Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Не разбираш ти, не било тоа магла фаќање, едноставно многу јака била понудата.
Добро, има некои стварно....Битушанец, бог да го прости (порано играше овде многу јака улога), него одма го прибраа у Виена пошо имал јак хват на џогерот и им требал ептен таков кадар.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.045
Поени од реакции
51.362
како само магично граџаните и бугарските тролови се најдоа на иста страна , граџаните интимно ги дрка ова што бугарите го пишуваат, ама пусто. масрмангата потпиша добар договор па нема простор за касање :icon_lol:

Член од
22 јануари 2017
Мислења
184
Поени од реакции
151
Не разбираш ти, не било тоа магла фаќање, едноставно многу јака била понудата.

Не, него очекуваме околу миљонидевецто мртви, јер нација умирала со промена на име. Ја ради тоа би гласал највише, да не има на вести низ светов како невиден феномен до сега. Breaking News - сменија име и умреа сите. И идат кадри од Црвен Крст од околните држави у скафандери како не вадат еден по еден на носилки покриени со чаршави.
Пробуваш некој хумор ама не ти оди.

Факт е дека ќе останиме исти мизерии. Можи јас да ти кажам да смениш ти нешто дома, ај и онака што ќе ти смени нема да умреш. Најмизерно нешто е да се прифати некој друг терк, посебно за име и идентитет. Демек ќе влезиме во ЕУ хахахаха, кој не сака бе вакви. Па Србите не влегоја ние ќе влезиме. Со еден милион услови што му ги поставија, предајте ги овие, признајте го Косово, и пак курац. Исто и кај нас ќе биде. Само напучете се и намачкајте се, помалце да боли.

S

silmarillion

Гостин
Добро, има некои стварно....Битушанец, бог да го прости (порано играше овде многу јака улога), него одма го прибраа у Виена пошо имал јак хват на џогерот и им требал ептен таков кадар.
Со мотање грип за да не клиза и да не прави жуљеви со све?

B

Bafra

Гостин
Или оваа држава ќе стане пристојно место за живеење или ич нека не постои. Налет нека се носи и име и знаме ако ова кафезов служи единствено за секоја наредна политичка елита екстремно да се богати.
А како тоа државава ќе стане подобро место на живеење со смена на името :toe:

Некој (САД,Русија,Кина,ЕУ) понудил нешто за возврат на смената или тоа сами си го толкувате...
ММФ ќе прости долговите..
Ќе ни пуштат неколку милијарди долари...
Политичарите ќе станат чесни..
ДБК нема да биде најголема приватна компанија и ќе се грижи за ред и безбедност ...
Судиите ќе работат чесно..
Населението ќе смени во Норвешки менталитет
НАТО одма ќе не прими без да плаќаме кирија.

Кога нешто даваш нормално е да бараш за возврат освен ако не си глупа и наивна радодајка.

Нека се смени не е проблем АМА ЗА ШТО или ЗАШТО некој бара промена, која е е*аната причина, сакам да знам.
Тоа и тоа ќе добиете на писмено нека стои и живот нека тече.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.391
Поени од реакции
9.017
А како тоа државава ќе стане подобро место на живеење со смена на името :toe:

Некој (САД,Русија,Кина,ЕУ) понудил нешто за возврат на смената или тоа сами си го толкувате...
ММФ ќе прости долговите..
Ќе ни пуштат неколку милијарди долари...
Политичарите ќе станат чесни..
ДБК нема да биде најголема приватна компанија и ќе се грижи за ред и безбедност ...
Судиите ќе работат чесно..
Населението ќе смени во Норвешки менталитет
НАТО одма ќе не прими без да плаќаме кирија.

Кога нешто даваш нормално е да бараш за возврат освен ако не си глупа и наивна радодајка.

Нека се смени не е проблем АМА ЗА ШТО или ЗАШТО некој бара промена, која е е*аната причина, сакам да знам.
Тоа и тоа ќе добиете на писмено нека стои и живот нека тече.
Ќути бе тука, што разбираш ти...

S

silmarillion

Гостин
Пробуваш некој хумор ама не ти оди.

Факт е дека ќе останиме исти мизерии. Можи јас да ти кажам да смениш ти нешто дома, ај и онака што ќе ти смени нема да умреш. Најмизерно нешто е да се прифати некој друг терк, посебно за име и идентитет. Демек ќе влезиме во ЕУ хахахаха, кој не сака бе вакви. Па Србите не влегоја ние ќе влезиме. Со еден милион услови што му ги поставија, предајте ги овие, признајте го Косово, и пак курац. Исто и кај нас ќе биде. Само напучете се и намачкајте се, помалце да боли.
Ти дома неможеш да ми кажеш што да променам, исто како што ни ја неможам тебе. Држаава не е твоја дома него е наша (силом прилике јебига).

Ја име не би мењал за влез у НАТО или ЕУ, или за пучење према Грците, напротив, многу ми е појак моментот на конечно расветлување дека патриоти во Македонија не постојат, не постоеле и нема никад да постојат. Не само во Македонија него било каде во светот. Сите сте за кеш :) Да не бевте на Киро и Бранко очите ќе им ги извадевте кога го сменија името во БЈРМ, кога СДС направи коалиција со ДУИ, кога ВМРО направи коалиција со ДУИ, кога дознавте за криминалната транизиција на Бранко, кога дознавте за криминалот на ВМРО преку бомбите. Пошто нигде ве немаше тогаш, знам дека нема да ве има ни сега :) А тоа е прасјлес за мене :)

Член од
22 јануари 2017
Мислења
184
Поени од реакции
151
Ти дома неможеш да ми кажеш што да променам, исто како што ни ја неможам тебе. Држаава не е твоја дома него е наша (силом прилике јебига).

Ја име не би мењал за влез у НАТО или ЕУ, или за пучење према Грците, напротив, многу ми е појак моментот на конечно расветлување дека патриоти во Македонија не постојат, не постоеле и нема никад да постојат. Не само во Македонија него било каде во светот. Сите сте за кеш :) Да не бевте на Киро и Бранко очите ќе им ги извадевте кога го сменија името во БЈРМ, кога СДС направи коалиција со ДУИ, кога ВМРО направи коалиција со ДУИ, кога дознавте за криминалната транизиција на Бранко, кога дознавте за криминалот на ВМРО преку бомбите. Пошто нигде ве немаше тогаш, знам дека нема да ве има ни сега :) А тоа е прасјлес за мене :)
Ме заболе мене и за сдс и за вмро. Само не сакам да се менува името заради некои говна кои ќе профитираат од тоа. Македонија секако нема да жиевее подобро, тоа со глава го тврдам и сум сигурен.

S

silmarillion

Гостин
Ме заболе мене и за сдс и за вмро. Само не сакам да се менува името заради некои говна кои ќе профитираат од тоа. Македонија секако нема да жиевее подобро, тоа со глава го тврдам и сум сигурен.
Ако не сакаше да се менува името кај беше кога го сменија во БЈРМ? Коалиција со УЧК ок е иначе?

Член од
22 јануари 2017
Мислења
184
Поени од реакции
151
Ако не сакаше да се менува името кај беше кога го сменија во БЈРМ? Коалиција со УЧК ок е иначе?
А кај прочита дека е ОК, џабе спинуваш. Јас бев против тогаш, и ќе бидам против секогаш. Знам ја на што циљаш, дека многу 'patrioti' се лажни и продаени пички, како и Груета. Ама тоа не значи за сите и секогаш има исклучоци, и тоа е тој проблем кај нас што генерализирате наеднаш.

Сега кулирај, дојде живот, ќе се смени и името, ќе влезиме во ЕУ 2075 :)

B

Bafra

Гостин
А кај прочита дека е ОК, џабе спинуваш. Јас бев против тогаш, и ќе бидам против секогаш. Знам ја на што циљаш, дека многу 'patrioti' се лажни и продаени пички, како и Груета. Ама тоа не значи за сите и секогаш има исклучоци, и тоа е тој проблем кај нас што генерализирате наеднаш.

Сега кулирај, дојде живот, ќе се смени и името, ќе влезиме во ЕУ 2075 :)
А како го изрази твоето незадоволство против ФИРОМ и како планираш да покажеш дека си против новото менување ???
Ќе преземеш нешто или само ќе го пљукаш зајко..

Член од
22 јануари 2017
Мислења
184
Поени од реакции
151
А како го изрази твоето незадоволство против ФИРОМ и како планираш да покажеш дека си против новото менување ???
Ќе преземеш нешто или само ќе го пљукаш зајко..
Што можи да превземам ајде објасни ми ? Ова е форум и споделувам мое мислење зошто и како. Ако има референдум за името ќе го дадам својот глас, ако нема и ако одлучат сами што може поединец да направи? Пак треба да го врзуваат и потрес на мозок да има?

B

Bafra

Гостин
Што можи да превземам ајде објасни ми ? Ова е форум и споделувам мое мислење зошто и како. Ако има референдум за името ќе го дадам својот глас, ако нема и ако одлучат сами што може поединец да направи? Пак треба да го врзуваат и потрес на мозок да има?
Не се нервирај де, да видам како размислуваш. Ене оној горниот шо ми кажа ништо не сум знаел уште го нема да објасни зашто би сменил име. Многу памет изгледа па му трокира.
Поединец неможе, ама како што се собираат на повик на лидер од партија нели може да се соберат и да им отсечат главата на лидерите (било која партија) , специјалците им загинаа колеги во Куманово наместо да ги скинат своите претпоставени што ги наместија тие се задоволија со пари. А можеше не дај боже и тие да загинат. Итн итн

П.С.
Се мољат татарските куртони да не ме цитираат

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.143
Кога СДСМ го тргна националниот симбол од знамето и му дозволи на Грчев (кој дотогаш беше познат само по стартувањето на денес сосема развиениот проект градење у Дебар Маало) да го конструира вентилаторов, на протестот имаше шеесет луѓе, а за само неколку години подоцна цела држава на чело со најголемиот патриот - паторот, веќе беше легнала на брашното и си го прифати тоа знаме без око да им трепне, нити збор да кажат. Уште тогаш ми беше јасно кој живее тука.

Патем, тролот не е Бугарин, Македонец е. (од оние wanna be Бугари)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom