Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Не ќе да беше тоа муабетот туку муабетот беше за дно од партија или поточно која е поголемо дно.
Е сега незнам за тебе што е поголемо дно , дали опозицијата да бега од дебати или да бега од избори на кои сама инсистирала?
Инсистираа за предвремени и ги добија, сигурно за предвремени не инсистира позицијата, туку опозицијата.
Логика слабо а?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.294
Поени од реакции
23.938
Инсистираа за предвремени и ги добија, сигурно за предвремени не инсистира позицијата, туку опозицијата.
Логика слабо а?
За кој избори правиме муабет сега?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.162
Поени од реакции
46.281
Ајде бе @Syn уште да не бараш податоци за да ми кажеш колку појма немам. Или тогаш мал беше па пу пу не се важи. Кај е бе Лет во вакви моменти да ви ја испрај работата. Изгледа антената ја мести ;)[DOUBLEPOST=1506463741][/DOUBLEPOST]
Немаме кабловска :(
bolen si druze ...
na moj post za beganje od debati, duri i kako opozicija i najava za nova era, u koja pak begaat od debati, mi repliciras so toa deka sdsm begale od izbori, otkako na toa ti replicirav so faktot deka poslednite parlamentarni izbori, i tie pred niv, bea PREDVREMENI, so insistiranje na opozicija, osven 2008 koga bea protiv, ama ni togas ne izbegaa, ko sto tvrdese.
i sto sakas na ova da ti napisam, osven deka si ultra mega glup, zasto sam se negiras deka opozicijata begala od izbori, a ustvari imas 3 predvremeni parlamentarni izbori na koi tokmu opozicijata insistirase, i od koi ne izbegaa.

Ama i ova nema vrska so muabetot za beganje od debati u novata smrdliva era koja ja najavuvaat u smrdlivata partija, seuste neiscistena od fekaliite koi ja krasat. Grujo go gledam grebe momentalno kaj albancite, alsat, kosovski televizii ... otkako im iznaeba 100 majki so retardiranata raja sto ja pustase na ulica. Abe neznaete kaj terate ej : ), daj oprajte se, batalete migranti, zdravstvo, pogotovo vtorovo, tuka nema sto da barate mater mu iznaebavte so todorof, daj seriozno, so vakva bedna opozicija ko na vremeto sdsm sto bea, drzavava ke prodolzi da ni pati, ko i do sea.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.549
Поени од реакции
16.736
Тропаш глупости. Не се добива државјанство по основ ,,македонец по националност,,. Такво нешто не постои во законот и е смешна работа.
Државјанство на рм се стекнува:
1) потекло,
2) раѓање на територијата на Република Македонија,
3) природување и
4) меѓународни договори.

Со потекло
Со потекло стекнува државјанство на Република Македонија дете на кое:

1) во моментот на раѓањето двата родители се државјани на Република Македонија;

2) во моментот на раѓањето едниот родител е државјанин на Република Македонија, а детето е родено во Република Македонија, доколку родителите спогодбено не определат детето да го добие државјанството на другиот родител и

3) во моментот на раѓањето едниот родител е државјанин на Република Македонија, а другиот родител е непознат или со непознато државјанство, односно без државјанство, а детето е родено во странство.

Државјанство на Република Македонија со потекло стекнува и посвоеник при потполно посвојување на кој двата или едниот посвоител е државјанин на Република Македонија. Во случаите кога детето е родено во странство на кое едниот родител во моментот на раѓањето е државјанин на Република Македонија, а другиот странски државјанин, со потекло стекнува државјанство на Република Македонија ако до наполнети 18 години живот биде пријавено за запишување како државјанин на Република Македонија или ако до наполнети 18 години живот постојано се насели во Република Македонија со родителот кој е државјанин на Република Македонија.

Во случај на судски спор за доделување на дете, државјанството се стекнува по правосилноста на судската одлука. Во определени услови државјанство на Република Македонија може да стекне и лице кое не е пријавено од двајцата родители, со наполнети 18 години живот, ако поднесе пријава за упис во државјанство на Република Македонија до навршени 23 години живот.

Со раѓање на територијата на Република Македонија
Државјанство на Република Македонија стекнува дете кое е најдено или родено на територијата на Република Македонија на кое родителите му се непознати, или се со непознато државјанство или се без државјанство.На детето ќе му престане државјанството на Република Македонија ако до наполнети 15 години живот се утврди дека родителите му се странски државјани и доколку детето нема да остане без државјанство.

Со природување
Државјанство на Република Македонија со природување може да стекне странец кој лично поднел барање за прием во државјанство на Република Македонија, ако ги исполнува следниве услови:

1) да наполнил 18 години живот;

2) до поднесувањето на барањето законски и постојано да живее на територијата на Република Македонија најмалку осум години;

3) да има обезбедено стан и постојан извор на средства за егзистенција во висина која овозможува материјална и социјална сигурност под услови утврдени со закон;

4) во Република Македонија и во државата чиј државјанин е да не бил казнуван со казна затвор во траење од најмалку една година, за дела за кои се гони по службена должност и кои се казниви според прописите во Република Македонија,

5) против него да не се води кривична постапка во Република Македонија и во државата чиј државјанин е;

6) да го владее македонскиот јазик до тој степен да може лесно да се разбере со околината;

7) да не е изречена мерка забрана за престој во Република Македонија;

8) неговиот прием во државјанство на Република Македонија да не ја загрозува безбедноста и одбраната на Република Македонија;

9) да потпише заклетва дека ќе биде лојален граѓанин на Република Македонија и

10) да има отпуст од досегашното државјанство или да докаже дека ќе го добие ако биде примен во државјанство на Република Македонија.

– Лице без државјанство или бегалец

Државјанство на Република Македонија со природување може да стекне лице без државјанство или со признат статус на бегалец, ако од утврдувањето на без државјанството, односно признавањето на статус на бегалец до поднесувањето на барањето за прием во државјанство, законски и постојано живее на територијата на Република Македонија најмалку шест години, да не бил казнуван во Република Македонија со казна затвор во траење од најмалку една година, за дела за кои се гони по службена должност и кои се казниви според прописите во Република Македонија, против него да не се води кривична постапка во Република Македонија и ако ги исполнува условите од точките 1, 3 , 6, 7, 8 и 9 погоре.

– Иселеник

Иселеник од Република Македонија, како и негов потомок до прво колено, може со природување да стекне државјанство на Република Македонија иако не ги исполнува условите од точките 1,2 и 10 погоре . Под поимот ,,иселеник”, се смета граѓанин на Република Македонија кој се иселил од Република Македонија во друга држава, освен во матичната земја, без оглед на полот, расата, бојата на кожата, националното и социјалното потекло, политичкото и верското уверување, имотната и општествената положба.

– Странец кој е во брак со македноски државјанин

Странец кој е во брак со државјанин на Република Македонија најмалку три години и до поднесувањето на барањето законски престојува најмалку една година не прекинато на територијата на Република Македонија може со природување да стекне државјанство на Република Македонија иако не ги исполнува условите од точките 1 ,2, 6 и 10 погоре. Странец кој е во брак со државјанин на Република Македонија најмалку осум години, кој законски и постојано живее во странство и со Република Македонија има цврста и ефективна поврзаност, може со природување да стекне државјанство на Република Македонија иако не ги исполнува условите од точките 1,2, 6 и 10 погоре.

– Стекнување државјанство поради научен, економски, културен, спортски или друг национален интерес

Странец кој ги исполнува условите од член 7 став 1 точки 1 и 8 на овој закон може со природување да стекне државјанство на Република Македонија ако тоа преставува особен научен, економски, културен, спортски или друг национален интерес. Владата на Република Македонија со уредба ги утврдува критериумите за особен научен, економски, културен, спортски или друг национален интерес за стекнување на државјанство.

Владата на Република Македонија го дава мислењето за постоење на особениот интерес.

Не се добива државјанство на ,,јас сум македонец,, оти тоа го има истото значење како и ,,јас сум албанец,, ,,јас сум турчин,, ,,јас сум виетнамец,, па дајте ми државјанство. Може и некој црнец од Гана да изјави ,,јас сум македонец дајте ми државјанство,,.... Не се брукај.
а како тогаш 10-20000 жители на Косово имаат мкд државјанство само за тоа што во време на СФРЈ се родени во Клинички центар, брза помош донесувала ??
Исто и иселеници кој се иселиле во матичната држава, на пример Турци а им даваме државјанства ??

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
За кој избори правиме муабет сега?
Ти велиш дека тогашната опозиција бегала од избори, а јас ти велам дека за предвремени избори инсистира опозицијата, и не е логично самата партија да инсистира и да бега, нели?
Еве во 2016 изборите беа предвремени.
Целта беше самата партија ( ДУПМНЕ ) , да го отфрли Грујо поради криминалот и со нов кадар да се спротистави на тие предвремени.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.410
Поени од реакции
4.311
а како тогаш 10-20000 жители на Косово имаат мкд државјанство само за тоа што во време на СФРЈ се родени во Клинички центар, брза помош донесувала ??
Исто и иселеници кој се иселиле во матичната држава, на пример Турци а им даваме државјанства ??
Многу јасно ти пишува во законот. Државјанство може да стекне иселеник и негов потомок до прво колено. Имаме турци(?кои не знаеле турски и кои и денес се изјаснуваат како македонци!) кои се иселени некаде во 50-60тите години, значи се работи за лица кои имале мк државјанство и се иселиеле - иселеници и нивни потомци од прво колено. Битниот законски момент е ,,иселеник,, а за да си иселеник треба некогаш да си бил државјанин па си се иселил независно дали по националност си македонец, албанец, турчин, виетнамец.... Тие луѓе не се иселени во нивна матична држава, Турција не била нивна матична држава.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.549
Поени од реакции
16.736
Многу јасно ти пишува во законот. Државјанство може да стекне иселеник и негов потомок до прво колено. Имаме турци(?кои не знаеле турски и кои и денес се изјаснуваат како македонци!) кои се иселени некаде во 50-60тите години, значи се работи за лица кои имале мк државјанство и се иселиеле - иселеници и нивни потомци од прво колено. Битниот законски момент е ,,иселеник,, а за да си иселеник треба некогаш да си бил државјанин па си се иселил независно дали по националност си македонец, албанец, турчин, виетнамец.... Тие луѓе не се иселени во нивна матична држава, Турција не била нивна матична држава.
а иселени за време на СФРЈ, не од РМ туку од СРМ ??

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.410
Поени од реакции
4.311
а иселени за време на СФРЈ, не од РМ туку од СРМ ??
И сообраќајната на тракторот ми беше од време на СФРЈ, не од РМ туку од СРМ па сега во РМ без проблем ми го регистрираа... или требаше да си платам царина за увоз од СРМ во РМ? Ова ти сериозно?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.624
Поени од реакции
88.181
Кандидатот за градоначалник на Кичево вели дека не бил поканет од Алсат М да гостува кај нив, иако овие ваљда мрселе муда зошто не се појавил.

20170927_014019.png

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.310
Поени од реакции
15.471

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.294
Поени од реакции
23.938
bolen si druze ...
na moj post za beganje od debati, duri i kako opozicija i najava za nova era, u koja pak begaat od debati, mi repliciras so toa deka sdsm begale od izbori, otkako na toa ti replicirav so faktot deka poslednite parlamentarni izbori, i tie pred niv, bea PREDVREMENI, so insistiranje na opozicija, osven 2008 koga bea protiv, ama ni togas ne izbegaa, ko sto tvrdese.
i sto sakas na ova da ti napisam, osven deka si ultra mega glup, zasto sam se negiras deka opozicijata begala od izbori, a ustvari imas 3 predvremeni parlamentarni izbori na koi tokmu opozicijata insistirase, i od koi ne izbegaa.

Ama i ova nema vrska so muabetot za beganje od debati u novata smrdliva era koja ja najavuvaat u smrdlivata partija, seuste neiscistena od fekaliite koi ja krasat. Grujo go gledam grebe momentalno kaj albancite, alsat, kosovski televizii ... otkako im iznaeba 100 majki so retardiranata raja sto ja pustase na ulica. Abe neznaete kaj terate ej : ), daj oprajte se, batalete migranti, zdravstvo, pogotovo vtorovo, tuka nema sto da barate mater mu iznaebavte so todorof, daj seriozno, so vakva bedna opozicija ko na vremeto sdsm sto bea, drzavava ke prodolzi da ni pati, ko i do sea.
Мега глуп на татко ти комуњарски ке му речиш шо не го извадил од на мајкати комуњарската пичка благовремено па те створиле тебе глупо комуњарско створење. Додуша и сам во потпис си пишиш дека си фабричка грешка што значи ова за тебе не е ништо ново. Ова чисто дека си модератор па сигурно ги знаеш правилата па према тоа твојот однос го користам за пример како треба да се води дискусијата . Ако имаш нешто против или се почуствува навреден слободно пријави ми го мислењето ебате глуп комуњар ебате.
Сега малце назад на муабетот. Јас ти посочив школски пример што е дно од партија што очигледно тебе нешто не ти беше по кеф. Не сум тип што ке ти вади линкови од јутуб, стенограми од седници и изјави на функционери за да ти ја освежам меморијата. Тоа не беше ни некоја тајна нити пак така оддамна па да треба да се присеќаме што и као беше. И прави разлика помеѓу бојкот на избори и бегање од избори. Токму така имаше три предвремени избори на инсиситрање на тогашната опозиција на кои кога тогашната власт се согласи да им удоволи почнуваја да плачат до последно и кога веќе немаја каде со триста молејнци излегуваја на избори кои завршија како што завршија. Е под тоа се мисли на бегање од избори. И овие последните не беа ништо различни, неколку пати се одложуваја се додека опозицијата не "собра храброст" ( а под храброст се мисли додека некој не и го трасира теренот како на слепци )да излези а истата цело време поточно од последните предвремени парламентарни во 2014 пекаше и плачеше по нив, бојкотираше собрание и што ли уште не. Едвај ја натераја да влези внатре.
За другиот дел на постот малце ми е глупо ти да си загрижен за тоа што се случува во ВМРО. Треба да се радуваш на тоа . Неможе ВМРО да им понуди толку на Албанците колку што им вети и им понуди Заев , а ако и случајно им понудат уште повеќе воопшто не треба да им се земе за зло пошто таква била модата во последно време. Ако ти е за државата дека ќе пати требаше малце порано да мислиш на тоа, барем најмалце неколку години наназад да си го ставиш прстот на главата. Сега баравте гледајте. СДСМ дури беше опозиција ги постави правилата на игра така да незнам што ти е чудно. Тек после локалните лудница ќе биди на кои според мене СДСМ ке извојува победа по број на освоени општини или градоначалници сакаш од побитните или општо. Сега уште си ја стегаат душата да не речам припазуваат што прават ама после локални кога ке се опуштат е тогаш ќе биди весело. Во секој случај тука сме ке правиме муабет. Сакаш цивилизирано или во твој стил од тебе зависи.[DOUBLEPOST=1506470537][/DOUBLEPOST]
Ти велиш дека тогашната опозиција бегала од избори, а јас ти велам дека за предвремени избори инсистира опозицијата, и не е логично самата партија да инсистира и да бега, нели?
Еве во 2016 изборите беа предвремени.
Целта беше самата партија ( ДУПМНЕ ) , да го отфрли Грујо поради криминалот и со нов кадар да се спротистави на тие предвремени.
Не е логично но СДСМ и логика се два различни поими. Немора да ме држиш за збор, прашај постари нека ти објаснат. Ама не во штабот. Вака како што те читам што глупости пишиш којзнај што ви имаат кажвано.
Викаш тоа беше целта а ? Хммм не сум знаел.
П.с ова како потврда на тоа погоре што реков дека којзнај што ви кажват во штабот. Интересна теорија во секој случај. И викаш ако го сменеја Груевски ВМРО ке се спротивставеше на предвремените избори а ? Да не ти имаат кажано и како случајно ке се спротивставеше ?

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Мега глуп на татко ти комуњарски ке му речиш шо не го извадил од на мајкати комуњарската пичка благовремено па те створиле тебе глупо комуњарско створење. Додуша и сам во потпис си пишиш дека си фабричка грешка што значи ова за тебе не е ништо ново. Ова чисто дека си модератор па сигурно ги знаеш правилата па према тоа твојот однос го користам за пример како треба да се води дискусијата . Ако имаш нешто против или се почуствува навреден слободно пријави ми го мислењето ебате глуп комуњар ебате.
Сега малце назад на муабетот. Јас ти посочив школски пример што е дно од партија што очигледно тебе нешто не ти беше по кеф. Не сум тип што ке ти вади линкови од јутуб, стенограми од седници и изјави на функционери за да ти ја освежам меморијата. Тоа не беше ни некоја тајна нити пак така оддамна па да треба да се присеќаме што и као беше. И прави разлика помеѓу бојкот на избори и бегање од избори. Токму така имаше три предвремени избори на инсиситрање на тогашната опозиција на кои кога тогашната власт се согласи да им удоволи почнуваја да плачат до последно и кога веќе немаја каде со триста молејнци излегуваја на избори кои завршија како што завршија. Е под тоа се мисли на бегање од избори. И овие последните не беа ништо различни, неколку пати се одложуваја се додека опозицијата не "собра храброст" ( а под храброст се мисли додека некој не и го трасира теренот како на слепци )да излези а истата цело време поточно од последните предвремени парламентарни во 2014 пекаше и плачеше по нив, бојкотираше собрание и што ли уште не. Едвај ја натераја да влези внатре.
За другиот дел на постот малце ми е глупо ти да си загрижен за тоа што се случува во ВМРО. Треба да се радуваш на тоа . Неможе ВМРО да им понуди толку на Албанците колку што им вети и им понуди Заев , а ако и случајно им понудат уште повеќе воопшто не треба да им се земе за зло пошто таква била модата во последно време. Ако ти е за државата дека ќе пати требаше малце порано да мислиш на тоа, барем најмалце неколку години наназад да си го ставиш прстот на главата. Сега баравте гледајте. СДСМ дури беше опозиција ги постави правилата на игра така да незнам што ти е чудно. Тек после локалните лудница ќе биди на кои според мене СДСМ ке извојува победа по број на освоени општини или градоначалници сакаш од побитните или општо. Сега уште си ја стегаат душата да не речам припазуваат што прават ама после локални кога ке се опуштат е тогаш ќе биди весело. Во секој случај тука сме ке правиме муабет. Сакаш цивилизирано или во твој стил од тебе зависи.[DOUBLEPOST=1506470537][/DOUBLEPOST]
Не е логично но СДСМ и логика се два различни поими. Немора да ме држиш за збор, прашај постари нека ти објаснат. Ама не во штабот. Вака како што те читам што глупости пишиш којзнај што ви имаат кажвано.
П.с ова како потврда на тоа погоре што реков дека којзнај што ви кажват во штабот. Интересна теорија во секој случај. И викаш ако го сменеја Груевски ВМРО ке се спротивставеше на предвремените избори а ? Да не ти имаат кажано и како случајно ке се спротивставеше ?
Гледаш ама си глуп, јадеш гомна за бегање од избори а ти зборуваа за бегање од дуел. Ок е бегале Сдсм од избори, кажи што мислиш за тоа што кандидативе на вмро бегаат од секој дуел и општо партијата бега од тв дуел веќе 11 години. И тоа правило Сдсм го постави? Доста јадеш гомна за изборите кога тие никој не ги спомна никогаш. Лош обид за спин, се очекуваше.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Ах бе владе, предвремените избори ги инсистира опозицијата.
Спомна логика и СДСМ два различни поими, ама очигледно ти заостануваш во логиката светлосни години.
И ете по трет пат ќе ти напишам, предвремените избори ги инсистира опозицијата.
Кај виде дека имав напишано ако Грујо бил сменет ќе се спротиставел ВМРО на предвремените избори?
Со објавувањето на бомбите самата партија ( ДУПМНЕ ) , требаше да го исчисти срањето од раководството на партијата, и да излезе на избори со нов кадар, а ова криминално раководство да го додели на правдата.
Грујо од пусти страв дека ќе иде во затвор, шансата ја гледаше дека со повторно добиени избори ќе биде пак премиер, и дека пак ќе тера иста песна.

Последно уредено:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.162
Поени од реакции
46.281
ne e izvodlivo da se osetam navreden koga nekoja retardirana i uz put umobolna ameba, koja najverojatno e posrana, a ne rodena ko sekoj normalen covek, mi pisue vakvi raboti, neznam kako drugacie da ti objasnam deka sve ova sto kaza e kompliment za mene, zasto u tvoite krastavi oci nikad ne bi sakal da sum ok, napisa cel eden glup referat, ekvivalenten na tvoeto mizerno iq i nisto ne kaza, apsolutno so nisto ne potvrdi deka BEGALE od izbori na koi ustvari prisustvuvale ko sto i samiot vikas. Sea ne sum ti ja kriv sto si ultra mega glup i ne sfakas deka beganje na izbori, a se povika na moj post za beganje na debati, e koga partijata nema da prisustvuva, odnosno ke bojkotira. TOA e beganjeto na koe ja aludiram, koga imas debata, i ti ne doagas, te nema, ne postois.
Токму така имаше три предвремени избори на инсиситрање на тогашната опозиција на кои кога тогашната власт се согласи да им удоволи почнуваја да плачат до последно и кога веќе немаја каде со триста молејнци излегуваја на избори кои завршија како што завршија. Е под тоа се мисли на бегање од избори.
Eve ja tvojata definicija ustvari za beganje od izbori : )))), kao posle da ne ti recam deka si glup, glej sto si napisal.
Glej sto ednacis so beganje od debata, odnosno beganje od izbori. Placele ne placele, izlegle na izbori, nesto sto fetishot tvoj od fekalija, dpmne, ne saka da go napravi, odnosno, da izleze na debata ko sekoja normalna demokratska partija u Svetot, pocnuvajki od liderot na partijata, pa nadole.

