мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.802
- Поени од реакции
- 23.146
Да не ти е назад сатотУште пола саат има, после темава оди под клуч, да не испадне, никој не кажал.
Да не ти е назад сатотУште пола саат има, после темава оди под клуч, да не испадне, никој не кажал.
Се извинувам за трагичното каснење од 13 минути, тањири миев, традиционални сме ние комуњарките, нема кај нас машини за перењеДа не ти е назад сатот
кај мене во основно ставиле жена да седи пред кутиите да ги пази ова старциве кај планираат да ставаатПрекин на гласањето во избирачко место во Аеродром
Обид за бугарски воз за советници или ми се чини?
Сепак, не.
Прекинот во Аеродром бил поради тоа што гласачот по грешка две ливчиња ставил во една кутија
Да да, и јас кај што гласав имаше една за тоа, али гледав да не утнам.кај мене во основно ставиле жена да седи пред кутиите да ги пази ова старциве кај планираат да ставаат
Не мора нужно да е така.Очекувано, излезноста до 13 часот е 27%, и е доста послаба во споредба со излезноста на ланските избори од 34% . Во Центар сега има околу 33%, а претходните избори имаше 41%, што е разбирливо, катастрофа се кандидатите. А помала излезност одговара на партијата со најмногу членови (не знам дали смеам да именувам која е, гласањето сеуште трае).
Али Ивончето како се изнервира
Излезноста до 13 часот немора ништо да значи. Но колку што знам од претходните избори а и на овие избори ДПМНЕ агитираа кај нивните гласачи сите да излезат на гласање до 10 часот. Мене оваа помала излезност ми влечи накај тоа да ДПМНЕ имаат помалку гласови отколку на претходните избори. Но како што реков, излезноста немора да значи ништо во однос на тоа кој колку гласови ке добие.Очекувано, излезноста до 13 часот е 27%, и е доста послаба во споредба со излезноста на ланските избори од 34% . Во Центар сега има околу 33%, а претходните избори имаше 41%, што е разбирливо, катастрофа се кандидатите. А помала излезност одговара на партијата со најмногу членови (не знам дали смеам да именувам која е, гласањето сеуште трае).
Да го почитуваме изборниот молк до 19 часот. Мислам дека не е тешко тоа уште нешто повеќе од 4 саати.Излезноста до 13 часот немора ништо да значи. Но колку што знам од претходните избори а и на овие избори ДПМНЕ агитираа кај нивните гласачи сите да излезат на гласање до 10 часот. Мене оваа помала излезност ми влечи накај тоа да ДПМНЕ имаат помалку гласови отколку на претходните избори. Но како што реков, излезноста немора да значи ништо во однос на тоа кој колку гласови ке добие.
Многу често за било каква нерегуларност при гласањето го употребуваме терминот Бугарски воз, односно многумина и незнаат што всушност значи тој израз па еве ке се обидам да го појаснам (ако и мене ми е јасен). Имено Бугарски воз е кога некоја од партиите ке набави гласачко ливче (испечатено плус, украдено...) и на тоа ливче ке заокружи за нив и како такво пред избирачкото место го дава на гласачот кој им рекол дека ке гласа за нив а тој има обврска тоа ливче да го стави во кутијата а празното кое ке му го дадат од одборот да го земе и врати на луѓето кои го чекаат надвор кои повторно ке го заокружат ливчето и ке го дадат на друг.....[DOUBLEPOST=1508071947][/DOUBLEPOST]Прекин на гласањето во избирачко место во Аеродром
Обид за бугарски воз за советници или ми се чини?
Сепак, не.
Прекинот во Аеродром бил поради тоа што гласачот по грешка две ливчиња ставил во една кутија
ОК. Се извинувам.Да го почитуваме изборниот молк до 19 часот. Мислам дека не е тешко тоа уште нешто повеќе од 4 саати.