Ти изгледа мал си бил кога ни беа затворени границите кон Грција и Србија.Знаеш колкава штета претрпевме?Со војната во 2001г знаеш колку пари,време,човечки ресурси изгубивме?Со 400.000 бегалци?Со блокади за членство во НАТО И ЕУ од Грција а покасно со закани за блокада и од Бугарија,знаеш колку време и колку привилегии изгибивме што не сме членови?А цел ебен систем ни е прилагоден и поврзан кон тие две организации?
Сега ме разбираш што ти објаснувам?
Иначе од тие што ги наведе погоре ни еден не го рачунам за патриот или прав македонец зошто пола работа им завршија на педериве да не дотепаат.
Да да мал бев.
Ајде вака, ембаргото што го спомињаш од Грците. Не беше проблемот Грција, него Бранко и тие 100-200 луѓе околу него што денес ги викаме олигарси. Ако не беше тоа проблемот, ќе ми кажеш како у време на ембарго нашиот премиер во тоа време и неговата свита направија миљарди долари/марки у тоа време? Како тоа он направи ние не? И дали Грците ти се криви за тоа негово понашање? Пари очигледно имало, само некој нејќел да ги подели со народот.
Со војната у 2001ва, колку пари изгубивме јас и ти знам, ама знам и Љубчо колку напраи у тоа време. Исто движи сумата околу миљарда. Да не зборам шипуринките колку кеш направија од дрога и оружје у тоа време и ако некад се дознае да видиме кој од нашите лапал за да им се дозволи таа трговија. Значи кеш имало пак некој нејќел да подели со народот.
Со блокадите од НАТО и ЕУ знам колку изгубивме јас и ти, меѓутоа сите веќе знаеме колку направија Грујо и Сашо плус цела свита околу нив? Значи кеш пак имало и у такви услови, ама некој нејќел да подели со народот.
И сеа уместо да удриме по тој што нејќе да подели со народот, ние "удараме" по тој што не можеме ни за влакно од јајце да му се фатиме. Те Грција, те НАТО, те Сорос, те Рокфелер те на мајкаму пичката...Е тоа е мубаетот.