Druga rabota, so koja ja potvrduvas tvojata glupoca i ogranicenost, e faktot sto ti na partiite gledas kako na fudbalski klub, veren si na istata makar i bila sranje, sto e slucaj so tebe, mene licno kako gragjanin na ovaa zemja sekako deka treba da me zagrizuva faktot ako opozicijata e mizerna, takov bese slucajot so sdsm, pa od tamu bese i slobodata da ni ebat 1000 majki fekaliive tvoi cela edna dekada.
So sranje opozicija nisto ne pravime, samo ti toa ne mozes da go sfatis, kvantna fizika e toa za tebe, ne sfakas deka i ti trpis, i tvoite trpat, i prijatelite tvoi trpat, i tvoite idni pokolenija. Sum trebal da se raduvam sto opozicijata e mizerna ... e tuka e edna od mnogute razliki, megju mene i tebe, i sekako so ova tvoe razmisluvanje u moi oci ke si ostanes glup i tup.

A mene licno seedno mi e dali ke se sdsm ili vmro na vlast, se dodeka i ednite i drugite, i ko pozicija i ko opozicija funkcioniraat normalno i se distanciraat od kriminogenite strukturi u partija, a ne da teraat po terkot na vospostavenite fekalicni standardi u poslednive 12-13 godini na nasava politicka scena.

I ne e izvodlivo civilizirano da se diskutira so nekoj ko tebe, potcinet na stegite koi go vkorenija '' tvoite '' u poslednive 10 godini, uste gledas na politikata ko fudbalski navivac, uste teras na podelbi i se sluziz so termini ko komunjari, sorosoidi i slicno, uste si so stavot deka nekoj sto e anti dpmne u momentov, treba da se raduva sto se mizerni, uste prepisuvas, bez pritoa da znaes so kogo razgovaras, dali nekoj e del od partiski stab, ili ima kniska, samo zasto ne e zatucan ko tebe i ne gleda tolku ograniceno na rabotite. Kako sakas civilizirano da se razgovara so vakva licnost be, pa ja samo se spustiv na tvoe nivo, utre, koga nema da razmislues vaka, ili vaka
За другиот дел на постот малце ми е глупо ти да си загрижен за тоа што се случува во ВМРО. Треба да се радуваш на тоа .
Mozebi normalno ke diskutirame, ili koga ke sfatis deka u zemjava ima i luge koi mozat da uspeat bez pritoa da se dpmne, ili sdsm, ili dui,dpa i red drugi.
I si se sjebal ako mislis deka kaj mene sdsm se imuni na kritika, se nadevam deka nema da dodje denot koga ke gi stavam u ist kosh so dpmne, ona na grujo, za moe i tvoe dobro, a i na site ostanati.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Oд еднa стрaнa криминaлците секaкo дa oдaт вo зaтвoр,oд другa стрaнa жaлoснo е штo е единствен грaдoнaчaлник Мaкедoнец вo Албaнијa и штo дoзвoлил дa гo вoвлечaт вo тaквa игрa,зaштo секaкo тие глaсoви ништo немaaт прoменетo вo избoрните резултaти.
Шупак.

Место да се бори за ти кутри луѓе таму што се 100 години во немилост, тој ги злоупотреби за спроведување на режим во сопствената земја. Сигурно има добра пара натепано.
Ќе искоментирав нешто - „еве и овие со снимки од апсења како со Љубе“, ама за овие јас би режирал волонтерски нивна јавна егзекуција.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.549
Поени од реакции
16.736
И сообраќајната на тракторот ми беше од време на СФРЈ, не од РМ туку од СРМ па сега во РМ без проблем ми го регистрираа... или требаше да си платам царина за увоз од СРМ во РМ? Ова ти сериозно?
И сега зошто државјанствата на македонците од Пустец се незаконски ?? А како албанци од РМ добиваат албанско државјанство а не се никогаш иселени од Албанија, исто и срби, хрвати и други надвор од државите..

...
камо тука кривична пријава за злоупотреба на државно возило за ппартиски цели ???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom