Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.634
Поени од реакции
88.270
Ова е боље од Мејведер VS Мегрегор... Кога ќе ми текне дека до 6 сабајле ги чекав аматериве за да ги гледам :facepalm:

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.345
Поени од реакции
8.881
Јас се надевам дека во скоро време овој Плавевски ќе добие пријава и исто вака насмеан ќе излегува од суд.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Јас се надевам дека во скоро време овој Плавевски ќе добие пријава и исто вака насмеан ќе излегува од суд.
Не нaпрaви кривичнo делo.Ке му плaти 2-3000€ и тoлку

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.010
Можеби затоа што државата ти ја купува централата која си ја изградил.
Таа е под концесија, после 20 години престанува да биде твоја, можеби тогаш ќе дојде во државни раце можеби ќе ти обноват договор. Ти ја субвенционираат изградбата на електро системот во Македонија кој е стратешка работа. Значи не ти ја купува само струјата туку и погонот.
На странски пазар годишно Македонија купува струја од 20-50 милиони евра, ете просек 35 милиони.
За тие пари доби само струја која ја потроши, а ако ги инвестираше за 10 години (350 милиони евра) ќе направеше една голема и неколку помали хидроцентрали, и ем ќе ги имаше како свои централи ем труја за свои потреби ем струја за извоз.
Струјата е неопходна за живот на една земја и многу е лошо ако зависиш од странство за такви стратешки потреби. Од воља, желба или можности на странци да ти зависи животот во државата.
Е ај чим така велиш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Е ај чим така велиш.
Heма потреба од мене да бараш објаснение, штом јас сум напишал тоа е единствено точно и логично, и за тоа се има уверено целокупната Македонска светска па и поширока јавност како и сите еминентни експерти

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.010
Heма потреба од мене да бараш објаснение, штом јас сум напишал тоа е единствено точно и логично, и за тоа се има уверено целокупната Македонска светска па и поширока јавност како и сите еминентни експерти
Да да збор да нема посебно делот околу логиката.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.673
Поени од реакции
37.659
... аболициран прв пат не се отиде до крај зашто постои основно сомнение дека е чинител на кривично дело, а сега втор пат е сеуште во отворена судска постапка, не може на ист начин де_жа_ву, па со „скинување“ на тој што му ја почна судската постапка, елегантно ќе се ослободи и по втор пат!
не навлегувам во тоа и без разлика дали е осуден или не е осуден додека се има отворена судска постапка (крив е или не е крив) НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ПРЕМИЕР! кога ќе нема никаква отворена судска постапка (црна дамка на своја автобиографија) тогаш може ДА ЈА ИЗВРШУВА СВОЈАТА ФУНКЦИЈА НА ПРЕМИЕР!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
... аболициран прв пат не се отиде до крај зашто постои основно сомнение дека е чинител на кривично дело, а сега втор пат е сеуште во отворена судска постапка, не може на ист начин де_жа_ву, па со „скинување“ на тој што му ја почна судската постапка, елегантно ќе се ослободи и по втор пат!
не навлегувам во тоа и без разлика дали е осуден или не е осуден додека се има отворена судска постапка (крив е или не е крив) НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ПРЕМИЕР! кога ќе нема никаква отворена судска постапка (црна дамка на своја автобиографија) тогаш може ДА ЈА ИЗВРШУВА СВОЈАТА ФУНКЦИЈА НА ПРЕМИЕР!
осуден е?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.310
Поени од реакции
15.471
Kако шо се развиваше индустријата и автомобилизмот така се менуваа и категориите на патишта и автопатишта, она што во 1965 беше доволно да биде автопат денес не е. категорија на автопат се дава вз осниов на број на возила, па и тип на возила, не е исто автопат во Америка кој треба да има некаде и 6 ленти или автопат во македонија каде се доволни 2 ленти. Она што било автопат во 1965 или 1975, со толку број на возила или можности на возила, денес веќе не е. Исто е и со сите други примери, не е исто шо се сметаше за пример голема хидроцентрала во 30 сетите, во 70 дестите или денес, не е исто ни то шо беше голем земјоделски комбинат во 50 сети и денес, затоа шо потрошувачка на енергија, на струја на храна расте, во 1936 година во македонија имаше 2 хидроцентрали со моќност од 6 мегавати и тие се сметаа за големи, доволни да ја снадбат цела територија со потреби за струја, денес под “мала“ централа се смета она која е испод 10 мегавати, а големите се со стотици мегавати производство.
Како и да е иљадници километри патишта до секое село, населба или град се изградени во период на СФРЈ во Македонија. Да не зборуваме за многу погголемиот квалитет на изработка и вграден материјал. Кога сега некој би се обидел да го повтори тој потфат (изградба на иљадници патишта) би му требале стотици милијарди евра и огромна механизација и работна сила.
Dodeka sme kaj "patišta i ulici" i slučajot so denešnite tepači...edno prašanje...
Zošto nemoži Partizanska vo Skopje da prodolži so poniranje pravo direkno posle soborna crkva i da izlezi posle Gtc?

Da ne se mačite so baranje po interneti....Palčo dodeka beše preCedatel na SDSM za grad Skopje si izgradi zgrada so temeli i podrumi, koi ja zgolemuvaat minimalnata dlabočina na tunelot za mnogu....i vo toj slučaj ulicata treba da započni da ponira od kaj Gradežen fakultet.
Slučajno ili ne eden kat od ovoj objekt dobi soprugata na likot i deloto na B.C.
.....

a drugiot MISIR vo toa vreme dobi pari od MVR-DBK(potvrdeno od Frčko) da osnova "opoziciski vesnik" i da ćuti za vakvi raboti...

Kriminal......aj da ne zborime poveće...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Dodeka sme kaj "patišta i ulici" i slučajot so denešnite tepači...edno prašanje...
Zošto nemoži Partizanska vo Skopje da prodolži so poniranje pravo direkno posle soborna crkva i da izlezi posle Gtc?

Da ne se mačite so baranje po interneti....Palčo dodeka beše preCedatel na SDSM za grad Skopje si izgradi zgrada so temeli i podrumi, koi ja zgolemuvaat minimalnata dlabočina na tunelot za mnogu....i vo toj slučaj ulicata treba da započni da ponira od kaj Gradežen fakultet.
Slučajno ili ne eden kat od ovoj objekt dobi soprugata na likot i deloto na B.C.
.....

a drugiot MISIR vo toa vreme dobi pari od MVR-DBK(potvrdeno od Frčko) da osnova "opoziciski vesnik" i da ćuti za vakvi raboti...

Kriminal......aj da ne zborime poveće...
ич не ми е гајле за скопските улици, овде во Битола улиците се полоши од колу во турско време, секој ден страдаат стотици возила и граѓани поради катастрофалните услови на битолските улици додека градоначалникот на Битола од пропаднат глумец кој возел половна шкода фаворит,денес е еден од најбогатите луѓе во регионот со голем број компании, станови деловни простори сметки по банки и залихи на злато

V

viktora

Гостин
Мрш бе викторија, 100% возиш скапан пасат на ќустендилски таблици и си ја прогласил цела фамилија за татари! Штетен ви е договорот дека не се споивме со бугарите, г'зишта продадени!

:love:
Кое теле си :pos:

naroddd-isti.jpg vgnes-118314.jpg

Во ист ден, претседателот на СДСМ во две различни интервјуа за бугарски и српски медиуми најпрво излезе со тврдење дека Македонците се Бугари, а потоа дека Македонците се Срби.

:kuracc::kuracc::kuracc:
Поздрав од еден "лингур".

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Во ист ден, претседателот на СДСМ во две различни интервјуа за бугарски и српски медиуми најпрво излезе со тврдење дека Македонците се Бугари, а потоа дека Македонците се Срби.
И пак победи на избори и формира влада.
Знак дека на Македонскиот народ му е доста од плашења од постојан живот во страв и неизвесност, од уцени да мора да оди на митинзи и протести и мафка со знаменца за плата од 6.000 денари и закана дека ќе ја изгуби ако не биди послушен кон штабот, доста му беше изолација од цел свет како да сме северна кореа, како да сме шугави. Народот сака подобар живот, му треба иднина доста му е само мрачни сценарија и врескања “МИГРАНТТИИИ ИДАААТ МИГРАНТИИИ“

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom