Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Знае ли Заев дека Албанците повеќе од Македонците избраа промени ... 65% од албанците гласаа против ДУИ, како смее Заев да им го продолжи животот ?

.
Гласаа за промени да ама не гласаа за Сдсм туку повеќето од гласовите отидоа кај Беса и А. А што е нормално..238.000 гласачи во 2014 имаше за Албанските партии, а во 2016 имаше 211.000..сите да ги ставиме кај Сдсм се околу 27.000 и нека бидат уште 3000 максимум преку сила 30.000 гласачи од Албански етникум гласале за Сдсм..додека во Македонските средини се гласаше повеќе за промени доколку би ги ставиле бројките од градовите со доминатно Македонски етникум..тоа што во Арачиново гласаа за Сдсм не значи дека и во другите села ги гласаа..Липково има три пати повеќе народ од Арачиново па таму глатко си гласаа за Дуи,исто како Зајас,Осломеј и Велешта..секаде гласаа за Дуи и овие чисто Албански средини не гласаа за промени како што напиша....Ајде ги разбирам сендвичите дпмневски не се информирани и голтаат се што ќе му кажат од штаб ама барем вие самите Албанци треба да си ги знајте местата што како.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.288
Поени од реакции
6.998
,,На ден 29.09.2017 год. во ПС на МВР Кавадарци пријавено е дека, во ноќта на 28/29.09.2017 год. од страна на непознат сторител се скршени две стакла од излогот на просториите на општински комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Кавадарци на ул. „Моша Пијаде“ бр. 4, со големина од 150 х 100 цм. По извршените оперативни проверки утврдено е дека се работи за лажно пријавување, бидејки оштетувањето на стаклото од излогот на партиските простории е настанато многу порано од датумот на пријавување – информираат од СВР Велес.’’

Го допреа дното ботовите...Пријавиле дека некој му ги скршил прозорците на штабот,пријавиле во МВР и еве службена белешка од МВР...не ми се верува ццц. Оно уште кога се случи ова "кршење" мнозинството мислеа дека сами си ги имаат скршено(како секогаш),ама ова е нов момент..Какви ботови еј :pos::pos::pos:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.533
Поени од реакции
33.674
Не те бива за вакви досетки што не ти бива, поарно кажи што ќе правиме со стратегијата за мигранти.
Сестра ти прашај ја, дали ме бива... Ej знаеш што имаат заедничко, она, и кондом? Епа, ако не ми се на стапот, тогаш се во мојот новчаник. На тебе е таква материјалистка метната, а?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Сестра ти прашај ја, дали ме бива... Ej знаеш што имаат заедничко, она, и кондом? Епа, ако не ми се на стапот, тогаш се во мојот новчаник. На тебе е таква материјалистка метната, а?
:pos:

Пресмешно. Се пукнав од смеење, од каде само ти текнуваат вакви досетки. Новчаникот, ха ха ха...

Добро, откако слатко се изнасмеавме, кажи што да правиме со мигрантиве, слушам милиони доаѓаат наваму. :unsure:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.533
Поени од реакции
33.674
Еј, а знаеш дека пред некое време и ја украле кредитната картичка што и ја дадов? Глупачата не ми кажала од страв да не и се налутам. Ебате глупавата, ми требаше повеќе од месец дена да приметам дека е украдена картичката, пошто крадецот трошел многу помалку од сестра ти. :(

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Токму во таа дијалектика доаѓаме до главниот актер на борбата против груевизмот.

