Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.278
Поени од реакции
15.402
Не гледаш ништо лошо на Македонци во Албанија да им се дадат двојни државјанства за да можат за по 500 денари од човек да ги влечкаат како стока и да гласаат во Центар каде што Гвујо не можеше никако да добие?

Не гледаш ништо лошо во тоа, од аспект на изборна демократија?
А ти како не глдеаш лошо во тоа пола Елбасан, Призрен, Пеќ....да бидат со двојни државјанства...а овие од пустец да не смеат?
Јас неможам да сватам како те боли за 500 македонци од Пустец, а не те боли воопшто за десетици иљади од Албанија и косово

Член од
24 април 2008
Мислења
11.007
Поени од реакции
12.485
Дибек глуп, тие Македонци од Пустец не беа донесени во општини каде што има многу Албанци да направат некој баланс со нивните гласови, туку ги влечкаа во Центар каде што егото на Паторот не можеше да се помири со поразот, и каде онај генетскиот отпад со мустаќи им се смееше и ги нарекуваше човечиња. Никој не рече да не им се дава државјанства.

Па уште ми продава моралност и патриотизам. Да ви ебам тоа гнидите гадни.
Сакаш да кажеш дека увезувањето на гласачи од Пустец за задоволувањето на егото на пастирот и на пвеводбениците го оправдува увезувањето на гласачи од Албанија и Косово за задоволување на егото на амнестираните терористи, и сето тоа со амин од зајко кукурајко и плавите жолтици ?

Ако е така, тогаш биди објективен и именувај ги и` зајко кукурајко и плавите жолтици како тоа што се - болви, наспроти пвеводбениците кои се гниди.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Кога ќе се објават разговорите како Анџушев лапна тендер во првите 100 дена и за криминалот на Жерновски во о. Центар ?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Сакаш да кажеш дека увезувањето на гласачи од Пустец за задоволувањето на егото на пастирот и на пвеводбениците го оправдува увезувањето на гласачи од Албанија и Косово за задоволување на егото на амнестираните терористи, и сето тоа со амин од плавите жолтици ?

Ако е така, тогаш биди објективен и именувај ги и плавите жолтици како тоа што се - болви, наспроти пвеводбениците кои се гниди.
Не, не сакам тоа да кажам. Ти не си баш многу бистар, а?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.007
Поени од реакции
12.485
Не, не сакам тоа да кажам. Ти не си баш многу бистар, а?
Не се секирај, дури и да не сум бистар, сепак не сум способен да се спуштам на твое ниво, воопшто не ни планирам да ги соборувам твоите рекорди во анти-бистреност.

Леле, леле каква поента проба Декстеров да протне... :ROFLMAO:
Врие на нашево подрачје од паразити овцо, за твое добро пази се од болвите и од гнидите.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не се секирај, дури и да не сум бистар, сепак не сум способен да се спуштам на твое ниво, воопшто не ни планирам да ги соборувам твоите рекорди во анти-бистреност.
Дечко, не си го барај со боринче.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.296
Поени од реакции
8.758
Не се секирај, дури и да не сум бистар, сепак не сум способен да се спуштам на твое ниво, воопшто не ни планирам да ги соборувам твоите рекорди во анти-бистреност.[DOUBLEPOST=1505573000][/DOUBLEPOST]

Врие на нашево подрачје од паразити овцо, пази се од болвите и од гнидите, за твое добро ти зборувам.
Ќе се лигавиш повторно по модератори ако ти вратам на навредите, седи си мирен.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.007
Поени од реакции
12.485
Дечко, не си го барај со боринче.
Смири си ги хормоните дете, знам дека повторно се кренаа температурите и не можеш да излегуваш надвор да си играш во тревникот, пробај да си ги смириш хормоните со броење од 10000 наназад.

Ќе се лигавиш повторно по модератори ако ти вратам на навредите, седи си мирен.
Јас сум си супер, си имам добра изолација на домот и горештините не ме вознемируваат.

Е сега, ако те вознемируваат тебе, единствено што можам да ти препорачам како на овца, е да се чуваш настрана од болвите и од гнидите, бидејќи многу брзо и лесно се множат на вакви горештини.

А кога сме кај модераторите, нивна работа е да одржуваат ниво на пристојна дискусија на форумов, не е некоја новост дека имало и ќе има поплаки за модераторите кои не ја одржуваат таквата пристојна дискусија на форумов.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.789
Поени од реакции
1.700
Кај ви беше победата од 300 илјади на последните избори? Каде???????
Многу ти е лош примеров, горе-доле исто гласачи имаа ВМРО како и прошлите избори, без фантоми, без ништо, но сега имаше многу млади луѓе кои со големата излезност сами ја надокнадија разликата. Тоа е целата поента, затоа треба да бидеш горд со овој народ.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.240
Поени од реакции
16.384
Кога ќе се објават разговорите како Анџушев лапна тендер во првите 100 дена и за криминалот на Жерновски во о. Центар ?
ако мислиш за 250000 јура од град.мафија тоа не е многу , се толерира се со 6 цифри ...сега пошто се налапал нема више кандидирање за сељоначелник, сега може министер без портфељ, да има имунитет а да биде на раад, да може да си ги троши...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Многу ти е лош примеров, горе-доле исто гласачи имаа ВМРО како и прошлите избори, без фантоми, без ништо, но сега имаше многу млади луѓе кои со големата излезност сами ја надокнадија разликата. Тоа е целата поента, затоа треба да бидеш горд со овој народ.
Не е баш така
во 2014 за ВМРО гласале 481.615 гласачи
во 2016 за ВМРО гласале 454.577 гласачи
Разликата е 27.000 гласови.
Но тоа не е се, излезноста беше во 2016 66,8% а во 2014 62,3%
значи ВМРО добија помалце гласови во избори кога излезноста на народот била поголема.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.007
Поени од реакции
12.485
Не е баш така
во 2014 за ВМРО гласале 481.615 гласачи
во 2016 за ВМРО гласале 454.577 гласачи
Разликата е 27.000 гласови.
Но тоа не е се, излезноста беше во 2016 66,8% а во 2014 62,3%
значи ВМРО добија помалце гласови во избори кога излезноста на народот била поголема.
Сигурно тие соросоидите кои протестираа против екстерното тестирање станале полнолетни и им ги поматиле сметките на пастирот и пвеводбениците.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom