- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.366
- Поени од реакции
- 84.600
Владе престани да покушаваш да бидеш саркастичен. Патетично делуваш, а ја се загрижив заради твојот углед.
Знаеш, малце на Тодор Петров ми личиш во последната дебата со Виктор Канзуров по Нота ТВ. Кога Канзуров го праша...зашто беше криено дека Делчев се декларирал во писма како бугарин, Петвор вели: Па доjде време сега и тоа да се каже.@fmi
Па тоа и ти велам. Вие во знак на добра воља ни дадовте некоја коска од вашиот голем национален херој и ние си го присфоивме. Не мислиш дека е време да се исправи таа историска грешка и коските да бидат вратени инаму каде припаѓаат. На Бугарскиот народ и држава. Ние ке си ставиме некој друг таму од поновата историја, наша автохтона. Некој што се родил после 1945 и да си бидеме начисто околу тоа, да си немаме кавги од типот наш бил, ваш бил. Секако се што живеело на овие простори пред таа дата биле Бугари вклучително и Гоце. И што има тој да биди погребан во Скопје. Каква врска има тој со нас. Нити бил Македонец. Нити се борел за Македонија нити пак умрел за Македонија туку за Бугарија. БКП направила историска грешка по налог на коминтерната која е дојден моментот конечно да се исправи и коските да ви бидат вратени, сите до една.
Грција и Бугарија се членки на ЕУ. Имаат процедури за преминување на граница. Нема врска тоа со добрососедстваНе треба пасош за Србија. Треба Грција и Бугарија да го следат овој пример. Поголем доказ за добрососедство нема. Парадирање со договори, војска и амбасадори е апсолутно непотребно осим за проста раја.
Ич не се секирај ти за мене, си имаш поголеми маки за мислење отколку мојот углед. Туку овој Гоце Делчев што бил по националност. Бугарин или Македонец? Ова браќата Бугари велат нивни бил и се борел за тоа што се борел. Обединување на геогравскиот поим Македонија со матичната држава. Дај ти пресечи тука кратко и јасно. Уште не лажат комунистите или наш бил.[DOUBLEPOST=1501662542][/DOUBLEPOST]Владе престани да покушаваш да бидеш саркастичен. Патетично делуваш, а ја се загрижив заради твојот углед.
И сега да не го тупиме. Кратко и јасно Гоце Делчев што бил по националност?Знаеш, малце на Тодор Петров ми личиш во последната дебата со Виктор Канзуров по Нота ТВ. Кога Канзуров го праша...зашто беше криено дека Делчев се декларирал во писма како бугарин, Петвор вели: Па доjде време сега и тоа да се каже.
Знаеш толкова шастисан милиот, чак велеше Гоце во бугарската екзархиja бил верник.
Разбирам пробата ти за заебаване и ценам
Па знаеш, местото на Гоце е во Македониja, во таа георгавска Македониja за коja умре.Ако не ви треба на вас, даjте го на Турците, така и така они винаги го мрзеха, поне сега да го фатат мртов. Знаеш, да седи среде Скопje и наместо Аце на плоштад ставите сакофагот на Гоце, вака жежко да пари под ногите на сите, што заборават и имат куса мемориja. Нема потвеба да седи во Софиja, овде се памти и се почитува и без коските му. Ние си чуваме писмата му.
Па читаj писмата му во оригинала па ке разбереш.Jaс сметам дека тоj доволно се декларирал за да треба днес jaс да му наметнувам што и како се чувствувал.И сега да не го тупиме. Кратко и јасно Гоце Делчев што бил по националност?
Делови од геогравска Македонија има и тука, и во Бугарија а најголем дел во Грција. Можеби таму треба да им ги испратиме коските, тие имаат најповеќе право на тоа. Во секој случај ние имаме најмалце. Нити делот ни е најголем, нити бил Македонец.
Де бре јас ги немам читано, ти очигледно ги имаш. Што вели официјална Софија. Кратко и јасно, што бил Гоце Делчев по националност.Па читаj писмата му во оригинала па ке разбереш.Jaс сметам дека тоj доволно се келарирал за да треба днес jaс да му наметнувам што и како се чувствувал.
Ма какво значение има што вели официална Софиja? Човече...човекот оставил писма после себе. Па кога не си ги читал, седаш и читаш, не е тежко. Не сум jaс даскал овде ни имам намера да бидам.Де бре јас ги немам читано, ти ичигледно ги имаш. Што вели официјална Софија. Кратко и јасно, што бил Гоце Делчев по националност.
Jасно се оделени Бугарија и Македонија дури и во името.Jaс само ке спомнам,дека првото име на тоа што днес сака да се кити со името ВМРО е Бугаро-Македоно-Одрински Револуциони Комитети.
Па не спорам јас со тебе што бил туку те прашувам? Си ги читал писмата. Дај сподели во кратки црти каков впечаток ти оставија тебе лично. Бугарин бил или нешто друго.Ма какво значение има што вели официална Софиja? Човече...човекот оставил писма после себе. Па кога не си ги читал, седаш и читаш, не е тежко. Не сум jaс даскал овде ни имам намера да бидам.
Jaс само ке спомнам,дека првото име на тоа што днес сака да се кити со името ВМРО е Бугаро-Македоно-Одрински Револуциони Комитети. Както кажав, историски противно е ВМРО да биде против договор мегу РМ и РМ.
Разбирам и желбата за провокациja, но да прашам А Одрински?[DOUBLEPOST=1501663668][/DOUBLEPOST]Jасно се оделени Бугарија и Македонија дури и во името.
Уште тогаш се знаело дека Македонија и Бугарија и Македонци и Бугари не е исто.
Коj сум jaс да кажувам каков бил? Коj си ти да кажеш каков бил?Па не спорам јас со тебе што бил туку те прашувам? Си ги читал писмата. Дај сподели во кратки црти каков впечаток ти оставија тебе лично. Бугарин бил или нешто друго.
Бугарин бил. Задоволен си? Почекај ако не и ќе видиш кога комисиите ќе копаат по историските документи, како што стои во договорот нели, па ќе видиш и кој е Бугарин и кој не е, колку споменици на Бугари имаш во Скопје ќе ти стане јасно.Па не спорам јас со тебе што бил туку те прашувам? Си ги читал писмата. Дај сподели во кратки црти каков впечаток ти оставија тебе лично. Бугарин бил или нешто друго.
Тоа не ме интересира, Бугарско Македонски е поентата. Одринско беше претежно со турско население можеби затоа и тоа е ставено башка.Разбирам и желбата за провокациja, но да прашам А Одрински?
Задоволен сум, и повеќе од тоа. И што има ние да му се клањаме на сите тие бугарски споменици и личности. Каква врска имаат тие со нас. Новата власт под итно да ги дислоцира или расклопи. Коските да си се вратат онаму каде им е местото или на тој што припаѓаатБугарин бил. Задоволен си? Почекај ако не и ќе видиш кога комисиите ќе копаат по историските документи, како што стои во договорот нели, па ќе видиш и кој е Бугарин и кој не е, колку споменици на Бугари имаш во Скопје ќе ти стане јасно.