Тоа е актуелниот Претседател на Владата на РМ, токму тој е носител на таа неотстранлива (во позитивна смисла) дамка на таа трајна фуснота на борбата против тоа немотивирано автопоетично зло. Зло кое е себедоволно, од себе и за себе, антипод на демократијата и цивилизациските вредности! Најголемата заслуга на З. Заев е тоа што ја запали Македонија на „туркање“, во моменти кога немаше доволно гориво кое што би било доволно за борба против тоа зло. Тоа беше оној иницијален акт кој што кај македонскиот граѓанин за прв пат го всади чувството дека промените се возможни, реални, неопходни но и постојани, без разлика кој е носител на власта! Токму тоа стартување на демократскиот мотор со туркање го рестартираше Камиевскиот во македонскиот граѓанин „Се бунам – значи постојам!“.
Граѓанско новинарство – колумната е напишана од читател за НОВА

Демократскиот мотор?
Хммм

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Еј, а знаеш дека пред некое време и ја украле кредитната картичка што и ја дадов? Глупачата не ми кажала од страв да не и се налутам. Ебате глупавата, ми требаше повеќе од месец дена да приметам дека е украдена картичката, пошто крадецот трошел многу помалку од сестра ти. :(
Е ова е врв на хуморот, кросовер на Карлин и Луис. Едноставно пресмешно.

Еј, а со стратегијата за мигранти што правиме, одамна немаш ништо кажано на таа тема?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.533
Поени од реакции
33.674
Еј, а знаеш што е разлика меѓу сестра ти кога е во ПМС, и питбул?

Карминот!

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Не те бива за вакви досетки што не ти бива,
Пресмешно. Се пукнав од смеење, од каде само ти текнуваат вакви досетки
Е ова е врв на хуморот, кросовер на Карлин и Луис
о овој хумор мора да си омилен во друштвото на фолијаши
:kafence:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.533
Поени од реакции
33.674
Со овој хумор мора да си омилен во друштвото на фолијаши. Главен заебант си им таму.
Абе НЕ знаеш.... Туку знаеш ли што е сличноста на таквите како тебе, со неотворена флаша Скопско?

Празни сте од грлото, па нагоре.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Абе НЕ знаеш.... Туку знаеш ли што е сличноста на таквите како тебе, со неотворена флаша Скопско?

Празни сте од грлото, па нагоре.
:lolzz::lolzz:

Имај милост, престани со досетките, ќе умре некој од смеење, ќе треба на душа да го носиш.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Е Заев Заев, кога ја рушеа власта му се приклучија овие од беса и села во протестите ... А за овие од ДУИ велеше дека се соучесници со ДПМНЕ, сега замисли во прв круг се подржуваат меѓусебно.

Знае ли Заев дека Албанците повеќе од Македонците избраа промени ... 65% од албанците гласаа против ДУИ, како смее Заев да им го продолжи животот ?

Лицемерие, ајде го разбиравме кога беше принуден да состави влада со ДУИ , пошто без нив не можеше, ама зошто сега на локални зазема страна ? И тоа на страна на довчерашните соучесници на дпмне.

И најстрашното што ме разочара е тоа што еден член на едно семејство полно со криминалци ми се пофали дека имаат одлични односи со челници од СДСМ.

Судбина ни била изгледа, ако досега имавме само една политичка дружина криминалци, сега почнаа да се охрабрат и уличните криминалци кои се зближија со сегашната власт.

Ајде се надевам дека ова е само привремено додека се спуштат малце.

На криминалците местото им е по затвори, тие што одлежале а сакаат да се зближат со СДСМ, треба да се опоменат дека нема да бидат поштедени ако згрешат.
Затоа што "некој" сака така. ДУИ мора да остане најголема партија на албанците, а не секташкото движење Беса која е со мисија на проширување на источната политика.

Тачи е помеѓу двете опции и вториот круг ќе покаже која страна ја фатил, западната или источната.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.533
Поени од реакции
33.674
секташкото движење Беса која е со мисија на проширување на источната политика.
Прв пат слушам вакво нешто. Кажи нешто повеќе, ако не ти е мака.[DOUBLEPOST=1507248903][/DOUBLEPOST]
:lolzz::lolzz:

Имај милост, престани со досетките, ќе умре некој од смеење, ќе треба на душа да го носиш.
Го знаеш оној вицот, кога глупак, будала, и Ставре, влегуваат во кафана... Епа после си нарачува пијачка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom