца и ќе не има повеќе од нив па тогаш ќе немаат право т.е. ќе имаме ние право да се буниме за двојазичност..вака со костантно над 30% секоја година родени Албански деца што можиме друго да направиме?..ние да бевме во Грција 30% немаше да бараме двојазичност?
Да имаа крст ке имаа и вода и струја.Тоа што Ново Лисиче и Лисиче веќе повеќе од година барем 2 пати неделно немаат вода по неколку саати не е проблем (можда и почесто), а тоа што симбол на религија која не е официјална во државава не светел неколку саати во еден ден (и не троши струја истовремено) е first world problem...Приоритети малце!![]()
јас сум таму па нема проблем со вода... колку знам проблем имале новите згради во Аеродром, позади амбулантата ...[DOUBLEPOST=1510830308][/DOUBLEPOST]Тоа што Ново Лисиче и Лисиче веќе повеќе од година барем 2 пати неделно немаат вода по неколку саати не е проблем (можда и почесто), а тоа што симбол на религија која не е официјална во државава не светел неколку саати во еден ден (и не троши струја истовремено) е first world problem...Приоритети малце!![]()
http://denesen.mk/web/dali-gorjan-tozija-pobaral-mito-od-hrvatska-za-serijalot-makedonija/
Cccc...курофми.
Nма Разлика!